Rapid

Florin Marin a fost prezentat oficial

Tehnicianul Florin Marin a declarat, luni, într-o conferinţa de presă, că echipa Rapid este una specială, precizând că preluarea conducerii tehnice reprezintă pentru el o provocare, chiar dacă formaţia giuleşteană va evolua în sezonul următor în Liga a II-a.

„După discuţiile pe care le-am avut cu domnul Moraru şi cu Ovidiu Burcă am acceptat să fac parte din staful tehnic al clubului Rapid. Este o onoare pentru mine să fiu la această echipă de mare tradiţie în fotbalul nostru. Cunosc situaţia de la Rapid pentru că aici am făcut primii paşi în fotbal ca jucător, am fost şi antrenor secund aici, între 1991 şi 1992. Rapid este o echipă specială pe care orice antrenor vrea să o conducă. Pentru mine este o nouă provocare. Am să colaborez cu Mihai Ianovschi, amândoi vom răspunde de pregătirea şi rezultatele echipei”, a spus Florin Marin, prezentat oficial în funcţia de antrenor principal al formaţiei Rapid.

Florin Marin le-a transmis suporterilor să lase orgoliile şi să susţină în continuare echipa pentru a putea obţine promovarea în Liga I. „Fac un apel la suporteri să fie alături de noi. Să lase orgoliile deoparte şi să susţină echipa aşa cum au făcut şi până acum. Sunt convins că împreună cu ei ne vom îndeplini obiectivul propus. Aici este un proiect foarte serios, principala noastră preocupare este să construim o echipă competitivă şi să promovăm”, a adăugat Florin Marin.

Antrenorul a menţionat că lotul care face deplasarea în cursul acestei zile în stagiul de prgătire din Poiana Braşov este format din 20 de jucători. „Lotul care face deplasarea în primul cantonament de la Poiana Braşov este format acum din 20 de jucători. Daniel Pancu face parte din lot. Este un jucător de bază şi vrem să construim echipa în jurul lui. Mă bazez foarte mult pe el pentru că poate fi jucătorul determinant pentru Rapid, care poate face oricând diferenţa. Mai avem în vizor jucători atât români, cât şi străini pentru a-i transfera. Aşadar lotul va fi completat”, a explicat el.

Referitor la campionatul Ligii a II-a, Florin Marin a afirmat că preferă sistemul cu două serii. „Cred că vor fi două serii în Liga a II-a, exact cum s-au alcătuit. Din punctul meu de vedere, aşa este cel mai bine pentru că se evită deplasările lungi. Şi bineînţeles că atunci când este o singură serie este mult mai greu să promovezi. Pentru că sunt multe echipe care au avantaje faţă de noi, au omogenitate, s-au întărit. Nici în seria noastră (n.r. – Seria I) nu va fi uşor, pentru toate adversarele vor dori să învingă Rapidul”, a precizat el.

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele FC Rapid, Ovidiu Burcă, a menţionat că responsabilitatea rezultatelor echipei va aparţine lui Florin Marin, dar şi directorului tehnic Mihai Ianovschi. „Staful tehnic al Rapidului care va fi responsabil în următorul an, cu obiectivul clar de promovare în Liga I, este format din Florin Marin, antrenor principal, şi Mihai Ianovschi, director tehnic. Îmi doresc foarte mult să reuşească împreună, văd lucrurile în acelaşi sens. Asta m-a făcut să iau decizia ce ei să lucreze împreună. Consider că avem un echilibru. Un om cu foarte mare experienţă, cum este Florin Marin, şi Mihai Ianovschi, un om tânăr cu mult entuziasm care va avea un cuvânt de spus în fotbalul românesc pe viitor”, a spus Burcă.

Directorul tehnic Mihai Ianovschi a declarat, luni, că îşi doreşte ca tensiunile de la club din ultima perioadă să dispară pentru ca staful din care face parte să poată lucra în linişte. „Clubul intră acum pe un făgaş normal, având atât preşedinte, cât şi antrenor principal, un staf şi un lot de jucători pentru a aborda noul sezon aşa cum se cuvine. Cu siguranţă voi avea o colaborare bună cu Ovidiu şi Florin Marin. Nu vor fi niciun fel de probleme, vom pregăti echipa şi vom face tot ce depinde de noi pentru a readuce Rapidul în Liga I. Îmi doresc ca tensiunile care au fost până acum să dispară, ca să putem lucra în linişte”, a precizat Ianovschi.

Sursa: Mediafax

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.