VIDEO | Adi Iencsi povestește dezacordurile avute cu Pancu și Șumudică

VIDEO | Adi Iencsi povestește dezacordurile avute cu Pancu și Șumudică

iencsi FCRB
Iencsi ar putea veni la FCRB

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

De două ori campion cu Rapid în 1999 și 2003, Adrian Iencsi (45 de ani) a vorbit în direct la GSP Live despre dificultățile întâmpinate în relațiile sale cu Daniel Pancu, președintele lui FC Rapid 1923, și Marius Șumudică, antrenorul lui Gaziantep. Acum o săptămână, Adrian Iencsi – antrenorul care tocmai s-a despărțit de echipa a doua a CS U Craiova – a vorbit despre dezamăgirea pe care i-a produs-o Daniel Pancu, nimeni altul decât finul său. Prezent în studioul GSP Live, fostul căpitan al Rapidului a detaliat și a acceptat să discute despre răceala dintre el și actualul președinte al clubului.

Iencsi nu a fost contactat pentru a veni antrenor

„La instalarea lui Schumacher, Daniel (n.r. – Pancu) a afirmat că prima lui opțiune am fost eu, dar că eu eram la Pandurii. Nu a existat nicio discuție niciodată, asta m-a deranjat. Nu prea sunt genul să vorbesc despre nemulțumiri, dar a trebuit să dau o explicație pentru că suporterii au înțeles că nu aș fi vrut să vin și să ajut Rapid. Nu puteam să stau să se creadă asta. Am vrut să ajut Rapid chiar și când eram la Călărași, în Liga 2. Chiar am fost la o întâlnire la stadionul Giulești cu suporterii. Eu, Nico și Pancu. Atunci au fost discuțiile dacă să pornim acest proiect. Am vrut să încep proiectul de la început, dar nu am fost contactat niciodată”.

Relație rece cu finul Pancu

Deși sunt legați printr-o relație de rudenie, Iencsi și Pancu nu și-au vorbit de multă vreme. Iencsi admite răceala: „Eu țin mult la el, dar nu am vorbit după emisiunea de săptămâna trecută (n.r. – ProSport Live). Sincer, nu am mai vorbit cu Pancu de foarte mult timp. Nu mai suntem atât de apropiați. Fiecare e cu anturajul lui. Se spune că finul își alege un naș pentru toată viața, este părintele spiritual, parcă așa se spune… Da, așa e normal. Cine are gândirea sănătoasă și corectă…. așa este. Știi cum este?! În viață, oricine face greșeli. Și eu greșesc. Important e să le recunoști, să-ți ceri iertare. Nu sunt ranchiunos, țin la foștii mei colegi. Daniel e un tip la care țin foarte mult, un fost fotbalist mare. Îi doresc succes la Rapid. E un tip care iubește Rapidul.”

Iencsi spune că finul său este potrivit pentru oricare dintre posturile de antrenor și președinte, dar că are abilități speciale pentru una dintre funcții.

„E extrem de iubit de suporteri, el a pornit-o cu antrenoratul. El e capabil să le facă pe amândouă, evident, nu dintr-o dată. Eu i-am spus lui cândva ceva. L-aș fi văzut conducătorul Rapidului. E un tip isteț, capabil de a manageria un club atât de puternic. Poate că în viață, Dumnezeu i-a aranjat locul pentru poziția asta la Rapid. Îi doresc ca toată viața lui să conducă Rapid”.

Acuze către Șumudică și Dinu Gheorghe

Iencsi a acceptat să vorbească și despre plecarea sa din Giulești de după a doua perioadă petrecută la club. În 2010, fostul fundaș central spunea că s-a simțit pasat de la antrenorul Marius Șumudică la președintele Dinu Gheorghe în încercarea de a obține o explicație în privința viitorului său.

„Uneori simți nevoia să te descarci. Uneori simți nevoia să spui câteva vorbe. La Rapid, au fost de-a lungul timpului mici răutăți. Mici șicane. Când devii un jucător important al unui club și ai experiență, atunci când vine un antrenor nu te percepe ca pe unul care te poate ajuta. Te percepe ca pe un pericol, în mod sigur. Zice: «Ăsta are personalitate, e cunoscut». Poate că antrenorul crede că nu se poate exprima cu dezinvoltură. De asta am fost eu consternat de comportamentul celor doi”.

Sursa video: gsp.ro