EXCLUSIV / Ca pe vremuri! AFC Rapid joacă la Craiova

AFC Rapid - Venus
AFC Rapid - Venus e meciul zilei

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Unul dintre meciurile amicale pe care AFC Rapid le va juca în această iarnă va avea loc la Craiova! Împotriva echipei conduse de Adrian Mititelu, FC Universitatea Craiova. Aceasta domină cu autoritate liga 4 din Dolj, având, după 17 etape, tot atâtea victorii. Tradus, asta înseamnă 51 de puncte şi un golaveraj nimicitor, 93-16! Situaţia clubului din Bănie seamănă izbitor cu cea de la Rapid. Implicarea mai mult sau mai puţin a laturei politicului în fotbal a generat apariţia CS U Craiova. Aceasta din urmă a obţinut dreptul asupra continuităţii sportive în 2016. Asta însă, în principal, din cauza faptului că FC Universitatea Craiova a întrerupt activitatea sportivă în 2014.

Ovidiu Dănănae va juca împotriva AFC Rapid

Procesul chinuitor pentru fotbalul oltean continuă, la fel cum se întâmplă şi în cazul Rapidului. Cu toate că CS U Craiova are mai mulţi susţinători în prezent, mulţumită şi prezenţei în Liga 1, echipa lui Adrian Mititelu a rămas cu o parte importantă a galeriei alături. Oameni care, chiar dacă îl contestă în permanenţă pe patron nu au contenit să susţină echipa pe care o consideră a fi cea care a adus atâtea şi atâtea bucurii de-a lungul istoriei! Momentan, data meciului cu AFC Rapid nu a fost stabilită. Cert este că acesta va avea loc la Craiova! Interesant este că în lotul formaţiei din Bănie se află şi nume importante pentru nivelul la care echipa joacă. Este vorba, în primul rând, despre Ovidiu Dănănae şi Robert Văduva.

FC Universitatea Craiova este cireaşa de pe tort

În acelaşi timp, manager general este cunoscutul Nicolo Napoli. Meciul acesta, chiar şi cu o echipă de liga 4, ar fi cireaşa de pe tort a acestei perioade de pregătire. Având în vedere uriaşa încărcătură istorică ce este emanată în jurul lui. Chiar dacă, cel puţin la nivel teoretic, există programate şi partide cu adversari mai tari. Cum este, spre exemplu, CS Baloteşti. Echipă care joacă pentru al patrulea sezon consecutiv în liga 2! Vom reveni cu amănunte legate de meciul FC Universitatea Craiova – AFC Rapid.

7 COMENTARII

 1. Simplu: nu a mai avut bani sa dea la echipa si a invocat tot felul de motive (unele reale, intr-adevar), vazand ca nu se poate bate la promovare cu CSU. Asa ca decat sa piarda in fata lui CSU a preferat sa retraga echipa.

 2. Ok, vad ca esti mult mai bine informat ca mine, eu asa stiam, dar am o intrebare, poate imi poti raspunde si anume – Daca Mititelu a inscris echipa in liga 2 de ce nu a continuat? Cum sa ajuns ca reia activitatea din liga a 4 a?

 3. Vorbesti in necunostinta de cauza.
  1. In momentul infiintarii CSU, Mititelu primise decizie de la instanta de judecata cum ca dezafilierea a fost ilegala si trebuie repus in drepturile de dinaintea dezafilierii, adica divizia B, ceea ce s-a si intamplat, Mititelu a inscris echipa in divizia B in acelasi an in care a aparut si CSU.
  2. CSU s-a pretins de la inceput continuatoarea Universitatii Craiova, CSU nu a preluat niciun club, de-aia nici nu ai cum sa iti aduci aminte cum se numea, a aparut direct in divizia B, ca un club nou, cu sediul la Mogosoaia, administrat si detinut de o entitate privata, avand doar un parteneriat de colaborare cu Primaria Craiova si apoi cu Universitatea din Craiova.
  3. Vorbesti numai prostii despre un subiect pe care nu in stapanesti deloc, mai bine abtine-te.

 4. Mititelu nu a putut face opozitie din 2 motive principale :
  1) U Craiova era in dezafiliata la momentul infiintarii CSU, neavand CIS
  2) CSU nu sa pretins continuatoarea U Craiova , cel putin la inceput, asa ca Mititelu nici pe partea aceasta nu putea face opozitie.
  Cazul Craiovei este de manual , au beneficiat de un corp de juristi de exceptie, apoi de oameni de fotfbal profesionisti ( CSU au preluat un club , nu imi mai aduc aminte cum se numea , care a promovat in acel an din liga 3 in liga 2, iar in pauza competitionala iau schimbat denumirea in CSU.
  Dar ce te faci cu cacaristrocratii care se credeau arhicunoscatori in fotbal si au vrut si ei sa imite CSU

 5. Cat despre mititelu ca nu a pus bete in roate csu e o prostie si stii.i s au inchis afaceri si nu numai dar a continuat si continua sa tina clubul.mititelu a fost intai lovit din interior de 3 ori abia apoi l,au calarit partidul si olguta.ca nu a putut el sa mai faca nimic iar manoliu a putut este suparator pentru tine dar asta nu inseamna nimic.craiolguta nu se va repeta cu Rapid si sa tii minte asta.psd a castigat o data.a doua oara nu se va repeta asta

 6. In timp ce afc a avut cum spui 50 de suporteri spune te rog cati a avut academia la ultimul meci de pe coresi.40 numarati.asta cu 12 mii e rasuflata.a fost o data din dorinta de a nu lasa stelistii sa aiba putere pe giulesti si atat.propaganda asta cu mii si mii merge pentru prosti.iar similitudini intre cele 2 cluburi adica u craiova si afc sunt care si oferite de justitia statului roman^ ele sunt cluburile de traditie si de drept continuatoare.ca ne spui tu altceva nu prea conteaza in fata legilor statului roman.ca sunt saraci ca nu au perspective ca nu au ca nu pot sunt egale cu zero pentru ca vrem sau nu astea sunt cluburile Rapid si Craiova.
  In timp ce celelalte 2 dintre care una e entitate sportiva iar cealalta nu e nimic incearca sa manipuleze electoral si financiar fiecare oportunitate.sunt foarte interesat sa aflu de ce nici un psrtid nu a investit in echipe din zone limitate ca impact social cum ar fi farul braila satu mare sau echipe mai mici metalul bucuresti autobuzul falticeni etc.Rapid si Craiova sunt cumva unelte perfecte de manipulare pentru ca asborb in media si nu numai un impact enorm asupra populatiei?

 7. similitudinea intre cele 2 echipe este limitata si asta din 2 motive :
  1)linga echipa lui mititelu au ramas f.multi suporteri , in timp ce la afcr (zis si manoliu) nu a ramas nimeni (50 de oameni cu tot cu conducere si familiile jucatorilor , nu „se pun”)
  2) mititelu nu a incercat sau nu a putut pune bete in roate noii formatii universitare din craiova , in timp ce afcr (zis si manoliu) a facut-o cu brio , cu pretul pierderii tuturor suporterilor (citi mai ramasesera)