Rapid

Raiffeisen cere executarea silită a patronilor Rapidului

Proprietarii Rapidului, soţii Violeta şi Valerii Moraru, sunt daţi în judecată de Banca Raiffeisen, care vineri, la Judecătoria Braşov, va cere magistraţilor încuviinţarea executării silite a celor doi pentru datorii neonorate. Dacă instanţa aprobă cererea, urmează ca executorii să identifice bunurile celor doi care pot fi valorificate la licitaţie până la contravaloarea datoriei.

Arma secretă a lui Moraru: spune că va ceda către Fisc trei fabrici

Situaţia este foarte dificilă pentru Rapid, club intrat în faliment după sentinţa de luni a Tribunalului Bucureşti. ProSport a publicat în exclusivitate informaţia marţi dimineaţă, după ce tribunalul a anunţat verdictul în noaptea de luni spre marţi, la ora 1.00. La câteva ore după aceste evenimente, în jurul prânzului, la Rapid a avut loc o AGA (Adunarea Generală a Acţionarilor) unde s-au luat mai multe hotărâri, printre care şi aceea a convertirii datoriilor de la Azuga Waters (circa 5 milioane de lei) în acţiuni. Valerii Moraru a făcut apoi declaraţii, garantând că vor fi achitate restanţele în principal către Fisc (aproape 10 milioane de lei). „Suporterii Rapidului trebuie să stea liniştiţi, Rapid nu va intra în faliment! Nu ştiu cine ne vrea răul, dar acest lucru este evident. Noi, să ştiţi, aşteptăm cu nerăbdare startul Ligii 1, chiar dacă acum ne va fi ceva mai greu să-i convingem pe unii jucători să semneze. Astăzi, Dan Alexa va prelungi contractului cu Rapid pentru încă un sezon”, a declarat Valerii Moraru la DigiSport.

Sursele ProSport spun că soluţia găsită de patronii Rapidului este aceea de a da către Fisc trei fabrici, pentru a stinge datoria clubului. Problema este că această propunere a fost fluturată deja în faţa instanţei şi la ultimul termen, fără ca judecătoarea să fie însă convinsă că Rapid mai poate fi redresat. La tribunal, avocata familiei Moraru a avansat această idee a cedării fabricilor de îmbuteliere a apei plate la doar câteva minute după ce s-a anunţat că ANAF a cerut falimentul clubului. Fiscul nu obişnuieşte să intre în astfel de tranzacţii cu datornicii. În plus, nu se ştie dacă lichidatorul judiciar, Aurel Brihac, va fi de acord cu hotărârile Adunării Generale a Acţionarilor.

Valerii a declarat marţi seară, la Realitatea TV, că a investit la club, din 2014 până azi, peste 13 milioane de lei. În aceeaşi zi, cu câteva ore mai devreme, acesta spusese, în AGA, că a investit 11 milioane la Rapid, iar cu o lună înainte, Violeta Moraru demonstrase, cu acte pe care le-a trimis la ProSport, că familia sa a susţinut clubul cu 8,4 milioane de lei. Indiferent că e vorba de 13, 11 sau 8,4 milioane de lei, sumele sunt substanţiale, dar nu au putut împiedica dublarea datoriilor. Cum înşişi Valerii şi Violeta Moraru sunt acum reclamaţi de creditori în instanţă, ei trebuie acum să facă rost de suficienţi bani pentru a scoate la liman şi propriile afaceri, şi Rapidul.

Preţul acţiunilor Rapidului a scăzut la jumătate, 0,385 lei, dar tot nu sunt clienţi interesaţi

Raiffeisen este a doua instituţie financiară, după Marfin Bank, care reclamă în instanţă familia Moraru. Ciprioţii au pus sechestru pe 27% din acţiunile deţinute de Valerii la Rapid în urma unui credit de 1,17 milioane de lei făcut de acesta în nume personal şi girat cu activele sale la clubul giuleştean. Marfin Bank a scos luna trecută prima oară la licitaţie pachetul de acţiuni la preţul de 0,77 lei/acţiune, dar nu s-a prezentat niciun cumpărător. Miercuri, 15 iunie, acţiunile au fost scoase iar la vânzare, dar la jumătate de preţ, 0,385 lei/acţiune. Licitaţia s-a ţinut la SCPEJ Dobra, Coşoreanu şi Asociaţii. Nici de această dată nu s-a anunţat vreun pretendent la acţiunile clubului intrat în faliment. Operaţiunea se va relua în curând, după ce preţul va fi redus din nou.

Sursa: prosport.ro

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.