Rapidiştii, om cu om la Pojorâta

Rapid a pierdut neaşteptat, dar meritat la Pojorâta. Echipa 1923.ro vă oferă o nouă analiză a evoluţiei fiecărui fotbalist la Pojorâta, obiectiv şi concis, aşa cum v-am obişnuit. Rapid a jucat inexplicabil de apatic, dar sperăm ca acesta să fie hopul necesar după cinci victorii la rând şi cel puţin încă două pe care să le legăm peste o săptămână, cu Rapid Suceava şi la Bacău.

Iulian Manea – Dan Alexa a preferat să înceapă din nou cu juniorul de 19 ani în poartă, pentru a elibera un loc, pentru un jucător mai experimentat, în ofensivă. Manea a arătat o priză excelentă şi multă siguranţă la mingile trimise periculos prin faţa porţii, dar mai are de lucrat în ceea ce priveşte comunicarea cu fundaşii săi. Nu i se poate reproşa ceva la vreun gol.

Nicolae Vasile – căpitanul de 19 ani al Rapidului a fost soluţie de avarie pe banda dreaptă a apărării, în absenţa lui Kuşnir. Bătăios ca de obicei, Niky a avut totuşi destule probleme, iar pe faza ofensivă nu a mai fost prea consistent. S-a descurcat în a-şi achita sarcinile până la final şi nu are vină la vreunul dintre goluri.

Miquel Robuste – singurul om din lotul Rapidului care a jucat toate minutele în acest sezon continuă să rămână cel mai bun fundaş din Giuleşti. Robuste a respins cel puţin trei – patru mingi periculoase din preajma careului şi a avut o bună ocazie de a marca, la 0-0, dar Pop i-a respins şutul chiar de lângă bară. Spaniolul rămâne stâlpul apărării Rapidului şi al intervenţiilor curate şi precise.

Davide Grassi – revenit după o perioadă de indisponibilitate, italianul nu este deloc în formă. Şi-a bătut joc de două lovituri libere din poziţie bună, pe care le-a executat slab. Mai important decât atât însă, Grassi a greşit la ambele goluri. La primul a lăsat spaţiu, exact cât a avut nevoie Cristea, pentru a şuta în vinclu. La al doilea a fost depăşit de Marius Coman ca în curtea şcolii, care a marcat nestingherit, pe sub Manea.

Tomas Josl – a jucat la rândul său primul meci ca titular după mai mult timp, iar acest lucru s-a văzut. Fundaşul stânga ceh a avut o zi la fel de proastă ca a lui Grassi. La ambele goluri a avut cel puţin aceeaşi vină ca a lui Grassi. Josl nu a fost la locul săul la primul gol, iar la al doilea a fost de asemenea depăşit. A încercat să compenseze prin combativitate, dar în ciuda acestui fapt a fost unul dintre cele mai slabe meciuri ale sale de când e la Rapid.

Wilfred Moke – francezul nu a epatat, dar nici nu a jucat slab în singura repriză în care a fost utilizat. După aspectul jocului, schimbarea sa cu Embalo a fost una greşită. Alexa a dorit să forţeze victoria la 0-0, dar a lăsat vulnerabilă Rapidul în zona de la centru, cea de recuperare. Fără discuţii, şi Moke rămâne unul dintre cei mai buni fotbalişti ai Rapidului din acest sezon.

Ferran Monzo – în absenţa lui Trandu, acesta a fost o improvizaţie la mijlocul terenului. Spaniolul a avut o evoluţie diluată, care nu a dat deloc siguranţă pe faza defensivă, la fel cum se întâmplă, în general şi când evoluează în centrul liniei defensive. Cel mai probabil, Ferran mai are nevoie de o perioadă de acomodare pentru a juca la un nivel mai ridicat.

Mădălin Martin – mult mai şters decât în meciul cu Brăila. Totuşi, Mădălin s-a remarcat pritr-o pasă foarte bună pe care i-a furnizat-o lui Jeslinek la ultima fază a primei reprize, printre fundaşi. Din păcate, portarul a ajuns primul. În rest, Martin a avut o evoluţie sub posibilităţile sale, irosind şi o fază bună de atac, în care Vasile era poziţionat mai bine în careu.

Iulian Popa – a marcat unicul gol din lovitură de la 11 metri, dar, în rest, nu s-a remarcat decât printr-o ratare uriaşă, din careul mic, la scorul de 0-1. Popa pare a fi în scădere de formă ca joc în ansamblu, chiar dacă mai are unele sclipiri. Să sperăm, totuşi, că golul marcat îi va ridica moralul şi forma pentru meciurile viitoare.

Jiri Jeslinek – singurul câştig la Pojorâta! Cel puţin din punct de vedere al implicării, dar şi dăruirii. Cehul a alergat mult, a făcut risipă de efort şi a executat periculos cel puţin patru – cinci faze fixe din banda stângă. Din piciorul acestuia au venit cele mai mari ocazii ale Rapidului, aşadar Jiri poate fi o variantă pentru primul unsprezece fără vreo problemă.

Alex Cioablă – a jucat slab, nu a avut vreo realizare periculoasă. Foarte incisiv în careul advers de regulă, Cioablă nu i-a dat emoţii portarului de la Pojorâta, Pop. Fără vreo ocazie importantă, jucătorul împrumutat de la Viitorul a fost înlocuit pe final cu George Ganea.

Jose Embalo – a jucat o repriză şi s-a implicat mult în joc, fiind omul care a scos lovitura de la 11 metri. Din nefericire, are un control foarte prost al mingii, dar şi mişcări largi şi greoaie. A reuşit contraperformanţa să rateze două şuturi în câteva secunde, dar, per total, a fost un plus pe final de meci pentru Rapid.

Andrei Cerlincă – a revenit la Rapid după foarte mult timp. Andrei a jucat doar 20 de minute, motiv pentru care nu a avut suficient timp să se exprime la adevărata valoare. A avut o evoluţie mai degrabă ştearsă, în nota echipei. A primit şi un cartonaş galben pentru simulare pe final.

George Ganea – a jucat doar 10 minute, motiv pentru care nu a avut suficient timp să iasă în evidenţă. Totuşi, în prelungiri, a reuşit un şut din voleu, din careu, dar care a fost reţinut de portar fără mari dificultăţi.

 

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!