ANALIZĂ / Academia atacă Liga 3 cu experienţă de Liga 1!

Academia Rapid - csa steaua Giuleşti
Academia Rapid - csa steaua s-a jucat pe Giuleşti

Academia Rapid este pe locul 2 în liga 4 Bucureşti, dar a făcut un transfer important în această iarnă. L-a adus pe Vasile Maftei, fost fotbalist la Rapid. Până la 37 de ani, fundaşul a jucat… 409 meciuri în Liga 1! Un număr uriaş, care a dat naştere acestei analize. Am luat în calcul totalul de meciuri jucate în Liga 1 de actualii fotbalişti ai echipei. Fireşte, pe lângă Maftei, capete de afiş sunt Daniel Pancu şi Daniel Niculae. Dar ei nu sunt singurii care au strâns partide pe prima scenă a fotbalului românesc. Dimpotrivă! Pentru o privire de ansamblu mai bună vă prezentăm câte meciuri are în Liga 1 fiecare dintre fotbaliştii de la echipa susţinută moral de Primăria Sectorului 1.

Jucătorii de la Academia în Liga 1

  • Vasile Maftei (37 ani): 409* / 23** (Rapid, Urziceni, CFR Cluj, Concordia, Voluntari)
  • Daniel Pancu (40 ani): 273 / 75 (Poli Iaşi, Rapid, Vaslui, Voluntari)
  • Daniel Niculae (35 ani): 161 / 44 (Rapid, Astra)
  • Alexandru Iacob (28 ani): 36 / 0 (Gloria Buzău, steaua, Brăneşti, Viitorul Ovidiu, Rapid)
  • Doru Bratu (28 ani): 18 / 0 (Concordia, steaua, Pandurii, U Cluj)
  • Petre Goge (26 ani): 14 / 0 (Urziceni, Târgu Mureş)

*numărul de meciuri / **numărul de goluri

911 meciuri în Liga 1!

Aşa cum se poate vedea, şase jucători din lot au evoluat şi în Liga 1. Un plus de experinţă uriaş şi un mare avantaj. Pe care, de exemplu, rivala de moarte şi liderul actualului sezon în liga 4 Bucureşti, csa steaua, nu îl are. Mai exact, Academia Rapid are şase jucători care însumează 911 partide în primul eşalon al României. Ca să nu mai vorbim despre Nico şi Pancone şi ale lor experienţe acumulate la echipe precum Auxerre, Nancy, Monaco, Cesena, Beşiktaş, Bursaspor sau Terek Groznîi. Cu alte cuvinte, concentraţia de experienţă de la echipa ce a jucat meciurile dn tur pe Giuleşti este uriaşă. Şi îi conferă un imens avantaj în vederea luptei pentru play-off. Ne referim strict din punct de vedere sportiv!

142 de goluri în Liga 1 au reuşit cei şase jucători din lotul Academiei. În fapt, ele au fost reuşite de numai trei dintre ei

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!