Ce rezultat! UTA Arad – Turris Turnu Măgurele 3-4! Profită FC Rapid 1923?

FC Rapid 1923 a călcat UTA
FC Rapid 1923 a călcat UTA

UTA și Turris Oltul Turnu Măgurele au oferit un adevărat spectacol fotbalistic în meciul de la Arad, joi după-amiază, sub arșița soarelui. S-a terminat 4-3 pentru teleormăneni. După ce au revenit de două ori pentru a egala și în alte două rânduri au marcat pentru a fi în avantaj. ”Bătrâna Doamnă” pierde primul joc pe teren propriu în acest sezon. Acolo unde până acum primise un singur gol, și începe să aibă frisoane privind promovarea.

Gol din minutul 3, prima repriză cu patru reușite între UTA și Turris

elefant.ro%20

Meciul de pe sinteticul de pe Motorul a început spectaculos, cu un gol marcat încă din mintul 3 de Romario Moise, care n-a iertat din 17 metri și a trimis direct sub transversală. Ispas (12), singur din șase metri, putea aduce egalarea dacă n-ar fi trimis cu capul pe lângă poartă. A făcut-o însă Dragoș Tescan (21), care a restabilit egalitatea cu latul, din șapte metri, dintr-o poziție suspectă de ofsaid. După ce Iacob a respins în față un șut al lui Haită.

Valentin Buhăcianu (31) și-a demonstrat viteza și la o minge primită peste apărare l-a învins pe Duțu după ce a scăpat singru cu el. Însă, chiar înainte de pauză, Silviu Pană (45) a preluat pe piept o minge ricoșată în față la o reluare cu capul a lui Voicu în bară și a trimis în plasă din centrul careului.

Turris trece ia la conducere, după ce revenise de două ori

Partea secundă a început la fel de promițător, cu gol. Însă de această dată cei care au marcat primii au fost teleormănenii. Albert Voinea (54) a executat cu ceva emoții, pe sub Iacob, un penalty scos de Voicu în fața lui Melinte, dictat destul de ușor de arbitru. Avantajul n-a rămas însă mult timp pe tabelă, fiind aproape imediat UTA a arătat că și ea poate egala. Cristian Bustea (58) a transformat de la 22 de metri un șut, după ce mingea i-a ricoșat dintr-un adversar care s-a interpus la reluarea lui Melinte.

Și când scorul a devenit 3-3 jocul a rămas la fel de spectaculos. Haită (66) a trimis puțin pe lângă vinclu, Moise (75) a reluat din 10 metri central mult peste poartă, dintr-o poziție ideală. Apoi, Voicu (79) nu l-a putut învinge din șapte metri pe Iacob. Ioniță (84) a trimis de la 25 de metri în bara din stânga.

UTA pierde primul meci pe teren propriu în acest sezon

Finalul părea să fie mai liniștit. Însă Moise (88) a șutat puțin pe lângă bară dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri. La faza următoare Florian Haită (89) avea să dea lovitura decisivă. După o greșeală a lui Ilie, mijlocașul a preluat în stânga și l-a executat pe Florin Iacob cu un șut la colțul lung, din 12 metri lateral. Minutele de prelungire au fost acaparate cu nu mai puțin de patru schimbări. Fluierul final a produs și prima surpriză în play-off. UTA pierde primul meci pe teren propriu în acest sezon de Liga 2. Unde până acum avusese un singur egal, cu Mioveni, și unde încasase un singur gol.

Sursa: liga2.prosport.ro