BURSA TRANSFERURILOR / Sosiri şi plecări la AFC Rapid!

Bursa transferurilor
Bursa transferurilor: Mihai Marinescu a venit la AFC Rapid

Am discutat despre câteva dintre cele mai importante transferuri făcute de AFC Rapid în această perioadă. Prezentând bursa transferurilor, am promis, de asemenea, că vom pune pe tapet şi alte mişcări notabile. Este momentul să continuăm acest trend. Dacă la capitolul sosiri îi punem, în acest moment, la mari plusuri pe Daniel Geambaşu, Robert Croitoru şi Sighoko Fongang Abraham Noel, notăm şi o plecare însemnată. Unul dintre cei doi jucători care au jucat în toate meciurile pentru AFC Rapid în sezonul de toamnă a părăsit, din câte se pare, echipa.

Ciprian Niţu, primul nume greu care pleacă

Este vorba despre Ciprian Niţu. Jucătorul de 22 de ani care poate juca ca mijlocaş ofensiv şi atacant a ales să continue în altă parte. Informaţiile pe care le avem spun că Niţu va juca fie la CSM Olteniţa (L3), acolo unde antrenor este Vasile Caciureac, fie la Comprest GIM (L4). Ciprian a jucat 16 meciuri la AFC Rapid şi a dat 4 goluri. 16 meciuri nu a mai jucat decât Cătălin Stan, golgheterul formaţiei. Niţu este, din fericire, deocamdată, singura plecare cu greutate de la echipa din Giuleşti. Vom mai vorbi însă puţin despre sosiri. Pentru că pe lângă cei trei mai sus menţionaţi, echipa s-a mai întărit şi cun portar valoros.

Bursa transferurilor: Mihai Marinescu, transferat, Anton Oprea, revenit

Numele său, Mihai Marinescu. Goalkeeperul de 24 de ani a fost transferat de la AFC Asalt şi a fost adus să îi fie concurent pe post lui Andrei Stamate. Titularul incontestabil din prima jumătate a campionatului. Mihai Marinescu nu este singurul portar care s-a alăturat echipei. Alături s-a întors şi Anton Oprea. Acesta a plecat de la echipă înaintea ultimelor două partide din anul 2017, dar va reveni la pregătiri în jurul datei de 20 ianuarie. În acest context, AFC Rapid se va putea baza pe aportul a cel puţin trei portari.

CITEȘTE ȘI  Grigore Sichitiu, cuvinte emoționante după numirea lui Daniel Niculae

3 COMENTARII

 1. Liviu, cu tot respectul, aşa cum am mai spus, treaba suporterului nu este bugetul clubului. Indiferent care e acesta! Iar ceea ce a făcut Academia a fost să publice nişte numere APROXIMATIVE! Ce e aia? Dacă tot faci ceva, fă-o la virgulă! Asta e transparenţă. Ăla putea fi, în cel mai bun caz, un articol de presă scris stângaci. Cu alte cuvinte, nici cal, nici măgar… Dar este problema lor! Repetăm, treaba suporterului e să susţină echipa nu să îl intereseze partea financiară. Pentru că oricum, ca ea să fie credibilă, trebuie publicate nişte documente, nu numere aruncate precum sarea pe mâncare. Deci…

 2. Eu sunt de parere ca AFC a procedat exact asa cum trebuia, si rezultatele nu au intarziat sa apara, si daca ne gandim ca daca nu ar fi benefiat de „suportul” arbitrilor in meciurile cu Tricolor, steaua si dinamo ar fi fost acum pe locul 3, Singura sincopa majora a fost in meciul cu Metaloglobus , dar sansele sa promoveze sunt substantiale in conditia in care se respecta regulamentele FRF Academia si steaua nu vor avea dreptul sa promoveze.
  Pe de alta parte mult trambitatu-l „proiect” Academia sa umplut incet dar sigur de ridicol si minciuni ,completat de falsuri grosolate frizand legile penale. Uite banii primariei , nu mai sunt banii primariei, Uite PSD nu mai este PSD, Uite sigla , nu mai este sigla, Uite palmaresul , nu mai este palmaresul si lista continua si este foarte lunga.
  Pe de alta parte AFC a beneficiat la extrem cu ajutorul Academiei de a se debarasa si deparazita de toti profitorii care furau banii Rapidului de zeci de ani.
  Acum iese la iveala adevarata fata a lui George Copos in era caruia jucatorii aveau prime duble, a construit PrO RAPID si a creat premisele obtinerii performantei la nivelul cel mai inalt obtinut de clubul nostru.
  In momentul in care a inchis robinetul pentru aristrocrati si profitori erijati in lideri formatori de opinie , Copos nu a mai fost bun.
  Pe suporterul adevarat nu-l intereseaza banii , nu-l intereseaza sa profite de pe urma clubului pe care il sustine, el vine la un meci de fotbal sa participe sau sa asiste la un spectacol , sa poarte cu mandrie sigla si culorile clubului
  Pe mine nu ma intereseaza ca AFC are sau nu bani , de altfel nici nu ma deranjeaza daca Academia ar promova este pur si simplu treaba lor , dar nu poti veni sa spui gata tu date la o parte ca de acum iti iau locul si de acum eu sunt RAPID.
  Eu nu ii mai respect ca fiind rapidisti pe Pancu si Niculaie pentru ce au facut impotriva AFC si ACS.

 3. desi sustin in primul rind academia rapid , unde sint ceva sanse de performanta , ma bucur si pentru a.f.c. rapid .
  asta desi ei obstructioneaza , pe cit pot , academia .
  una din cauzele pentru care majoritatea rapidistilor adevarati nu au incredere in afc , este lipsa totala de transparenta in general ,si financiara in special .
  academia a publicat inca de la infiintare nivelul bugetului sau (cca.350,000 euro ) iar in luna ianuarie a.c. a publicat nivelul efectiv de executie bugetara dupa 5 luni (cam 195,000 euro , cu un usor deficit de cca.10,000 euro )
  in acest timp , a.f.c.-ul nu scoate o vorba in acest sens , lasind impresia ca sint extrem de saraci , deci cu un viitor financiar in mare ceata .
  in aceste conditii se pune problema ,la ce se pot astepta suporterii , avind in vedere ca performanta sportiva fara resurse materiale (chiar minimale) este aproape imposibia ?
  in urma cu citeva luni , tocmai datorita acestei lipse totale de comunicare , eu unul am considerat ca zilele a.f.c.-ului sint numarate.
  iata insa , la inceput de an , ca a.f.c.-ul are , se pare , o activitate prodigioasa in materie de intarire a lotului !
  nimeni , insa , nu cunoaste ce program de pregatire si-au planificat , si mai ales cu ce bani ?
  acest sait , care s-a declarat de la inceput sustinator , in primul rind , al a.f.c , ar trebui sa solicite (raspicat !) aceste amanunte pentru suporteri .
  referitor la academia , pe linga transparenta (atita cit este !) mai sus amintita , cam toate sursele de presa sportiva centrala (gsp , sport.ro, digi sport, romtelekom sport , etc ) publica in permanenta interviuri , stiri , si mai ales anchete !
  despre afc , liniste totala in presa de sport
  cum este posibil , in aceste conditii , ca afc-ul , sa-si mobilizeze suporterii ?

LĂSAȚI UN MESAJ