Rapid

EXCLUSIV / Povestea unei nopti de neuitat

Victoria cu 1-0 de la Berlin, pe terenul Herthei din 2006 a fost fundamentul primăverii europene care ne-a adus atâtea bucurii şi lacrimi deopotrivă. Eroul de atunci, Vali Negru, a vorbit pentru 1923.ro la nouă ani distanţă de la momentul în care a luat mingea şi a bătut penalty-ul decisiv. Mult timp decizia lui a stat sub semnul întrebării. Cum să bată Negru, un fotbalist intrat în minutul 63, adică cu 4 minute înainte, când pe teren erau grei precum Niculae, Buga, Marius Constantin sau Maftei? Răspunsul vine chiar de la mijlocaş.

„Nico se accidentase la faza penalty-ului, iar Buga luase mingea. Dar l-am văzut ezitant şi atunci i-am spus că bat eu, dacă nu e sigur. Am luat mingea şi am tras pe centru. Doar asta aveam în minte. Înainte de execuţie n-am avut vreo emoţie, fiindcă veneam după şapte luni de pauză în care nu ştiam dacă voi mai juca fotbal şi ştiam că roata se va întoarce! Emoţiile au venit abia după ce am dat gol! A fost ceva incredibil”, a povestit Vali Negru pentru 1923.ro.

vali negru album

Inevitabil, ne-am întrebat care a fost cauza indisponibilităţii lui dinaintea meciului, iar răspunsul ne-a lăsat mască: „Nu că am avut probleme, încă mai am. De zece ani joc cu hernie de disc! Am căzut pe gheaţă, n-am dat atenţie loviturii, iar apoi, peste jumătate de an la vizita medicală, când am tras de scripete mi-am herniat discul… Dacă mă operam nu mai puteam juca. Şi aşa a fost greu, dar experienţa acumulată mi-a permis să joc în aceste condiţii”.

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.