Daniel Pancu, dezvăluiri unice din cariera sa

daniel Pancu
Daniel Pancu

Daniel Pancu (40 de ani) s-a retras din activitatea de fotbalist profesionist. Iar acum este implicat total în proiectul de la Academia Rapid, în Liga 4. Unde este și jucător la nivel amator. Fotbalistul de legendă al giuleștenilor a acceptat o invitație la Stadionul ”Valentin Stănescu”, din partea Digi Sport. Pentru a rememora clipe remarcabile. Petrecute în tricoul alb-vișiniu.

Pancu a spart uşa şi televizorul!

Fotbalistul, care se laudă ca face parte din categoria extrem de rară a celor care au evoluat pe toate posturile, inclusiv cel de portar, spune că a fost dinamovist de mic. Numai că totul s-a schimbat radical din prima zi în care a devenit jucătorul lui Rapid. Pancu știe cu exactitate ce a făcut în prima sa zi ca jucător în Giulești. În toamna lui 1996. Dar și cum arăta atunci vestiarul echipei. ”Sunt multe amintiri plăcute sau mai puțin plăcute. Oricum e clar, memorabile. Mi-aduc aminte că am spart, o dată, o ușă din vestiar, de la intrare, dar și un televizor. Bine, m-am dus a doua zi și am cumpărat altul, mai performant. Asta a fost prin 2011, nu mai eram tânăr”, a povestit Pancu.

Performanţă rară la Beşiktaş

Referitor la faptul că a evoluat pe toate posturile, Pancu a dezvăluit ce i-au propus cei de la Beșiktaș. ”Cu cei de acolo m-am înțeles foarte bine, am rămas în relații excelente. A fost ideea celor de la Beșiktaș să facă un DVD cu mine despre faptul că poate sunt singurul fotbalist din lume care a evolouat pe toate posturile, inclusiv cel de portar”.

Meritele lui Mircea Lucescu şi Mircea Rednic în istoria Rapidului

Pancu a mai spus că nici după ce s-a retras nu se poate spune despre el cu exactitate dacă este jucător de picior drept sau stâng, dar și ce schimbare majoră a produs Mircea Lucescu la Rapid. ”Nici acum nu știe nimeni dacă sunt dreptaci sau stângaci, pentru că jumătate dintre goluri le-am marcat cu stângul, jumătate, cu dreptul. Mi-aduc aminte că era și un cântec la modă: ’Chiar de terminăm pe 10, batem steaua și ne trece!’ Era acea boemie, pe care a schimbat-o Mircea Lucescu. Nu mai era de ajuns să jucăm un meci și apoi să stăm liniștiți. Oricum, pentru suporterii Rapidului, meciurile cu steaua au fost mereu cele mai importante. De când a venit Mircea Lucescu, și mai apoi Mircea Rednic, ambii dinamoviști, s-a mai estompat din ura față de ’câini’”, a mai spus Pancu, la Digi Sport.

Relaţia pe care o are cu Gigi Becali

Daniel Pancu, unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria recentă a Rapidului, a rămas impresionat de gestul pe care Gigi Becali, finanțatorul fcsb, l-a făcut față de el. În perioada în care activa ca fotbalist profesionist. Fostul căpitan al giuleștenilor nu va uita niciodată faptul că a fost de trei ori ofertat de omul care decide tot la gruparea vicecampioană.

Normal că au fost oferte de la rivale la adresa mea. Steaua m-a dorit de trei ori, dar nu aveam cum să mă duc. Chiar dacă nea Gigi (n.r. – Gigi Becali) a făcut mult rău Rapidului, pentru modul în care s-a comportat față de mine, pentru faptul că m-a curtat și pentru faptul că a încercat și a treia oară să mă convingă, îi voi purta respect toată viața. Dacă nea Gigi era la o altă formație, mergeam și pe jos. Pentru că, după ce tu refuzi de două ori, să vină omul să încerce să te convingă și a treia oară… Înseamnă că își dorea foarte mult. Dar, nu puteam eu să accept”, a spus Pancu, într-un interviu exclusiv acordat pentru Digi Sport.

Cum a refuzat fcsb în 2008

Fostul fotbalist profesionist, care acum mai activează la Academia Rapid, în Liga 4, unde fotbalul este amator, a mai spus că a existat un moment ce ar fi putut influența transferul unui jucător de la Rapid la Steaua. ”În 2008, Rapid se comporta urât cu mine și poate altul ar fi cedat într-un moment de slăbiciune. Dar eu, pentru oamenii de atunci din tribune, nu am putut să accept oferta Stelei”, a mai spus Pancu, la Digi Sport.

VIDEO CU REPORTAJUL SE POATE VEDEA AICI

1 COMENTARIU

  1. Pancone rupele curu la spurcati si la cioban sa zici ca te duci pe jos e rusinos pentru asa om de nimic parerea mea…..