FOTO / Comprest – AFC Rapid, epilog trist peste o toamnă reuşită

AFC Rapid ProSport
Comprest GIM - AFC Rapid în Cupă. ProSport scrie despre atac

Să termini pe locul 6 turul nu e de colea. Mai ales când AFC Rapid vine după cinci meciuri la rând fără înfrângere în campionat. Cu toate că în atâtea partide arbitrajul îţi dă în cap, iar jucătorii nu pot ajunge la datorie pentru că nu se pot învoi de la muncă. Pentru că, da, AFC Rapid are un lot destul de solid, dar mulţi băieţi sunt dependenţi de joburile de zi cu zi. Antrenamentele sunt zilnice, dar nu toţi pot ajunge. Aşa că am ajuns în situaţia ca la ora meciului Comprest GIM – AFC Rapid să nu fie valizi decât… 11 jucători! Exact cât să încropeşti o echipă care să se lupte de la egal la egal cu adversarul.

AFC Rapid şi armata de absenţe…

Acest meci de decembrie nu ar fi trebuit să se joace vreodată, cel puţin nu aşa. Programat iniţial marţi, nu s-a mai jucat atunci din cauza terenului Rocar impracticabil. A fost reprogramat de AMFB sâmbătă, absolut întâmplător… Nu a avut, desigur, nicio legătură faptul că vineri juniorii A ai AFC Rapid au avut un meci crucial cu LPS Mircea Eliade şi că, aşa cum spune regulamentul, nu puteau fi folosiţi la mai puţin de 36 de ore. Bam! Duminică nu se putea… Probabil că gazdele aveau vreun grătar sau ceva… AFC Rapid se conformează. Fără Săveanu şi Dumitru, suspendaţi, fără Moldoveanu şi Cristofor, blocaţi la serviciu, fără Munaf şi Trică care au jucat la juniori. Fără Dinu, Trandafir, Corlan… Fără Oprea, plecat şi el, între timp, în Italia şi lista e atât de lungă încât ne îngrozeşte să ne mai gândim la continuarea ei.

Improvizaţii inedite în apărare

Înaintea meciului pe care îl aşteptăm cu atâta nerăbdare, la baza Prefabricate, Progresul Spartac joacă un amical cu Carmen. Chiar dacă se pare că ambele echipe au ceva absenţe, nivelul net superior al gazdelor le aduce o victorie fluviu. Undeva pe la 7-0, dacă am numărat corect golurile. Nici nu contează. AFC Rapid începe încălzirea. Stoica va juca fundaş central. Philippe Magdalinis fundaş stânga. Sunt surprize mari, dar Andrei Anghel Constantinescu nu avea de ales. Are numai doi fundaşi de meserie valizi, pe Panait şi Neagu. Gore Săveanu e şi el cu echipa, dar are de ispăşit o suspendare. Cu patru minute peste ora anunţată, se fluieră de start. Vişiniul se vede atât de frumos pe gazonul sintetic găunos, dar de un verde intens. Chiar şi în ploaia măruntă şi rece care se încăpăţânează să cadă cam 20 de minute.

AFC Rapid va ajunge în play-off

Prima repriză trece precum o aversă de vară, chiar dacă suntem în decembrie. Singurul moment în care am uitat de frig a fost la ocazia imensă a lui Ioniţă. În poziţie favorabilă cu portarul, e blocat la limită şi se obţine doar corner. Păcat… În rest, nimic. Ce se întâmplă după pauză, nu mai are istoric. Gazdele dau două goluri şi demonstrează că sunt o echipă incomodă. Cu atât mai mult atunci când beneficiază de toţi factorii favorabili pe care îi poate avea. Încă o aventură în Cupa României se termină prematur pentru AFC Rapid. Nu e nimic, măcar e mai bine decât anul trecut. De acum nu mai rămâne decât ca toate gândurile să se îndrepte spre play-off. AFC Rapid poate ajunge acolo şi va ajunge! Cu toate piedicile care i se pun constant.

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!

1 COMENTARIU