Rapid

Noua speranţă din Giuleşti, Nicu Mindu, are ADN rapidist!

 

Rapid trece prin momente grele, dar nu moare! Asta contează acum. Şi mai mult contează că scheletul este unul sută la sută rapidist, format din jucători care toată copilăria nu şi-au dorit altceva decât să calce iarba Giuleştiului. Ioniţă, Ciolacu, Martin sau Vasile sunt deja titulari de bază, iar statutul lor a fost recompensat, logic, cu selecţii la naţionalele U21 şi U19. La fel de bine s-au înfipt în echipă şi Drăghia, Alex Coman, Marian Stoica sau Cătălin Păun, chiar dacă ultimii trei nu sunt mereu titulari de drept. Aşa cum am mai pomenit şi cu alte ocazii, povestea fiecăruia a fost prezentată, rând pe rând, pe 1923.ro.

Puţini ştiu însă că, pe lângă aceştia, încă un puşti extrem de talentat aşteaptă cu nerăbdare debutul. Numele său a apărut pe foaia de joc la meciurile cu Farul, Suceava şi Dunărea şi, chiar dacă nu a intrat niciun minut, a rămas la antrenamentele echipei mari, ceea ce înseamnă că sunt speranţe pentru viitorul apropiat. Vorbim despre Nicu Mindu, mijlocaş central (sau stânga) de 18 ani, promovat de Viorel Moldovan. Puştiului i s-a dat numărul 2, unul care te duce cu gândul la un fundaş, chiar unul dreapta, însă rolul său este de construcţie, un fel de dublură a lui Alexandru Ioniţă.

În continuare, 1923.ro, vă prezintă un scurt portret al puştiului care speră să facă pasul în primul unsprezece cât mai repede. „Am ajuns la Rapid la 14 ani. Eu sunt rapidist de mic, la fel ca tata. La fel ca şi tatăl lui, adică bunicul meu, însă nu am putut juca de mic în Giuleşti, fiindcă stăteam prea departe de ProRapid. Dar la un moment dat, tata m-a luat de mână şi m-a dus personal la domnul Damaschin”, explică puştiul, de unde ne dăm uşor seama că sintagma „rapidist din tată în fiu” se dovedeşte încă odată reală. În curând el poate chiar debuta la clubul pe care îl iubeşte şi, chiar dacă nu se ştie cu siguranţă când va veni acel moment, Nicu e oricum foarte entuziasmat. „Prima dată am fost anunţat să mă prezint la prima echipă cu o săptămână înainte de meciul cu Farul. Domnul Damaschin mi-a dat minunata veste! Am fost foarte, foarte fericit şi mândru că mă voi putea antrena alături de idolul meu din copilărie, Daniel Pancu! El, Ovidiu Herea şi Şumudică sunt modelele mele de la Rapid. Sper să fiu păstrat în continuare la echipa mare şi să şi debutez. Vreau să mă ridic la nivelul aşteptărilor domnului Moldovan”, a mai spus puştiul.

Stângaci pursânge, Mindu nu putea să aibă modele decât fotbalişti cu o tehnică remarcabilă. Aici vorbim despre cei care evoluează în străinătate. „Am fost mare fan al lui Ronaldinho, dar acum a cam îmbătrânit şi el… Aşa că Messi a devenit numărul unu pentru mine! De fapt, ce să mai, mie îmi place mult stitlul de joc al Barcelonei, iar simpatia e accentuată de faptul că au şi ei vişiniu în culoarea echipamentului, la fel ca Rapid”, şi-a încheiat Nicu povestea.

Un RAPIDIST din peluză

 

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.