REPORTAJ / AFC Rapid, dovada că Moş Crăciun există!

Moş Crăciun
AFC Rapid a fost Moş Crăciun pentru zeci de micuţi!

AFC Rapid crede în Moş Crăciun! Am prezentat deja gesturile frumoase făcute de Ovidiu Burcă, managerul Academiei, de Daniel Pancu, emblema fotbalului giuleştean, de câţiva jucători ai Academiei, dar şi de unii suporteri rapidişti. Imaginile sunt superbe. Aşa că ce urmează să vă arătăm în continuare păstrează nuanţa. Şi arată că Moş Crăciun chiar există! Pentru că aceşti oameni, care împart bucurie înainte de Sfânta Sărbătoare a Naşterii lui Iisus Hristos, chiar sunt eroii celor care, probabil, se bucură cel mai tare de câteva ori pe an. Când astfel de oameni le calcă pragul. Chiar dacă, în realitate, ei sunt adevăraţii eroi. Pentru felul în care refuză să cedeze luptei, în ciuda dificultăţilor cu care se confruntă zi de zi.

AFC Rapid a făcut copii fericiţi!

AFC Rapid s-a reunit şi a pornit să împartă ceva fericire. Locurile vizitate sunt Centrul Maternal „Sfântul Andrei” din Giuleşti, Centrul pentru copii cu dizabilităţi şi o zonă extrem de săracă din cartierul Giuleşti. Este vorba despre un ghetto, la propriu, unde trăiesc cam 20 de familii. În condiţii pe care le vedeţi şi voi mai jos… Nici măcar geamuri nu există. Ca să nu mai vorbim de apă curentă sau alte astfel de „detalii”… Dar se găseşte speranţă şi dorinţa de a trece peste orice! Tocmai datorită acestui lucru, la iniţiativa antrenorului şi jucătorilor de la AFC Rapid, pe lângă dulciuri şi jucării, toţi aceşti copii au primit şi medalii. Pentru că, aşa cum ne-a împărtăşit antrenorul Andrei Anghel Constantinescu, ei sunt adevăraţii campioni ai acestei lumi! Pare metaforic, dar nu e. Este realitatea pură. Sportul sau orice altă competiţie păleşte în faţa luptei pe care aceşti oameni o duc zilnic.

Să ştiţi că Moş Crăciun există!

Vizitele nu s-au oprit aici. AFC Rapid a mai făcut şi alţi copii fericiţi. Pentru că jucătorii şi antrenorul echipei au fost şi în Parcul Giuleşti. Acolo unde nici unul dintre micuţii prezenţi nu a „scăpat” fără să primească un cadou. Imaginile vorbesc, mai departe, de la sine. Cam despre asta este, de fapt, Crăciunul în primul rând. Despre a împărţi bucurie celor care au cea mai mare nevoie de ea. Pentru că, indiferent de context sau de situaţia financiară, nimeni nu se poate bucura mai mult de un cadou decât un copilaş. Cu atât mai mult cu cât vorbim şi despre micuţi care, poate, simt gustul unei ciocolate sau napolitane de maximum două ori pe an… AFC Rapid, ca şi cei de la Academia, au demonstrat că cei care spun că Moş Crăciun nu există, habar n-au ce vorbesc!

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ