Rapid

BACĂU – RAPID 1-2. Martin aduce victoria

Rapid a debutat oficial în 2014! Prima repriză jucată la Bacău a fost una echilibrată, cu un plus pentru băieţii noştri care au avut o posesie mai bună şi au fost mai consistenţi în jumătatea adversă. De altfel, Daniel Pancu şi-a arătat iar clasa la mijlocul primei părţi când, lansat în careu, pe partea stângă, a înscris la colţul lung din unghi închis. Totuşi, reuşita a fost anulată pe motiv de ofsaid, astfel că Pancone s-a bucurat degeaba. Până la urmă, giuleştenii au intrat la cabine cu avantaj, după ce băcăuanul Burcă a introdus mingea în proprie poartă în urma unei faze ciudate. Un jucător al Bacăului trimite o pasă greşită în careu, mingea ajunge la Ciolacu, asistentul semnalizează ofsaid, dar centralul Feşnic lasă corect jocul să continue. După ce atacantul ratează, balonul ajunge la Selagea, care centrează în faţa porţii, de unde Burcă îşi învinge propriul portar.

Iată primul unsprezece folosit de Moldovan: Drăghia – Al. Coman, Tînc, Săndulescu (Negru ’87), Voicu – Martin, Dică, Selagea (Lung ’67), Doman – Pancu, Ciolacu (Călin ’90).

Repriza a doua a început cu atacurile băcăuanilor, iar gazdele au solicitat lovitură de la 11 metri şi cartonaş roşu în minutul 50, la o intervenţie în careu a lui Mădălin Martin. Arbitrul a lăst însă jocul să continue. După alte trei minute, după o pasă greşită a lui Voicu, băcăuanul Şchiopu egalează cu un şut foarte frumos, cu exteriorul, din marginea careului de 16 metri. Ciolacu a solicitat şi el, în minutul 57, unh penalty, însă centralul consideră că Lozneanu a jucat mingea, iar după numai două minute, acelaşi Ciolacu este aproape de 2-1! După alte două ocazii importante ale lui Ungureanu (63) şi Tudor (64), gazdele rămân în zece pentru că Dumitriu primeşte al doilea cartonaş galben. Imediat, Pancu a trimis un şut excelent (74), scos însă în corner de portar. După alte cinci minute, Martin readuce Rapidul în avantaj printr-un lob peste portarul advers!

Finalul de meci a fost unul incendiar, principalul remarcat fiind portarul Drăghia care devine un adevărat specialist al apărării loviturilor de la 11 metri, după ce a blocat şutul lui Ungureanu în minutul 84. Mingea a sărit tot la un adversar, dar Drăghia blochează din nou, cu piciorul. Penalty-ul a fost provocat de Săndulescu după o intrare imprudentă asupra lui Luncanu. Pancu a fost la un pas să facă 3-1 în prelungiri, la fel cum ar fi putut proceda şi Doman! Noul decar al Rapidului a trimis însă un şut care a izbit bara, chiar dacă se afla la doar trei metri de poartă. Până la urmă, băieţii nostril au obţinut victoria care îi menţine pe primul loc în clasament, mulţumind astfel cei peste 500 de suporteri prezenţi la meci şi dintre care o parte au rămas în afara stadionului, capcaitatea din tribune nepermiţând accesul tuturor.

Un RAPIDIST din peluză

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.