ANALIZĂ / Să aşteptăm o umilinţă maximă în csa steaua – Academia Rapid!

csa steaua - Academia Rapid
Steag al csa steaua ars în tribune

Meciul csa steaua – Academia Rapid este unul dintre cele mai aşteptate din fotbalul românesc. Este posibil ca în tribunele Naţional Arena să fie cu mult peste 40.000 de fani. Ba chiar undeva spre 50.000. Motiv pentru care vom previzualiza acest duel din care, în mod normal, Academia va ieşi câştigătoare autoritară. Practic, este de aşteptat ca pe 14 aprilie, de la ora 19:45 să se dea drumul unei umilinţe. Pe care armata n-o va uita în toată istoria ei. Şi care, sperăm noi, să pună cruce pe acest proiect clonat după fcsb. Acum însă revenim la argumentele care prevestesc măcelul de la finalul săptămânii.

Pe Giuleşti a fost mai greu!

În primul rând, evident, vorbim despre aportul publicului. Cu toate că csa steaua este organizatoare şi va încasa multe zeci de mii de euro fără să aibă vreun merit, pe Arena Naţională sunt aşteptaţi, după ritmul în care s-au vândut biletele, măcar 30.000 de rapidişti. Ceea ce conferă încă din start un avans colosal pentru echipa coordonată din teren de Pancu şi Nico, iar de pe bancă de Iosif şi Schumacher. Practic, Academia Rapid va juca acasă acest meci. Cu toate că, este greu de spus, dacă vor găsi aceeaşi cadenţă de pe Giuleşti. E drept, în tur, în faţa a 14.000 oameni, echipa susţinută moral de Primăria Sectorului 1 nu a reuşit decât 1-1 în faţa anonimilor stelişti.

Pregătirea fizică a academicienilor cu mult peste csa steaua

Doar că, poate, tocmai această atmosferă de pe Giuleşti a avut efect de bumerang. În sensul că jucătorii şi-au dorit prea tare să calce csa steaua în picioare. Dar, la final, nu s-au ales decât un punct. De aceea, considerăm că este un mare avantaj de această dată că se joacă pe Arena Naţională. Dincolo de acest aspect însă, marele avantaj al Academiei pare a fi, de departe, partea sportivă. Cine a văzut meciurile echipei susţinute moral de Primăria Sectorului 1 în 2018 realizează că pregătirea fizică este mult mai bună decât anul trecut. Comparativ cu csa steaua care pare o echipă leşinată, chiar dacă media de vârstă este mult mai scăzută decât a Academiei. Bine, e greu să obţii rezultate când ai un coordonator de proiect care nu ştie să comunice decât prin înjurături şi onomatopee.

Comparaţie transfermakt.de înainte de csa steaua – Academia Rapid

Cu alte cuvinte, ca să înţelegeţi despre diferenţa netă de valoare dintre cele două echipe vom face o comparaţie valorică pe cele două loturi. Aşadar, mai jos puteţi vedea meciul csa steaua – Academia Rapid din perspectiva valorilor fiecărui jucător de pe site-ul specializat transfermarkt.de. Este adevărat, de la Academia nu sunt listaţi decât 11 jucători. În timp ce de la csa steaua 18. Acest aspect nu e însă relevant. Pentru că dacă ne uităm pe numele din dreptul celor două, ne dăm seama cam ce şanse are fiecare în meciul csa steaua – Academia Rapid. Aşadar, iată mai jos:

Să vină măcelul!

Citind datele de mai sus ne bufneşte râsul! Numai când ne gândim că tabela la finalul marelui meci va arăta probabil 0-3, 0-4, 1-4, 1-5, 0-6 sau aşa ceva… Adică, să fim serioşi. Diferenţa este ca de la cer la pământ! csa steaua – Academia Rapid se va juca cu gazdele având numai jucători tineri, dar care n-au reuşit măcar în liga 2, că altfel nu veneau pe tarlalele din Ghencea în liga 4. În acelaşi timp, dintre cei 11 jucători de la Academia, măcar opt au reuşit şi au demonstrat în Liga 1 şi liga 2. Cel puţin Pancu, Niculae, Maftei, Voicu şi Vlada nu mai au nevoie de vreo prezentare. În timp ce Bâtfoi, cel mai cunoscut nume de la csa steaua se apropie, să zicem, de Marian Vlada ca valoare. Aşa că, să înceapă săptămâna dinaintea marii umilinţe!

LĂSAȚI UN MESAJ