EXCLUSIV / Mailat refuzat de Rapid acum doi ani!

Sebastian Mailat
Sebastian Mailat

Sebastian Mailat este, la 19 ani, una dintre senzaţiile Ligii 1. Transferat recent de CFR Cluj de la ACS Poli Timişoara acesta are o poveste extrem de interesantă. În care, se regăseşte, ca protagonist şi clubul Rapid. Nici Academia, nici AFC, ci SC FC Rapid SA. Mai exact, în vara anului 2015, atunci când echipa retrogradase în liga a 2-a, mai multe trialuri au avut loc la baza ProRapid. Pe atunci funcţională… S-au prezentat, mai ales juniori, de prin toată ţara. Alături de cei crescuţi de club, precum Constantin Berechet sau Daniel Burcea.

Sebastian Mailat a dat probe la Rapid

Printre aceştia s-a numărat şi Sebastian Mailat, venit tocmai de la Timişoara! Pe atunci însă nu era legitimat la un club de Liga 1 precum ACS Poli Timişoara. Nici măcar la nivelul ligii secunde nu se punea problema să joace. În fapt, Mailat era legitimat la LPS Banatul, o şcoală de fotbal recunoscută pentru capacitatea de a produce talente pe bandă rulantă. Iar mijlocaşul şi-a arătat clasa. Părea, de departe, cel mai bun dintre cei aflaţi în probe. Ceva însă nu a mers, iar Sebastian Mailat nu a rămas să joace în Giuleşti. Cu toate că atunci nu se vorbea de impresari sau de comisioane de zeci de mii de euro.

Eroare uriaşă din partea clubului

Era doar un tânăr talentat, dornic să se afirme şi să joace la Rapid. Nu a mai reuşit. Motivul real nu se ştie niciodată. Totuşi vă împărtăşim nişte vorbe care au zburat prin vântul lin de vară ce adia pe lângă terenurile de la ProRapid, între cei prezenţi la trialuri: „Bă, puştiul ăsta e bun, dar îl cheamă Mailat…” Motivul pentru care singura lui fotografie în tricoul Rapidului va rămâne cea de mai sus va rămâne pe vecie un mister. În mod cert, acest caz va fi clasat în dreptul celor de eşec managerial în istoria Rapidului. Mai ales dacă urcuşul lui Sebastian Mailat va fi la fel de intens! De altfel cazul lui Mailat nu a fost singular. Un alt exemplu, exact din aceeaşi perioadă este cel al lui Sorin Papa de la Craiova.

Imagini pentru SEBASTIAN MAILAT CFR CLUJ

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!

3 COMENTARII

 1. Frate, tu cum spui ca esti tigan, nu te crede nimeni, daca nu te vede si nu te cunoaste, la modul elevat, educat, cum scrii pe site.
  Persoanele care catalogheaza alte persoane, indiferent de culoarea pielii, fara sa le cunoasca, sunt limitate si nu pot face singura diferenta care conteaza si anume, omul bun si omul rau.
  Unii zic ca 2% dintre tigani sunt oameni normali, civilizati care vor sa fie si sa ramana integrati in societate. Nu stiu cat de adevarat sau fals e asta. Dar eu sunt o persoana care am intalnit la viata mea destui tigani pe care chiar i-as vrea alaturi de mine in locul altor romani necivilizati, needucati si nescoliti.
  Notiunea de “tigan” nu este discrimnatorie, iar adevaratii tigani onesti, chiar se mandresc cu acest cuvant si cu faptul ca li se spune tigani.
  Am cunoscut tigan taximetrist in Bucuresti, care cand si-a deschis gura vorbea elevat ca tine. Omul terminase facultatea de drept si nu a profesat tocmai de asta… Chiar trist.
  In concluzie, nu haina sau culoarea de piele il face pe om, om sau neom, ci comportamentul in societate. Din pacate insa, nu e asa.
  Desi nu ma grabesc sa fac astfel de afirmatii fara sa te cunosc, tind sa cred ca tu ai fi printre acei tigani pe care as vrea sa ii am ca prieteni langa minte.
  Revenind la Mailat, e mai bine ca nu a ajuns la noi. Lasa ca la Cluj ia un ban si are stabilitate si nici nu s-a imbogatit cacatu ala de galerîi groparu de pe urma lui. Bine ca nici la wcsb nu a ajuns.

  Te salut si te rog sa mai postezi pe aici, ca sa mai aiba si alti romani ocazia sa citeasca vreun comentariu corect dpdv gramatical.

  UN SINGUR RAPID! O SINGURA GALERIE!

 2. Era țigan (punct). Dacă credeați ca rasismul a dispărut, va înșelați. El se transforma! Multe CV-URI ale mele depuse au fost aruncate la coșul de gunoi de oameni invidioși pe educația mea și sectorul din care vin, chiar și pe profilul pe care am terminat uneori. Uneori chiar dacă nu spune nimeni nimic, nu înseamnă ca nu ești discriminat. Capitalismul este Lupul suprem, se folosește de orice pentru a avea avantaj de multe ori nelegitim asupra altuia și asta se revede la nivelul individului, omul lup fata de om. Va urez sa va nașteti țigan sau cel puțin jumătate țigan sa trăiți ce am trăit și eu. Asta nu o sa mai conteze prea mult având in vedere Islamizarea României de la rădăcini și pe modul silențios și binemeritat discriminării voastre, chiar și a unor Rapidiști din comentarii. Mai pui ca tot clubul era recunoscut datorită asta și ce paradox trăim.

 3. Asa si? Nu vad unde e esecul management-ului, pt ca oricum ne-ar fi bagat valerîi groparu in faliment. Bine ca nu a venit la noi, ca si-ar mai fi luat khacatu ala de moldovian basarabian niste bani necuveniti pe el.

  Muie familiei moraru! Bag pula-n tot neamu lor de la Burebista pana in prezent! Mama ce m-am enervat acum.

  UN SINGUR RAPID! O SINGURA GALERIE!