România a fost Brazilia pentru o zi! La fotbal!

România
România s-a făcut de râs

Pare greu de crezut ca România să aibă ceva în comun cu Brazilia. Însă după ce veţi citi acest text o să înţelegeţi că nu este chiar aşa. Dimpotrivă! Sigur, aici vorbim despre ceva negativ, evident. Că doar nu au de gând băieţii lui Cosmin Contra să câştige vreo Cupă Mondială. De fapt ei nu sunt în stare măcar să se califice la una. Fără Cristi Săpunaru şi Alex Ioniţă în teren, România a reuşit iar să se facă de râs. În faţa unei naţionale a Olandei care este, probabil, cea mai slabă a lor din ultimele decenii.

România bătută categoric de o echipă mică

E necesar doar să aruncăm o privire pe lot. Cu Strootman şi Blind în rol de vedete, cu reşapaţii Babel şi Depay, cu deja trecutul Sneijder, oricum rezervă… Parcă e altceva faţă de echipa aia care, pe lângă un Sneijder în vârf de formă mai avea monştri precum Van der Vaart, Robbern, Van Persie, de Jong, Huntelaar. E realitatea, timpul nu iartă. Olanda ratează al doilea turneu final la rând, serie neagră cum numai în anii ’80 a mai existat. Şi există premise clare ca totul să persiste. Doar dacă nu are norocul să dea de adversari precum România. Acum patru ani, Olanda bătea pe Arena Naţională cu 4-1. Acum, în amical, a bătut 3-0. După 0-0 la pauză. O prestaţie ruşinoasă a echipei lui Contra.

Precedentul: 3-0 pe terenul Braziliei la CM

Un amical n-ar trebuit să fie aşa important. Nici măcar n-am fi scris despre el. Doar că atât de slab a fost rezultatul încât acest lucru a cerut-o. Olanda nu a mai bătut astfel pe un teren străin de trei ani şi jumătate! Mai exact, Portocala Mecanică a câştigat ultima dată în deplasare, tot cu 3-0, pe terenul Braziliei! Atunci însă în finala mică a Cupei Mondiale! Eh, măcar aşa ne comparăm şi noi cu cea mai titrată naţională din istoria fotbalului. La un capitol trist, e adevărat, dar atât se poate. Din păcate nici viitorul nu sună prea bine. Doar blazonul e de remarcat. Pentru că este ceva implementat în premieră, fiindcă aspectul estetic e de-a dreptul ridicol.

Sursa foto: gsp.ro

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!

3 COMENTARII

  1. Dacă intr-un viitor apropiat s-ar forma Țigania Mare (majoritatea Ungariei+a României ) cu toți țiganii unguri și toate Naționalitățile țigănești am bate Brazilia și Argentina, 3-1, respectiv 2-1, cu toate starurile lor apte! Asta doar dacă unii țigani mai negrișori n-ar mai discrimina pe cei mai puțin nefericiți de a fi confundați cu orice rasa, asta dacă nu cumva sunteți țigani cu origini egypto-siriene mai vechi sau mai noi(islamiști)!