Rapid

Burcă: „Obiectivul meu e de a readuce Rapidul în cupele europene”

Noul președinte al Rapidului, Ovidiu Burcă (35 de ani), va negocia contractele noilor transferați în Giulești și are obiective îndrăznețe cu echipa alb-vișinie: promovarea și calificarea în cupele europene.

Burcă a fost prezentat în funcție sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și patronul Valerii Moraru, dar de la care a lipsit Florin Marin (62 de ani), recent cooptat în staff. În proporție de 99%, Florin Marin va lucra alături de Mihai Ianovschi în liga a doua, pe banca tehnică a Rapidului.

Valerii Moraru a vorbit puțin pe parcursul conferinței. „Sunt un om responsabil și atât cât voi putea să duc, eu duc. Dacă vor veni oameni mai puternici și mai capabili, îi vom accepta pentru a construi un viitor cât mai bun pentru Rapid. Echipa are nevoie astăzi de liniște și acesta e cel mai important lucru pentru a construi un viitor și pentru a atinge obiectivul pe care ni l-am propus”, a declarat afaceristul din Republica Moldova.

Ovidiu Burcă a luat cuvântul și a vorbit despre planurile sale de viitor la Rapid, club care va avea un buget de 1,5 milioane de euro în liga secundă: „Îi mulțumesc domnului Moraru pentru faptul că a avut încredere să mă aducă într-o funcție de conducere la Rapid. E o onoare pentru mine să conduc acest club de mare tradiție în fotbalul românesc. Am jucat la Rapid, știu ce înseamnă spiritul rapidist, suporterii Rapidului. Cunosc fenomenul, am înțeles de ce această echipă e atât de specială. Voi încerca să construiesc o echipă și un club în jurul minunaților suporteri. Vreau să-i asigur în același timp de tot profesionalismul meu, de toată dedicarea mea, de tot ceea ce știu să fac mai bine pentru acest club. Voi respecta suporterii, voi sta de vorbă cu ei, dar îmi doresc ca deciziile să le luăm împreună cu staff-ul meu și cu domnul Moraru pentru interesul clubului. Obiectivul meu principal este să redau măreția acestui club, care din păcate, se confruntă cu fel și fel de probleme. Obiectivul meu final e acela de a readuce Rapidul în cupele europene. Știu că nu este ușor, e un moment delicat atât din punct de vedere financiar, cât și sportiv. Putem realiza lucruri frumoase la Rapid și putem să ne atingem obiectivul propus”, a spus Burcă, referindu-se și la Florin Marin:

„Suntem în negocieri avansate. Este un om cu care am lucrat, pe care-l cunosc, un om care a crescut la Rapid de la 18 până la 22 de ani, chiar dacă apoi cariera dânsului a luat o turnură care suporterilor nu le va place. Am găsit aici un staff tânăr, foarte competent, iar eu cred că împreună cu domnul Florin Marin pot crea acel echilibru de care o echipă are nevoie. Voi face echipă cu Mihai Ianovschi, încerc să alcătuiesc o echipă în care toată lumea să aibă responsabilitate. Când lucrurile vor merge bine, ambii vor avea merite, iar atunci când nu vor fi rezultate ambii vor răspunde”, a mai adăugat noul președinte din Giulești. Acesta a abordat și alte teme de discuție foarte importante:

…despre Drăghia: „Ne dorim să avem în echipă cât mai mulți români. Vrem să producem tineri din pepiniera proprie, pentru că au alt atașament, altă determinare. E foarte important că Virgil Drăghia a crescut aici și cred că împreună putem găsi soluții”.

…despre Pancu: „Va mai juca încă un an și va rămâne alături de noi. El are contract pe viață cu Rapid! Încă mai avem semne de întrebare în ceea ce privește lotul de jucători. Din punct de vedre financiar, considerăm că pentru liga a doua putem asigura un nivel salarial bun”

…despre șansele de promovare în noul sistem competițional al ligii secunde: „E clar că mult mai multe șanse avem dacă jucăm în seria de vest, nu sunt ipocrit să susțin alte lucruri”.

Sursa: digisport.ro

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.