VIDEO / Interviu cu starul FCRB, Deivydas Matulevicius!

Matulevicius
Matulevicius

Oricum am da-o, noua achiziţie a FCRB, Deivydas Matulevicius este, de departe, vedeta lotului. Asta dacă facem un mix de experienţă acumulată, vârstă, dar şi poziţie de pe teren. Nimeni nu poate nega valoarea lui Maftei, dar la aproape 38 de ani nu mai poate fi omul de acum 10 ani. Nici măcar de acum cinci ani. Nimeni nu spune că Goge sau Vlada nu sunt fotbalişti buni. Însă cumulat, în Liga 1, ei nu au meciurile pe care Matulevicius le are în naţionala Lituaniei. E drept, una modestă raportată la nivel mondial. Dar, în prezent, nu neapărat inferioară României!

Matulevicius, între 20 şi 30 de goluri?

În altă ordine de idei, de la Matu se aşteaptă multe. Optimist vorbind, având în vedere ce a acumulat până la 29 de ani, 30+ goluri în liga a 3-a românească ar trebui să fie floare la ureche. Obiectiv vorbind, probabil că va da în jur de 20. Nu ar fi puţin, dar nici mult. Un număr normal pentru un fotbalist care a rupt norii în Liga 1 cândva. Mai ales că nu este trecut de vârful carierei. Dar care, în ultimele luni, a stat mai mult pe bară. Totuşi a prins o bună parte din pregătirea alături de noii colegi şi mai are la dispoziţie două săptămâni să se pună pe picioare din punct de vedere fizic. Ceea ce pentru un sportiv de performanţă, care se respectă, ar trebui să fie mai mult decât suficient.

Lituanianul nu a uitat aproape deloc limba română

În fine, ideea de la care am pornit acest material este interviul video pe care pagina de Facebook FC Rapid 1923 l-a prezentat. Unul de 10 minute, în care Matulevicius atinge cele mai importante subiecte despre el şi despre echipa pentru care joacă. De remarcat este româna excelentă în care oferă acest interviu. Ba chiar nemaipomenită, dacă ne gândim că, totuşi, el nu a jucat în ţara noastră decât trei ani şi jumătate. Şi, ce e mai important, a luat o pauză de doi ani! Şi ne îndoim că folosea acasă această limbă atât de diferită de cea natală. Lăsăm vorbăria şi vă invităm să vă bucuraţi de materialul de mai jos.

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!