Documentul care trebuia să dea dreptate Rapidului!

În mod normal, Curtea Supremă de Justiţie de la Geneva, instanta la care Adrian Zamfir a făcut recent apel la decizia TAS, care a exclus Rapidul din Liga 1, ar trebui să dea dreptate clubului nostru. Cum? E foarte simplu! Pe baza motivării pe care Tribunalul de la Lausanne a formulat-o în vederea schimbului de locuri dintre Concordia şi Rapid. Pe înţelesul tuturor, la solicitarea Chiajnei, instanta a acceptat decizia Comitetului Executiv din 6 iulie, care prevedea că Liga 1 va avea 18, şi nu 17 echipe. Doar că a 18 poziţie putea fi ocupată DOAR de câştigătoarea barajului dintre Rapid şi Chiajna! Că aşa era şi logic, dacă iei în calcul o decizie, o iei cap-coadă, nu preferential. Ceea ce este şi logic, dacă ne gândim că fiecare dintre echipe avea un handicap. Una fără licenţă, cealaltă fără merit sportiv, iar în România nu se spune concret care dintre cele două criterii este mai important.

Numai că TAS a judecat în baza faptului că AŞA A MAI FOST şi în trecut, când o echipă din România nu primea licenţa, cea mai bine clasată sub linia retrogradării, care îndeplineşte acest criteriu, e reprimită automat în primul eşalon. Numai că regula asta a fost scoasă în 2011 şi ea oricum nu ar putea fi aplicată retroactiv pentru sezonul 2012-2013! Practic, TAS nu a făcut altceva decât să judece doar jumătate din decizia Comitetului Executiv al FRF, ceea ce este inacceptabil. În contextual ăsta, Curtea de la Geneva ori anulează campionatul ăsta, ori ne reintegrează în Liga 1 şi oferă dipoziţii ca să primim ceva despăgubiri consistente, ori dacă nu, înseamnă că s-a dus dracu’ justiţia din toată lumea! Citiţi şi vă convingeţi că avem dreptate!

decizie traducere Tas Chiajna 1-8 decizie traducere Tas Chiajna 1-9 decizie traducere Tas Chiajna 1-10 decizie traducere Tas Chiajna 1-11 decizie traducere Tas Chiajna 1-12

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.