Rapid

Rapid are nevoie de modelul polonez!

Ca să fim siguri că ne salvăm de la retrogradare, ne mai trebuie cam 17 puncte… Iar astea 17 ar înseamna că din ultimele şapte meciuri, ori câştigăm şase, ori batem în cinci, iar pe două le terminăm la egalitate. Ştiu, pare greu, infernal de greu, dar succesul cu Chiajna ne-a dat oxigenul de care avem nevoie pentru a da totul pentru a doua victorie la rând în Liga 1. Sub Tâmpa am dezvoltat un complex, fiindcă n-am mai învins acolo de fix zece ani!

Ba mai mult, în intervalul ăsta nu am marcat decât un gol, reuşită a lui Săpun în primăvara lui 2010. Tocmai datorită acestor considerente, credem că a venit momentul ca Rapid să bată din nou o echipă care ne-a pus mereu probleme. Acum, o victorie ne-ar duce la egalitate de puncte, motiv pentru care este obligatorie, iar noi trebuie să credem în ea mai mult decât oricând! Şi dacă ni se pare grea misiunea pe care o avem până la finalul campionatului, să luăm un exemplu din Polonia.

Zawisza este un nume care nu spune mare lucru iubitorilor fotbalului din România. Cu atât mai puţin cu cât această echipă s-a clasat la finalul turului pe ultimul loc detaşat, cu doar 11 puncte. Ce chestie… Exact câte avea şi Rapid! Cu o remaniere masivă în iarnă, Zawisza a avut un parcurs impresionant în retur, cu două remize şi şase victorii la rând în primele opt meciuri, rezultate care i-au adus o zestre de puncte considerabilă. Şi, în ciuda faptului că se află tot pe ultimul, sistemul cu play-out din Polonia le permite acestora să spere serios la salvare. Noi avem o primă victorie. Ne mai trebuie încă şase! Nu e imposibil, băieţi! Începeţi la Braşov! Trebuie!

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.