Alex Costache face naveta pentru Rapid

costache
costache

A început sezonul ca rezervă, dar s-a impus imediat. Alex Costache iese în evidenţă imediat. Atât fizic, prin părul roşcat care aminteşte un pic de marele Paul Scholes. Dar şi ca joc. Folosit ca variantă de rezervă fie fundaş stânga, fie fundaş central, Costache a rămas punct fix în centrul apărării, lângă Octavian Ursescu. Alex are doar 17 ani, fiind printre fotbaliştii născuţi în 1999. Pe 24 mai, mai exact. Şi nu în Bucureşti, ca cei mai mulţi dintre colegii săi. Ci în localitatea Răcari, din judeţul Dâmboviţa. Acolo locuieşte şi în prezent, aşa că să fie jucător la Rapid a fost şi este o provocare pentru cel care a marcat golul lui AFC Rapid pe terenul lui CS Dinamo, 1-1, din ultima etapă.

Costache e la Rapid de la 7 ani

Pentru a vă lămuri de acest detaliu, îl lăsăm puţin pe Alex să vorbească. „Tata şi bunicul m-au îndreptat spre fotbal. La 7 ani am ajuns la Rapid, sub comanda domnului Ciprian Niţă. La început mi-a fost tare greu, fiind din Răcari. Pentru fiecare antrenament trebuia să fac naveta. Nu e distanţa foarte mare, însă nu este uşor să vii de la 30 de kilometri depărtare. Datorită bunicului sunt unde sunt! Părinţii nu au putut fi mereu lângă mine, datorită serviciului, dar el a fost acolo mereu. Îi datorez enorm!”, sunt primele vorbe pe care Alex Costache le împărtăşeşte cu suporterii rapidişti de pretutindeni, prin intermediul 1923.ro.

Căpitan la republicani B şi debut pentru Rapid la 16 ani

Între timp, puştiul care joacă de zece ani pentru Rapid a trecut prin mâinile lui Sică Damaschin şi Florică Drăghici. Cel din urmă chiar l-a făcut căpitan la nivelul de juniori B. Şi aşa a rămas. Din această postură, Costache a ajuns şi la prima echipă! „Am fost căpitanul ales de domnul Florică Drăghici din chiar prima zi. A avut încredere în mine şi îi mulţumesc! M-a motivat foarte mult. Apogeul a fost în primăvară, când domnul Dan Alexa m-a chemat la prima echipă. Şi am jucat titular într-o partidă amicală cu Bradul Moroeni”. Costache nu avea atunci decât 16 ani, dar juca pentru prima echipă a Rapidului. Primă echipă la care acum este titular de bază, fie şi în liga a cincea.

alex-costache

Prima amintire de pe Giuleşti, golul lui Nico

Pentru Costache Rapid înseamnă enorm, iar acest lucru se deduce uşor şi din felul în care roşcovanul lui Mihai Iosif vorbeşte în continuare. „Ţin minte doar două amănunte de la primul meu meci pe Giuleşti. Că am stat la peluza nord şi că a dat Nico gol. Un gol superb. Eram micuţ, nu mai ştiu meciul sau câţi ani aveam…” Apoi, reintră în discuţie bunicul. „Îi mulţumesc din suflet pentru ceea ce face! Şi acum vine cu mine. Nu pentru că îi cer eu, ci fiindcă vrea să mă vadă. El cunoaşte bine Bucureştiul, este un mare sprijin pentru mine. Nu reuşeam fără el!” Bunic ce l-a văzut pe viu şi la meciul de pe terenul lui CS Dinamo în care Alex a marcat golul de 1-0. Şi cel care s-a dovedit, singurul al Rapidului.

Golul cu CS Dinamo, dedicat bunicului, de ziua lui

„Am dat un gol cu Cadet, dar cel cu Dinamo este mult mai important. I l-am dedicat bunicului fiindcă a fost tocmai de ziua lui de nume. Îl cheamă Paraschiv! Este o reuşită personală foarte importantă pentru mine, mai ales dacă luăm în considerare marea rivalitate dintre noi şi „câini””, transmite pe nerăsuflate, prin intermediul 1923.ro. Unul dintre cei trei puşti născuţi în 1999, care au devenit titulari incontestabili în formula gândită de Mihai Iosif, alături de Bărbălău şi Ioniţă, continuă dialogul. Şi vorbeşte despre un fapt mai puţin cunoscut pentru suporterii Rapidului, anume acela legat de porecla sa. O moştenire de familie.

Dedicaţie de dragoste pentru Rapid

Lui Alex Costache i se mai spune Biţă, exact cum i se spune şi tatălui său. „Am moştenit această poreclă de la tata. Mă mai strigă băieţii şi aşa, însă de cele mai multe ori îmi zic Costache. Este o poreclă care îmi place, normal, pentru că e luată de la tatăl meu.” În încheiere, Costache ţine neapărat să facă şi o declaraţie de dragoste din tot sufletul pentru Rapid: „Niciodată nu mi-am pus în gând să plec de la Rapid! Este totul pentru mine, ca un drog! Nu pot explica în cuvinte. Nu ai cum să nu iubeşti acest club minunat când vezi suporterii cum te sprijină şi te împing de la spate. Este ceva magnific!”

costache

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ