Viorel Moldovan, atac dur la Moraru!

Viorel Moldovan, antrenorul care a promovat Rapid ultima oară în Liga 1, în 2014, este unul dintre cei care spun că actualii patroni ai grupării din Giuleşti, soţii Violeta şi Valerii Moraru, au încercat să-i păcălească. Fostul internaţional este furibund, dar nu pentru că are de recuperat 294.026 de lei reprezentând prima de obiectiv şi salariul pentru cinci luni din perioada în care a lucrat acolo. Acum antrenor secund la echipa naţională, Moldovan spune că a trecut prin clipe foarte grele în sezonul când a izbutit promovarea, cu probleme financiare aproape insurmontabile, meciuri care au fost în pericol să nu se joace pentru că nu erau bani de deplasări sau pentru baremurile arbitrilor, iar la final s-a încercat escrocarea sa.

În timpul petrecut la cârma Rapidului, povesteşte fostul golgheter al Generaţiei de Aur pentru ProSport, uneori a fost nevoie să apeleze la prieteni pentru a strânge bani de motorină sau de cazare. Apoi, după promovare, noul patron Valerii Moraru l-a dat în judecată, invocând nereguli la contractul de muncă, pentru a nu-i plăti prima de obiectiv. „Nu mă interesează ce au făcut alţii, pe mine mă interesează să mi se plătească drepturile mele. Sunt banii mei şi, până la urmă, aşa mi se arată respect, lucru la care eu ţin foarte mult. Asta mă deranjează foarte mult, pentru că vin tot felul de impostori… Eu cer să fiu respectat pentru ce am făcut la vremea respectivă şi să mi se plătească tot contractul, aşa cum a fost el făcut, atât şi nimic mai mult. La vremea respectivă, atunci când am promovat, normal că au fost condiţii foarte dificile. Ştiu toţi asta. Şi jucătorii, şi stafful cu care am lucrat… Dar profesional a fost bine, chiar foarte bine la sfârşit. A fost ambiţia mea profesională să merg până la capăt şi să reuşesc acea promovare. Mi-am dorit foarte mult să reuşesc să promovez cu Rapid“, a povestit Viorel Moldovan, pentru ProSport, motivul pentru care este atât de determinat să se răfuiască până la capăt cu Valerii Moraru.

„Prin promovare, lucrurile s-au schimbat, eu am plecat, a venit persoana care conduce în momentul de faţă, sau, mă rog, care pretinde că este investitor sau… Într-adevăr, nu cunosc foarte bine ce a investit, ce n-a investit. Cert este că, aşa mi se pare normal şi corect, după un an de muncă să fii recompensat. Şi să plătească salariul respectiv şi, normal, bonusul. Eu, atunci când am venit la Rapid, nu am luat niciun ban la semnătură, cum au luat alţii la vremea respectivă. Eram condiţionat: dacă nu promovam, nu luam. Nu mai vorbesc de salariu, care nu conta. Era un salariu infim. Dar totul e o chestiune de respect. De faptul că noi am muncit la vremea respectivă, am intrat în Liga 1. Au intrat în visteria clubului în jur de un milion şi ceva de euro din drepturile de televizare. Şi tu eşti un nesimţit şi, aşa cum fac foarte mulţi conducători şi parveniţi şi impostori care intră în fotbal, tu nu îţi plăteşti datoriile, tu nu ai atâta respect pentru cei care au muncit, au promovat şi au băgat în visteria clubului şi te-au adus pe plus. Eu, practic, te-am lăsat pe plus. Ce-ai făcut tu după aceea nu e treaba mea, nu cunosc. Ăştia sunt oamenii, din păcate. Găsesc tot felul de chichiţe, se leagă de fel şi fel de detalii din contracte, fac totul să tergiverseze, să lungească lucrurile… Nu ştiu unde voi ajunge, cert este că este ambiţia mea acum, să mă duc până la capăt cu orice risc“, a explodat Viorel Moldovan, pe măsură ce-şi amintea felul în care a fost tratat.

Fostul antrenor este ca un taur acum, vede roşu în faţa ochilor când se gândeşte că s-a încercat înşelarea lui: „Şi dacă nu-mi recuperez banii nu e, până la urmă, o problemă. Nici măcar n-ai avut bunul simţ şi curajul să pui mâna pe un telefon la vremea respectivă, să nu laşi să treacă timpul, şi să vii să zici: «Băi, Viorel Moldovan, hai, măi, să găsim o soluţie împreună. Uite, asta e situaţia, aşa stau lucrurile!». Pentru că nu sunt absurd, ştiu cum stau lucrurile. Nici măcar lucrul ăsta nu l-ai avut în intenţie, să pui mâna să mă contactezi sau să ai bunăvoinţa să vii să discuţi cu mine, să găsim o soluţie. Nici atât n-ai fost în stare. Sunt lucruri care normal că mă deranjează. Iar eu sunt foarte căpos şi foarte… Cum să spun eu, determinat, când văd astfel de oameni şi astfel de lucruri. Şi, din păcate, fotbalul românesc e plin de… Mi-au atacat atunci contractul. Ca să câştige timp şi ca să spună că nu e valabil contractul, că n-am voie la bonusuri. S-au legat de nişte chichiţe, de felul în care s-a semnat contractul, de administratorul judiciar. Ca să câştige timp, pentru a justifica, vezi-Doamne, pentru a arăta la judecătoare… Am câştigat, li s-a dat termen de plată. Crezi că au plătit? Stai liniştit! M-am trezit acum că au deschis un alt dosar, au găsit altă cale, tot ca să câştige timp. Pe 20 mai vine termenul (n.r. – Rapid se va confrunta, în faţa judecătorului sindic, cu creditorii care îi cer falimentul). Să vedem ce va fi. Eu chiar nu stau în banii ăia, dacă îi recuperez sau nu. Dar de-al dracu’ mă duc până în pânzele albe. Când am de-a face cu oameni nesimţiţi, cu oameni care îşi bat joc de munca ta, care îşi bat joc de munca jucătorilor, mă refer la fotbal, oameni care profită, care vin, aşteaptă să pună mâna pe jackpot tot timpul. Se gândesc numai pe termen scurt, numai la ei, nu se gândesc în perspectivă“.

Pe antrenorul din sezonul 2013-2014 l-a întărâtat nu numai modul în care a fost tratat după ce a plecat de la Rapid, dar şi faptul că, spune el, patronul a încercat să întărâte suporterii împotriva sa, acuzându-l că vrea răul clubului: „50.000 de euro a fost prima mea de obiectiv şi 3.000 pe lună salariul. Dar spun din nou: vino, mă, şi discută, nu fi şulfă, nu fi pervers! Lasă-ne, că nu suntem din ăştia. Au trecut vremurile, dar ei tot încearcă, vin cu tot felul de chichiţe, se leagă de tot felul de chestii. Ba schimbi administratorul judiciar, ba schimbi administratorul special, ba aduci alt administrator special, ba aduci alt administrator judiciar, ăla nu are timp, vezi-Doamne, ca să vadă actele. Totul, făcut ca s-o lungească. Păi, n-au cum! Ei, dacă ies din insolvenţă, trebuie să aibă o societate curată, fără datorii. Trebuie să plătească. N-am nicio problemă cu Rapid, ei chiar pot să facă faţă. Mi-aş dori ca Rapid să revină în Liga 1 şi să-şi găsească echilibrul financiar şi să redevină echipa care a fost odată. Personal, am avut amintiri foarte frumoase la Rapid ca antrenor şi ca jucător. Dar mă deranjează anumite lucruri. Să lase diversiunile şi să lase păcăleala. Că, vezi-Doamne, ăla vrea falimentul, ăla vrea nu ştiu ce. Voi sunteţi ăia care băgaţi clubul în faliment prin ceea ce faceţi acolo! Sunt foarte înverşunat. Păi, ce spuneau: lasă, domnule, că are Viorel Moldovan bani! Nu-i trebuie lui bani! Nu, domnule, nu-i vorba de asta! E vorba de respect şi de muncă. Nu-ţi mai face nimeni, în ziua de astăzi, nimic pe degeaba. Toţi muncesc şi toţi trebuie recompensaţi. Indiferent că are Moldovan sau n-are Moldovan bani! Aşa s-au obişnuit mulţi. Să păcălească. Li s-a permis.“

Sursa: prosport.ro

CITEȘTE ȘI  BREAKING NEWS | 1923.ro confirmat din nou: se joacă pe Giulești în 2021

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.