Performanţă unică pentru Dan Alexa: campion la foto-finish!

Dan Alexa
Dan Alexa a reuşit ceva unic cu Dunărea Călăraşi

Victoria cu 3-1 obţinută la Mioveni, în ultima etapă a Ligii 2 programată în 2017, i-a adus Dunării Călăraşi al 18 rezultat consecutiv pozitiv în campionat şi a coincis cu urcarea pe prima treaptă a clasamentului a echipei pregătite de Dan Alexa. Gruparea călărăşeană a profitat de egalul înregistrat de AFC Hermannstadt pe teren propriu cu CS Afumaţi (scor 0-0) şi trecut pe primul loc, la un punct peste sibieni. Dunărea e astfel campioana de toamnă a Ligii 2 şi foarte aproape să realizeze cel mai important rezultat din istoria fotbalului călărăşean: promovarea în primul eşalon.

Dan Alexa, lăudat de autorităţile locale

Unul dintre principalii susţinători ai echipei, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a declarat, pentru site-ul local editia.ro, că este foarte mulţumit de performanţa Dunării de a termina anul pe primul loc în clasamentul Ligii a 2-a. Iliuţă a lăudat rezultatele obţinute de echipă în acest sezon. Dar a şi asigurat că va sprijini în continuare obiectivul promovării în Liga 1. „Este o performanţă unică pentru fotbalul călărăşean! Această echipă a reuşit rezultate excepţionale şi ne mândrim pentru asta. O echipă unită, un grup care ne-a adus numai satisfacţii. Este în totalitate meritul lor! Vreau să-i felicit pe toţi. De la conducere la antrenori, jucători, toţi cei care au pus umărul la această performanţă”, a afirmat şeful Consiliului Judeţean Călăraşi. Unul dintre principalii finanţatori ai clubului Dunărea Călăraşi.

Dunărea Călăraşi este neînvinsă cu Dan Alexa antrenor

„De când a venit Dan Alexa la Călăraşi, echipa nu a pierdut vreun meci. Avem cel mai bun antrenor şi cea mai bună echipă! Împreună vom reuşi marea performanţă! Ne aşteaptă un an greu. Sigur, conducerea clubului, în speţă domnul Brişan şi cei implicaţi, va face eforturi pentru întărirea lotului. Suntem pe punctul de a ajunge pentru prima dată în istorie în prima ligă a fotbalului românesc. Eu sunt alături de băieţi şi îi voi susţine în drumul lor spre Liga 1!”, a mai declarat Vasile Iliuţă.

Este doar a treia etapă în care echipa e lider!

În cele 21 de etape desfăşurate în acest sezon al Ligii 2, Dunărea Călăraşi a obţinut 15 victorii, patru egaluri şi două înfrângeri. Având şi un golaveraj foarte bun: 43-16. Cu 49 de puncte acumulate, echipa lui Dan Alexa se află cu un punct peste AFC Hermannstadt şi la şapte distanţă de Chindia Târgovişte. Formaţia care se află pe locul ce duce la barajul de promovare. Faţa de a patra clasată, CS Afumaţi, Dunărea are 11 puncte avans. În primele 21 de etape, Dunărea Călăraşi a fost de două ori liderul campionatului. La finalul meciurilor din rundele 15 şi 21. Ripensia a fost lider de cinci ori, între etapele 1 şi 5. Iar AFC Hermannstadt a stat pe primul loc de 14 ori, între etapele 6-14, respectiv 16-20.

Iencsi şi Manu au fost înaintea lui Dan Alexa

Dan Alexa a preluat echipa Dunărea din etapa a 4-a, într-un moment în care până atunci se înregistraseră două înfrângeri şi un egal. În mandatul său, în campionat, s-au înregistrat 15 victorii, dintre care 10 consecutive, şi trei egaluri. Călărăşenii au pierdut totuşi un meci cu Dan Alexa antrenor, 1-2 cu Unirea Slobozia în Cupa României. În vară, echipa a fost pregătită de Adrian Iencsi, antrenor care a fost pe bancă doar în prima etapă. Iar în rundele 2 şi 3 a fost condusă de interimarul Ion Manu.

Sursa: liga2.prosport.ro