„Repatrieri” importante reuşite de AFC Rapid

AFC Rapid
AFC Rapid - VK Soccer

Înaintea returului din liga 4, AFC Rapid reuşeşte să facă două mutări importante. Echipa lui Andrei Anghel Constantinescu a reuşit să readucă doi fotbalişti esenţiali în sezonul 2016-2017. Amândoi sunt născuţi în 1998 şi pot ajuta enorm echipa de lângă Podul Grant. Este vorba despre Daniel Geambaşu, fundaş stânga. Dar şi Robert Croitoru, cel care poate juca pe mai multe poziţii la mijlocul terenului.

Daniel Geambaşu a fost titular în 22 de meciuri

Daniel Geambaşu, obligat şi de ceva probleme medicale, a decis, în mod şocant, în vară, să renunţe la fotbal. La numai 19 ani. Decizie pe care, se pare, din fericire, a păstrat-o numai până acum. Moment în care a început să se pregătească alături de AFC Rapid. Şi chiar să joace în meciurile de pregătire. Impresia lăsată de acesta a fost, aşa cum era de aşteptat, una excelentă. În sezonul 2016-2017, Daniel Geambaşu a fost titularul postului de fundaş stânga la AFC Rapid. Poziţie pe care a jucat în 25 dintre cele 29 de partide pe care echipa lui Mihai Iosif le-a disputat în stagiunea precedentă. Dintre care 22 ca titular! Din păcate, nu a dat vreun gol… Chiar şi aşa, aportul său la promovare a fost unul consistent.

Robert Croitoru a adus locul 1 pentru AFC Rapid

Robert Croitoru a jucat numai un retur la AFC Rapid, dar suficient pentru a-şi lăsa amprenta în mod definitiv asupra istoriei clubului. Dintre cele şapte goluri marcate, cele mai importante au fost reuşite din ultima partidă a sezonului. AFC Rapid a jucat cu Progresul Spartac II pe Giuleşti returul barajului pentru locul 1. La finalul turului fusese 2-2, în timp ce după primele 90 de minute acelaşi scor s-a înregistrat şi pe stadionul Valentin Stănescu. Şi datorită lui Constantin Berechet, atacant care, cu preţul unei accidentări grave la gleznă a obţinut eliminarea portarului advers şi o lovitură liberă din care actualul căpitan, Narcis Ioniţă, a marcat. În prelungiri însă, Croitoru şi-a intrat în scenă, a înscris două goluri superbe care i-au adus lui AFC Rapid o victorie cu 4-2 şi locul 1 în liga 5 Bucureşti.

Reunire pe 5 ianuarie

Revenirea sa la echipa din Giuleşti este suprinzătoare, având în vedere că el a evoluat în tur pentru CS Păuleşti, echipă extrem de bine cotată în liga 4 Prahova. În total, mai trebuie spus, Robi a jucat 14 meciuri şi a dat 7 goluri pentru AFC Rapid în sezonul precedent. Cu alte cuvinte, cei doi sunt două câştiguri uriaşe pentru lotul lui Andrei Anghel Constantinescu. Urmând a întări substanţial valoarea pe care deja au pecetluit-o cei care au evoluat în grosul meciurilor din tur pentru AFC Rapid. Cel mai probabil, formaţia de lângă Podul Grant se va reuni maximum pe 5 ianuarie 2018.