Rapid

Valerii Moraru: Vrem promovarea din primul an

După ce ieri 1923.ro vă prezenta în exclusivitate faptul ca Rapidul va avea un buget consistent pentru sezonul 2015-2016 (click aici pentru detalii), iată că informația este confirmată de către patronul Moraru, acesta anunțând faptul că singura opțiune pe care o ia în calcul este promovarea imediată în primul eșalon fotbalistic.

Patronul Rapidului, a explicat pentru ProSport planurile echipei giuleştene pentru pregătirea de vară şi modul în care Rapid va ataca sezonul de Liga 2. Omul de afaceri moldovean anunţă că obiectivul este revenirea imediată în Liga 1, iar vestea bună pentru fanii echipei din Grant este că mulţi dintre jucătorii aduşi pentru a încerca o salvare disperată de la retrogradare în returul campionatului proaspăt încheiat sunt dispuşi să continue şi în Liga 2.

La capătul unui sezon în care a retrogradat pentru a şaptea oară în istorie în Liga 2, Rapid încearcă să se regrupeze şi are planuri mari pentru stagiunea în care derby-urile cu Steaua şi Dinamo vor fi înlocuite cu partide cu Dorohoi şi Tărlungeni. Conducerea giuleşteană nu vrea să repete greşeala din 2014, când începutul turului de campionat, unul în care echipa a strâns doar 11 puncte, a surprins-o nepregătită, iar lotul pentru prima parte a sezonului a fost unul încropit pe fugă, rezultatele slabe obţinute de jucătorii aduşi liber de contract stând la baza retrogradării la finalul sezonului.

„Noi astăzi construim o nouă echipă pentru a putea reveni în Liga 1. Suntem în Liga 2 acum, dar gândim construcţia pe termen lung. Aducem jucători între 22 şi 24 de ani, cu care, în principiu, dacă am reveni în Liga 1, am avea o echipă puternică. Acum suntem în căutare de fotbalişti pentru viitor. Iar viitor înseamnă cel puţin 10-15 fotbalişti până în 24 de ani“, a detaliat Moraru.

„Vrem promovarea din primul an, nu luăm în calcul rămânerea în Liga 2 şi la anul. Din lotul actual, 15-16 jucători doresc să rămână la echipă. O să vedem cine se încadrează în viitorul proiect şi cine nu. Vom renegocia salariile, pentru că acum nu vor mai putea fi cele din Liga 1, marea majoritatea acceptă şi înţeleg lucrurile acestea. Sunt de acord cu micşorarea salariilor“, a declarat Valerii Moraru pentru ProSport.

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.