Ziua în care Şumudică nu putea pierde

Marius Şumudică pe vremea în care juca la Rapid
Marius Şumudică pe vremea în care juca la Rapid

În luna aprilie spiritul Rapidului parcă este mai vibrant decât oricând. De aceea, Marius Şumudică nu putea pierde tocmai pe 16 aprilie 2016 un meci cât un titlu în faţa fcsb. Este luna în care s-au născut două legende ale Rapidului, Puiu Ionescu şi Cristi Săpunaru şi care au copilărit în Cotroceni. La fel ca Marius Şumudică, cel care a fost unul dintre factorii decisivi în contaminarea lui Săpun cu rapidism. În urmă cu şase ani, fix azi, pe 18 aprilie 2016, Rapid zdrobea cu 5-1 defuncta steaua, actuala fcsb.

La numai o zi după ce unul dintre cei mai mari atacanţi din istoria Rapidului, Sandu Neagu, pleca dintre noi mult prea devreme… Spiritul său, alături de cel al lui Giussy Baratky, şi el plecat într-o zi de aprilie, 14, dar în 1962, dintre noi, ne-au dat forţa să facem atunci un joc memorabil. Ei nu-l puteau lăsa acum nici pe Marius Şumudică, Dani Coman, Daniel Niculae sau Filipe Teixeira să piardă şansa de a scoate din calcule o echipă pentru care toată lumea trăgea să ia campionatul. Că, deh, se vinde mai bine.

Aprilie este luna Rapidului! Sigur, Astra nu e Rapid, dar este echipa unde spiritul nostru este cel mai bine imprimat acum după, fireşte, echipa de lângă Podul Grant. Marius Şumudică nu avea cum să obţină altceva decât o victorie şi ne bucurăm că s-a întâmplat aşa. Au trecut deja două zile de la succesul istoric pentru Astra, iar noi sărbătorim azi şase ani de la minunata ispravă cu fcsb, pe care am răpus-o cu 5-1. Un scor care, în mod normal, ar fi trebuit să fie mai mare. Dar aşa suntem noi, rapidiştii, miloşi…

CITEȘTE ȘI  INFO | Trei meciuri în opt zile pentru FC Rapid 1923

 

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required

LĂSAȚI UN MESAJ