INCREDIBIL!!! Marius Șumudică: „Pentru mine Rapid a murit!”

Marius Şumudică ProSport
Marius Şumudică. Foto: ProSport

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Marius Șumudică a revenit în România în această dimineaţă, după ce a reziliat contractul cu Al Shabab, formaţie din Arabia Saudită. A reuşit un parcurs excelent, motiv pentru care a fost desemnat al 3-lea cel mai bun antrenor din liga saudită. Pe Aeroportul Otopeni, Şumudică a făcut o declaraţie care a lăsat mască pe toată lumea. „Rapidul pentru mine a murit. Iubesc doar suporterii, dar ce se întâmplă la acest club nu mai există pentru mine„, scrie Digi Sport.

De ce a spus Marius Şumudică că Rapid a murit pentru el

Păi ar trebui să-i întrebaţi pe cei de acolo cum s-au comportat cu băiatul meu! Care, la 21 de ani, s-a lăsat de fotbal şi a intrat în depresie datorită celor de la Rapid, care, în loc să îl respecte pe Şumudică pentru ce a făcut Şumudică pentru Rapid, şi-au bătut joc de copilul meu. Iar eu n-o să uit niciodată lucrul ăsta. Şi n-o să-i uit pe cei care au făcut lucrul ăsta. Nu ştiu cine e acolo, că nu vreau să le pronunţ numele, îmi scuzaţi expresia, dar îmi vine scârbă să le pronunţ numele. La ceea ce am făcut eu pentru Rapid şi la cât am fost eu înjurat în ţara asta pentru Rapid.

Pentru mine, în momentul de faţă, Rapidul există doar pentru suporteri. Deci, Rapidul, pentru mine a murit datorită faptului a ceea ce i-au făcut copilului meu, Rapidul a murit. Iubesc acest club, iubesc suporterii, sunt unul dintre ei, dar ceea ce se întâmplă la Rapid nu suntem pe aceeaşi lungime de undă, a declarat Şumudică la Otopeni.

Cum a fost tratat Marius Șumudică jr. la Rapid

Marea supărare a lui Şumudică este legată de modul în care a fost tratat fiul său atunci când a vrut să joace pentru giuleşteni. Şi el un suporter înrăit al culorilor alb-vişinii, Marius Şumudică jr. a început în august 2017 pregătirea cu Rapid, dar cei de acolo au decis să nu-l oprească. La vremea respectivă, fostul atacant al Rapidului şi unul dintre cei mai înfocaţi fani ai echipei a părut că a trecut peste afrontul foştilor săi colegi şi chiar elevi, dar lucrurile s-au schimbat. Când a văzut cât de mult l-a afectat pe fiul său decizia, nemulţumirea sa a crescut din nou.

Daniel Pancu i-a cerut scuze lui Marius Şumudică

Atunci când a fost pornit proiectul actualului Rapid, Marius Şumudică jr. şi-a obţinut dezlegarea de la Astra, pentru care marcase 11 goluri în Liga 3, în speranţa că va putea călca pe urmele tatălui său la Rapid. A fost îndepărtat însă fără să existe un motiv important. Fiul lui Şumi a renunţat la fotbal, iar pentru a-l face să treacă peste depresie, tatăl său l-a luat în staff-ul său.

Voiam să-mi cer scuze faţă de tine, pentru că însemni ceva pentru Rapid. Modul în care s-a făcut nu a fost ok, ne-a luat pe toţi pe nepregătite. Eu mi-o asum, pentru că pe mine m-a sunat. Noi avem în atac trei jucători de la Mişcarea CFR şi de la AFC Rapid, îl mai avem pe Nico (Daniel Nicolae – n.r.) şi mai vine un atacant. Erau deja cinci. Ne-am gândit foarte serios. Îţi spun acum: dacă juca în liga a patra la Rapid, băiatul tău ar fi marcat între 20 şi 30 de goluri fără probleme. Dar ne-am gândit să dăm o şansă celor care au jucat pentru Rapid în liga a cincea. Nimic personal, nu are nimeni nimic cu nimeni. Eram dator cu scuzele astea, dar doar ţie, că eşti Şumudică„, a spus Pancu atunci, la Digi Sport.

Are Șumudică sau nu dreptate să facă aceste afirmații?

Analizând situația de mai sus, dar și declarațiile din trecut, reacția lui Marius Șumudică este total nejustificată. Spunem asta în contextul în care nu demult acesta declara că iubește mai mult Rapidul decât propria familie. Sigur, a fost o declarație ușor deplasată. Însă nu poți avea sentimente pentru un club în funcție de un factor precum cel de mai sus. Știm că ce i s-a întâmplat fiului său a fost o mare nedreptate, dar lucrurile erau inevitabile. Mai ales că nu este singurul care a pățit așa ceva. Așa că nu poate fi condamnat direct Rapidul, ca tot unitar, că Marius Șumudică jr. s-a lăsat de fotbal. Pentru că sunt milioane de echipe de fotbal în lume. Cu alte cuvinte avea loc suficient să practice această meserie.

Fotbalul nu începe și nu se termină nici cu AFC Rapid, nici cu Mișcarea CFR, nici cu Academia Rapid, nici cu Fotbal Club Rapid, nici cu SC FC Rapid SA și nici cu ACS Rapid FNG. Când vorbim de un fotbalist profesionist!

Pregătește terenul pentru fcsb?

Teama este ca aceste declarații să nu aibă ca scop facilitarea drumului către banca celor de la fcsb. Cu toate că Marius Șumudică a declarat în nenumărate rânduri că nu va lucra acolo. În același timp însă, uneori, a lăsat și ceva portițe deschise. Nu e problema rapidiștilor ce va face, este profesionist. Poate antrena oriunde până la urmă. Numai că la fel, cum există fcsb, și pentru el există milioane de echipe în toată lumea de unde poate alege. Iar pentru un antrenor cu CV nu ar trebui să fie complicat să găsească un contract avantajos, inclusiv mai mare decât ar putea să îi ofere Gigi Becali. Sigur, este doar o ipoteză. Cert este că declarațiile lui Marius Șumudică de mai sus nu sunt deloc normale, având în vedere ce a însemnat el pentru Rapid…