Rapid Frumoşii Nebuni, meci de infarct pe Giuleşti

Giuleşti Rapid
Rapid Frumoşii Nebuni au meci pe Giuleşti

Prima victorie a celor de la Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului pe… Giuleşti. La al doilea meci jucat pe bătrânul stadion, clubul fondat în 2017 a obţinut şi primul succes. Nu fără emoţii. Cu toate că Atletico Bucureşti aduce aminte de legendara Atletico Textila, mai ales, din cauza gabaritului mai multor componenţi, gleznele fine din dotare au pus probleme serioase după pauză. Atunci scorul era 2-0 pentru gazde. Meciul contează doar la nivel sufletesc, pentru că rezultatul nu contează în vreo statistică oficială. Dar se pune suflet şi nerv. Pe Giuleşti aşa e mereu. Chiar dacă în tribune sunt numai aproximativ 200 de suflete, atmosfera este excelentă. Ca şi peluza nord la meciurile Academiei, T2 încurajează continuu Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului.

Atletico, precum FC Vaslui pe Giuleşti!

Numai că după pauză, ne amintim de o partidă de Liga 1. Să fie un deceniu de atunci… Prin 2009, într-un meci cu FC Vaslui, la 1-1, Spadacio a ratat 11 metri. Nu a fost de ajuns… Mingea nu s-a dus în aut, corner sau în altă parte. Ci s-a oprit doar în poarta Rapidului după o fază de contra-atac fulger. Din fericire, atunci a fost cu happy end, pentru că giuleştenii au învins cu 3-2. Scor identic cu cel înregistrat acum de echipa suporterilor! Şi după un tipar asemănător. Diferenţa e că tabela arăta 2-0 nu 1-1, la o fază la care un penalty ratat de gazde a dus scorul, în câteva fracţiuni de secunde, de la un potenţial 3-0 la 2-1. E adevărat, Frumoşii Nebuni nu a scăpat vreun moment partida din mână. S-a făcut 3-1 imediat, dar până cu vreo 20 de minute înainte de final s-a făcut 3-2.

Rareş Raiu, precum Peter Crouch

Aşa a rămas, la prima vedere, după 2-2 cu VK Soccer la debutul pe Giuleşti, şi 1-4 cu Unirea Politehnica, un nou rezultat fragil. Sigur, emulaţia provocată de un joc pe Giuleşti e imensă. Iar Rareş Raiu, un puşti cu aspectul lui Peter Crouch, a fost omul meciului, cu două goluri marcate. Formaţia suporterilor de la T2 nu arată grozav, dar măcar proiectul continuă să se structureze clar şi să aibă acel nerv care face lucrurile să meargă. În rest, de adăugat mai este că, aşa cum scrie pe pagina de Facebook a clubului, în cutia visurilor s-au strâns 4.205 lei. Nu e rău. Şi nici un meci pe Giuleşti la acest club nu e rău. Atmosfera de ultras se împleteşte ideal cu cea de familie. La tribuna a doua se cântă continuu, în timp ce la adăpostul umbros al tribunei 0 familiile pot opta să vadă meciul liniştite. Fără a plăti ceva! Doar dacă doresc să doneze în cutia mai sus menţionată.