ANALIZĂ / Ce se alege, până la urmă, de Rapid…?

Rapid
Am găsit sigla AFC Rapid la Berlin!

„Noi cumpărăm o marcă ce are un potenţial mare. Dorim să achiziţionăm şi ultima siglă, înregistrată în 2015. Rapid e o societate aflată în faliment, un club care a fost mistuit de un management defectuos. 400.000 de euro era acceptabil. Ne vom înscrie la licitaţie şi vrem să plătim preţul corect, nu preţuri astronomice. Nu vrem să plătim către creditori care au îngropat clubul. Din aceşti 3,4 milioane, 80% vor merge în contul Azuga Waters. De ce să nu investim aceşti bani într-un centru care să formeze jucători pentru Rapid? Suporterii simt că acest proiect al nostru este unul curat. Dacă nu vom putea achiziţiona la un preţ rezonabil marca, avem planul B. Sunt convins că 99 la sută dintre suporteri nu sunt de acord să plătim 3,4 milioane plus TVA către aceşti creditori” declara Ovidiu Burcă pe 31 octombrie pentru Telekomsport.ro.

Uite licitaţia, nu e licitaţia

Nu am ales întâmplător să începem acest text cu această declaraţie. Fiindcă pe seama ei vom face o analiză cu o zi înaintea celei de-a doua licitaţii care se anulează. Probabil că încă una va urma pe 24 noiembrie, dar sigur şi aia va fi anulată. Problema este că, mai sus, se vede negru pe alb cum Ovidiu Burcă, managerul Academiei Rapid, declară că acest club se va înscrie la licitaţie. E adevărat, continuarea în care vorbeşte despre un preţ corect preconiza deznodământul. Adică acela că Academia Rapid nu se va înscrie la licitaţia de pe 10 noiembrie. Corect este că Burcă nu a precizat care licitaţie, din ce dată. Şi nici pentru ce. Poate era vorba despre o licitaţie pentru un tablou de Van Gogh… Lăsând această glumă amară la o parte, remarcăm iar că lucrurile nu sunt deloc în regulă.

80 la sută din sumă NU se duce la Azuga Waters!

E la mintea cocoşului că nimeni, dar absolut nimeni, nu se va înscrie la licitaţie până când preţul nu va ajunge la 1,7 milioane de euro plus TVA. Atât cât a explicat lichidatorul judiciar Mihai Florea că e pragul minim admis. Un fel de, hai, că merge şi aşa. Numai că până se ajunge acolo, ciorba va mai fierbe ceva timp. Fiindcă vor trebui să mai treacă destule săptămâni. Dar între timp vor veni şi sărbătorile, nimeni nu va mai avea chef, şi, hop, ne trezim în 2018 în aceeaşi situaţie. De ce, explicăm imediat. Deocamdată mai disecăm puţin declaraţiile de acum o săptămână jumătate date de Ovidiu Burcă. Pentru că tot acolo se spune că 80 la sută din banii obţinuţi la licitaţie se vor duce către… Azuga Waters. Un neadevăr uriaş! Spus fie din neştiinţă, fie cu rea voinţă. Noi însă oferim prezumţie de bună credinţă, ca şi în cazul Cristian Valentin Muscalu. Concret, poate omul nu a ştiut. Ceea ce, oricum, ar fi jenant.

Legea insolvenţei e clară: lichidatorul, angajaţii şi statul au prioritate!

Pentru a trece de la vorbe direct la lucruri concrete trebuie să vă invităm să citiţi sau recitiţi comunicatul de aici pentru a înţelege. OK, o să spuneţi că e AFC Rapid, că e Horia Manoliu, că sunt torţionarii şi călăii Rapidului. Care nu vor decât răul şi aşa mai departe. Bun, dacă nu vă mulţumeşte asta, dacă vedeţi negru în faţa ochilor când auziţi de AFC Rapid, cel care juca sferturi în Cupa UEFA în 2006, atunci citiţi legea! Mai exact, art. 123 din legea 85/2006, adică Legea Insolvenţei! Dacă nu aveţi chef, vă e lene sau pur şi simplu nu ştiţi cum să îl accesaţi, nu e nimic. Vă explicăm scurt şi la obiect. Mare parte din banii rezultaţi de pe urma licitaţiei se vor duce la lichidatorul judiciar, la cei care au avut raporturi de muncă cu SC FC Rapid SA, printre care şi Ovidiu Burcă, de exemplu, şi ANAF, adică stat. Cu alte cuvinte, Azuga Waters va lua, dacă va lua, praful de pe tobă. Deci acei 80 la sută nu îşi au locul în vreo declaraţie.

3,4 milioane e mult sau puţin? Depinde ce cumperi!

Suma este considerată aberantă de domnul Ovidiu Burcă. Pe undeva el are dreptate, raportând la realitate. Pentru că banii ăia nu vor achiziţiona decât emblema cu vulturul şi câteva cupe din amicale lipsite de o valoare reală. Aşa că, să dai 3,4 milioane de euro pe aşa ceva, chiar şi 1,7 milioane, e aberant. Stop! Noi însă vorbim despre ceva de care deja scriem de un an şi jumătate. Anume că AFC Rapid are continuitatea sportivă a SC FC Rapid SA, deci şi întreg palmaresul din 1923 până în prezent. Dacă nu ar fi aşa, ar însemna că acel palmares, utopic vorbind, ar putea fi scos la licitaţie. Şi dacă ar fi aşa, să insinuezi că o istorie de 94 de ani a unui club uriaş nu valorează 3,4 milioane de euro este de-a dreptul înjositor şi jignitor pentru întreaga suflare rapidistă. Numai că cei de la Academia Rapid, ca şi noi, ştiu unde este dreptatea, dar nu au vreun interes să recunoască. Cel puţin nu deocamdată. Adevărul însă va ieşi la iveală fără dubii.

Bani pentru juniori…? Mai bine juniori de la AFC Rapid!

Acum însă mergem mai departe cu analiza pe text. Ovidiu Burcă vorbeşte despre un management defectuos, care a dus la faliment, uitând că el a fost preşedinte luni bune, ultimele din istoria SC FC Rapid SA. Iar din această afirmaţie reiese fie că el are o pricepere managerială în concordanţă cu declaraţiile, fie a fost pus de formă la societatea falimentară, neputând, luni întregi, să îşi pună în aplicare vreo idee. Şi nu ştim ce este mai rău. Sigur, asta contează cel mai puţin acum, noi doar am vrut să evidenţiem absurditatea acestei declaraţii. Ulterior, se vorbeşte că mai bine aceşti bani, 3,4 milioane de euro, să fie investiţi într-un centru care să crească juniori. Bun, dar până acum de ce nu s-a investit vreun leu? Pentru că singurii juniori avuţi, grupele 2001 şi 2003 sunt luate de la AFC Rapid. Care nu a avut nicio pretenţie în momentul în care aceştia au solicitat să se mute alături de Mihai Iosif şi Nicu Costache, antrenorii lor, la Academia Rapid. Aşa cum nu s-a solicitat nimic pentru Bărbălău, Boian, Dovleac, Costache ori Petre.

Pe suporteri nu are de ce să îi intereseze suma!

Fiindcă măcar atât a conştientizat şi conducerea AFC Rapid. Dacă nu le poate oferi ceva material, măcar să le ofere posibilitatea să aleagă un drum pe care îl consideră mai buni. Şi aşa s-a născut, în mare măsură, Academia Rapid… Bun, principalii pioni sunt, fără discuţie Daniel Niculae, Daniel Pancu şi Constantin Schumacher. Trei oameni fără de care acest proiect nu se ştie dacă ar fi avut măcar un pic de credibilitate. Pentru că ăsta e adevărul, cooptarea celor trei rezolvă cam 90 la sută din imagine. Doar că menţinerea acestei imagini imaculate trebuie şi un instrument de şlefuit, că nu merge totul din inerţie… Iar licitaţia poate fi tocmai acel catalizator. Deocamdată ne concentrăm pe ultima parte a declaraţiei, cea că 99 la sută dintre suporteri nu vor să dea 3,4 milioane de euro la licitaţie. Fals! Total fals! De ce? Pentru că asta chiar nu este treaba suporterilor! Ba, dimpotrivă, să dea cineva pe brand şi 200 de milioane de euro. De ce să nu fie de acord suporterii? Unde este implicarea lor?! Suporterii au altă treabă, domnule Ovidiu Burcă, să încurajeze echipa!

Rapid e unde sunt suporterii! Dar… unde sunt?

Chestiunile astea ţin exclusiv de management! Iar astfel de declaraţii sunt de nivelul ligii a 4-a, dar nu de nivelul unui brand ca Rapid. Şi asta chiar e o problemă. Legat de acel amintit plan B nu ne-am dori să ne gândim că el se referă la „mergem înainte şi fără palmares!” Aşa cum a spus domnul primar Tudorache că „mergem înainte fără AFC Rapid!” Nu de alta, dar ar fi ceva care ar confirma în totalitate ce scriem de un an şi jumătate. Nu că ar exista vreun dubiu, însă ar mai veni a n-a confirmare… Acum urmează placa aceea că, de fapt, Rapidul este acolo unde sunt suporterii. Corect, nimic de zis. Dar… unde sunt suporterii? Raportându-te doar le meciul cu csa steaua când au venit 14.000 de oameni şi uitând de majoritatea partidelor la care au fost sub 3.000 este o problemă majoră de management! Nu vrem ca rapidiştii să fie consideraţi precum steliştii, oameni care se duc doar la anumite partide.

Mai mulţi decât la AFC Rapid, dar asta nu ajută

Şi mai trist este că ăia vin în număr aşa mare la meciurile din Europa. Rapidiştii la meciurile cu… ei. Nu, nu este o blasfemie. E o realitate tristă. Sigur, vor apărea vocile în care se va face eterna analogie cu AFC Rapid. Conform căreia această echipă nu a avut decât maximum 3.000 de oameni la un meci. Corect, numai că problema nu trebuie pusă aşa! Din două motive. În primul rând, pentru că la Academia Rapid joacă Daniel Niculae şi Daniel Pancu. Două vârfuri în istoria Giuleştiului. Şi doar pentru ei ar trebui să vină măcar ca la primul meci, cu Progresul 2005, oamenii în tribune! 8-9.000. Apoi este vorba despre acerba contestare a proiectului cu noul Giuleşti. Care, fie vorba între noi, nu se va face vreodată. Dar şi dacă va fi reconstruit, modern, cu 14.500 de locuri. Cum putem contesta asta? Prin popularea tribunelor actuale cu câteva sute de oameni? În ce bază?! Iar pentru cei care cred că spiritul Rapidului e cel care va duce mai departe flacăra se înşală. Să uite!

Ovidiu Burcă are tot interesul ca proiectul să iasă cum trebuie

Ceea ce a definit galeria Rapidului în anii ’70-’90 nu va mai reveni vreodată! Vremurile şi tendinţele s-au schimbat ireversibil şi noi nu putem contesta acest lucru. Revenimentul se face pe conservarea şi asumarea istoriei. Cu Pancu, Nico, Schumacher, Iosif sau Maftei, da! Doar că toate aceste elemente trebuie cuprinse sub un tot unitar, iar asta este treaba managementului! Ovidiu Burcă nu poate convinge pe nimeni că este rapidist. Însă pentru el este o uriaşă provocare profesională, motiv pentru care trebuie să se îngrijească de faptul că totul va ieşi bine. Altfel va fi un mare fiasco şi toată lumea va pierde! Aceşti oameni sunt cei de la care poate porni revenirea Rapidului în top, dar totul făcut cu cap şi cum este corect. Nu din dorinţa de a i-o trage lui Manoliu şi AFC Rapid pentru că aşa nu se va ajunge NICĂIERI. Ba din contra, Rapid va fi şi mai măcinat de probleme.

AFC Rapid nu are perspective, dar are istoria…

La acest material reacţiile negative ar trebui să vină, poate, doar de la cârnăţarii care aşteaptă o porţie de fasole cu ciolan sau una de mici. Ori alte avantaje mărunte. Care, în mod cert, nu vor veni. Sau nu ar trebui să vină… Deocamdată, unicul adevăr este că s-a mai anulat o licitaţie şi că agonia Rapidului continuă. Ah, da, şi n-o mai daţi p-aia că scrieţi doar de AFC Rapid. Nu avem pretenţia ca AFC Rapid, singur, să rezolve ceva. Ne-am convins care este capacitatea conducerii. Dar să ignorăm acest club, să îl mazilim, ar fi cea mai bună dovadă de ipocrizie. Horia Manoliu şi cei din jurul lor sunt huliţi de toată lumea. Există temei pentru aşa ceva, destul de amplificat însă. Numai că, fără Horia Manoliu, un an din istoria Rapidului s-ar fi dus pe apa sâmbetei. Fie că vă place sau nu istoria reală. Şi tot el a oferit posibilitatea celor care au adus bucurii la mijlocul lui 2017 să aleagă unde să meargă. Aproape toţi jucătorii au plecat fără vreo pretenţie. La fel şi juniorii.

Ce se întâmplă, până la urmă, cu Rapid?

Dacă nu li s-a oferit nimic material sau aproape nimic, măcar li s-a dat libertatea pe care au dorit-o. Iar despre partea cu căpuşatul… Să ne spună cineva că Horia Manoliu a falimentat SC FC Rapid SA, este prea mult. Ne jigneşte inteligenţa totuşi. Bun, că în acest moment AFC Rapid nu are vreo perspectivă e la fel de adevărat. Acolo sunt o mână de oameni, jucători şi staff care luptă cu inima. Iar în acest fotbal românesc asta nu e suficient. Şi nu va fi vreodată. Dar noi nu vom ignora niciodată acest club, pentru că nu ar fi normal. La fel ca alte mii de rapidişti, ne dorim ca acest club să fie un tot unitar. Nu ne interesează oamenii care vor fi acolo, atât timp cât problema se rezolvă. Numai că, deocamdată, nu avem de unde şti unde se îndreaptă lucrurile. Avem două echipe cu numele de Rapid, ambele cu reale probleme, o licitaţie anulată de două ori şi câteva dezinformări, care noi sperăm să fie accidentale… În rest, vă vom ţine la curent!

60 COMENTARII

 1. Aia chiar ar fi aiurea sa mearga cineva la meciul AFC si sa il injure pe manoliu. 🙂 Glumesc :)))) Nu ar fi aiurea, dar e mai normal sa mergem sa incurajam echipa, decat sa mergem sa injuram. Dar nu incurajam AFC tocmai din cauza lui manoliu. In plus, pe manoliu il putem injura si la meciurile Academiei sau chiar pe site. Insa nu se oboseste nimeni. Manoliu trebuie sa revina la sentimente mai bune fata de RAPID si trebuie sa ajute la unificarea RAPIDului. Celui din 1923, fix cum a spus si liviu k.

  UN SINGUR RAPID! O SINGURA GALERIE!

 2. Nimeni nu trateaza cu adversitate AFC-ul. Toti apreciem si iubim acei copii care joaca acolo. Doar manoliu are parte de adversitate pt ca nu apara interesele MARELUI RAPID, ci isi vede singurul interes, adica banul. Chiar ca tipic romanesc…

  UN SINGUR RAPID! O SINGURA GALERIE!

 3. Peste 50 la sută dintre suporterii actuali ai Academiei Rapid au fost anul trecut la AFC Rapid. Restul în completare vin pentru Daniel Pancu, Daniel Niculae şi pentru speranţa că se va face performanţă. Este suficient acest comentariu pentru cei care au capacitatea să înţeleagă. Din fericire, peste 95 la sută dintre cititorii noştri o au! Dacă nu, chiar mai mult de 95 la sută.

 4. Liviu, cu tot respectul, dar învaţă să scrii… Înţelegem că e omeneşte să mai faci greşeli, o cratimă, o virgulă, o literă lipsă, inversată sau mâncată… dar când arunci semnele de punctuaţie ca sarea din solniţă, e obositor pentru ochii celor care citesc. E doar un sfat. Spaţiul se pune după semn, nu înaintea lui! E vorba de respect! Mulţumim!

 5. Răspunsurile sunt pe site! Search în istoric. Doar nu vom relua articolele în comentarii. Numai bine!

 6. draga admin,
  george compara potenta (in numar de spectatori si surse financiare, nu in altceva) academiei cu cea a a.f.c.-ului
  si ce-i raspunzi tu (ca nuca in perete) ?
  probabil e ceva necurat cu cifrele citate , dat fiind ca ele nu se publica oficial de club (!!!)
  pai n-ai nevoie de cifrele academiei .ia-le pe cele publicate de tine pe acest sait , care-i problema ?
  la a.f.c e si mai simplu : nu poate fi vorba de mai mult de 50-100 de oameni , cu tot cu rudele copiilor
  deci se poate nega ca audienta academiei e mai mare de peste cel putin 100-200 de ori(ca sa nu mai apreciem cite zeci de mii de oameni au
  vizionat academia la tv) ?
  asta n-are nici o importanta , nu ?

 7. draga admin ,
  inca o dovada ca te eschivezi din a raspunde la obiect
  omul acesta , bebita, intreaba , sincer , daca exista pe rol vreun proces intre cele 2 entitati (a.f.c.si fc rapid in faliment) care-si sustin suprematia in ceea ce priveste palmaresul , culorile , insemnele , etc.??
  el crede sincer , ca tu esti documentat , si ne poti lamuri si pe noi
  si ce raspuns primeste ?
  fara nici o legatura cu intrebarea !
  daca nu ai vreun raspuns (din lipsa de cunostinta) , spune-o :nu cunosc
  probabil ca daca nimeni nu cunoaste , acest proces nu exista , ceea ce in opinia mea , inseamna ca atit a.f.c.-ul cit si florea mint si nu au interes sa deschida cutia pandorei , incercind sa mearga la cacialma !!

 8. ma indoesc !
  stii ca exista anumite sait-uri de opinii ,unde exista posibilitatea pentru orice membru logat , sa reconstitue toate opinile unui anumit utilizator
  primul exemplu care imi vine in minte este „am fost acolo”(sait de opinii referitoare la obiective turistice)
  in felul acesta te poti lamuri instant de istoria acelui utilizator !
  in cazul sait-ului „nostru”(imi permit sa-l numesc al „nostru” desi juridic este al lui dragos leasa ,dar e „al nostru ” , al tuturor suporterilor rapid-ului , nu dragos ?) nu exista aceasta optiune pentru noi utilizatorii .
  dar admin-ul o poate face in 3 secunde .ce-ar fi daca in felul acesta ne-ai demonstra veridicitatea acestui personaj

 9. draga admin
  ca intotdeauna de sustragi de la intrebari reale si idei enuntate sau te faci ca nu ai inteles „discursul” unui cititor
  1)notorietate , inseamna o medie de citeva mii de oameni la meciuri („medie ” se aude ?)
  2)notorietate inseamna producerea unui fenomen , dupa stiinta si memoria mea , nemaintilnit pina acum : televizarea in direct a majoritatii meciurilor unei echipe de liga 4 si inca pe canale cu acoperire nationala !!
  3)notorietate inseamna aparitia aproape zilnica in cam toata presa sportiva (si nu numai) a unor vesti si interviuri despre „academia”
  de ce oare acest fenomen , daca nu din cauza notorietatii pe care a cistigat-o imediat , fiind perceputa cam de toata lumea ca noul rapid , spre disperarea unora pe care ii poti numara pe degete (admin., „robert” si inca vreo 2-3 clone care bintue pe aici)
  tu chiar nu intelegi (sau doar te faci ca nu intelegi) ca daca „academia moare”(si asta se poate intimpla) , moare si speranta rapidistilor de a reveni in diviziile superioare , moare si a.f.c.-ul (in sensul ca va ramine la nivel de 50 de spectatori de meci , incluzind familiile jucatorilor ,jucind in ligile 4-5 intr-un anonimat terifiant ) ???
  si mai presus de toate , MOARE SI SAIT-UL TAU (in sensul ca va mai fi accesat exact de cei 50 de suporteri ai a.f.c) !!
  daca nu-ti dai seama de toate astea , inseamna ca , chiar ne pierdem vremea , in incercarea de a dialoga.

 10. Noi nu avem putere de decizie asupra managementului celor de la AFC Rapid! Fiecare e liber la negociere şi la decizii. Că de aia trăim în România, o ţară democrată.

 11. Păi, Nico, iartă-ne, dar chiar nu e vina noastră că s-au legitimat jucători care s-au jurat pe roşu că sunt liberi. Că echipamentele anunţate cu mult fast au venit după două luni. Că echipa joacă pe spate cu Primăria Sectorului 1, dar neagă cu vehemenţă orice implicare politică. Că declaraţiile de mai sus nu au în bună măsură o acoperire reală. Ne pare rău că nu putem mulţumi şi mentalitatea nord-coreeană pe care unii o revendică. Ar fi trebuit să punem la beci toate chestiile astea şi să spunem că totul s-a întâmplat că mai marii fotbalului românesc vor să ne distrugă, fiindcă le stăm în gât. Altfel totul funcţionează ireproşabil!

 12. Primele două puncte sunt simple. Dacă Horia Manoliu nu doreşte să vorbească, nu îl obligă nimeni. Să ştii că fiecare are dreptul să facă ce vrea. Iar dacă AFC Rapid este pe numele lui, e iar treaba lui cum l-a obţinut. În ceea ce priveşte susţinerea unei echipe în funcţie de conducători denotă o lipsă totală de pasiune. Păi ce treabă are, domnule, una cu alta? Vino la meciurile AFC Rapid şi înjură-l pe Manoliu dacă asta vrei! Notorietate de acolo, de la Academia Rapid, au numai anumiţi oameni, Pancu, Niculae, Iosif, Schumacher, Ioniţă, Păun. Nicidecum clubul ca entitate. Cine vrea să înţeleagă, înţelege. Cine nu, nu.

 13. Ce articol? Urarea de La Mulţi Ani? A fost extrem de bine citită, să ştii! Mişcarea Feroviară este egală cu 0, fără vreo legătură cu istoria Rapidului. Academiei Rapid noi nu îi dăm nicăieri, punctăm realitatea. Când o să cumpere ce e de cumpărat, atunci vom vedea. Nu zicem că vor să o facă sau nu, dar momentan, nimic concret. Decât licitaţii anulate. Nici măcar nu spunem că au cea mai mică vină cei de acolo, pentru că n-au. Totuşi, până în momentul ăla, al cumpărării, sunt numai vorbe… Iar legat de datoria de la ANAF nu are de ce să te intereseze, ca suporter sau fan, sau ca ce vrei, decât dacă vrei să contribui. Am subliniat mereu. Datoria fanilor e să îşi încurajeze echipele nu să îi intereseze balanţa financiară! Decât, desigur, dacă vor să se implice activ în reglarea acesteia.

 14. admin, mă faci să nu mai intru pe site-ul vostru! rapidul pe care il simt suporterii cei multi ca e singurul rapid care poate sa reinvieze e academia rapid! mergeti cu ei sau autodesfiintati/vă! afc trebuia sa fuzioneze cu academia! era cel mai onorabil lucru!

 15. draga admin.
  raspuns complet eronat.
  1)”oamenii care trateaza cu adversitate a.f.c.rapid nu pot fi rapidisti”
  nu zau? !
  adversitatea a 99% din suporteri fata de a.f.c. , deriva din lacomia si prostia acestui manoliu de a nu se inhama la un proiect care parea atractiv ( cel putin din punct de vadere financiar ) pentru rapid si pentru sperantele suporterilor
  deci , dupa parerea ta , in felul acesta , noi toti ne-am descalificat de a mai fi rapidisti (!!!)
  2) poate cu aceasta ocazie , vei binevoi si vei raspunde celor care in repetate rinduri au cerut sa li se explice cine este acest manoliu , prin ce se confunda el cu istoria rapidului ?
  din cite imi amintesc eu , a fost un individ apropiat lui copos din alte afaceri , pe care copos l-aadus la rapid , ca omul lui de incredere.
  faptul ca a ramas cu „stampila” a.f.c. la el s-a datorat faptului ca aceasta societate a fost golita de continut de catre acelasi copos , in 2006 (prin trecerea intregului patrimoniu la fc rapid , mai putin datoriile de vreo 2 milioane ron),si ne mai reprezentind vreo importanta , de nici un fel.
  in condtiile acestea , nimeni nu s-a mai obosit sa caute stampila prin sertare, atunci cind corabia (sau mai bine zis „pamintul”) era pe punctul de se scufunda
  increzator in steaua lui ,manoliu isi incearca norocul ,sperind sa transforme aceasta „stampila ” intr-o mina de aur
  poate gresesc eu , dar in repetate rinduri , ai evitat sa raspunzi la aceste intrebari.
  ne mai incercam si noi, inca odata , norocul , si revenim cu aceste curiozitati(desi nu prea mai am sperante in acest sens)
  3) „rapidul tine in spate afc-ul – ipoteza falsa” ??
  de fapt andreW , s-a exprimat putin altfel : o parte din notorietatea academiei (una mica dupa parerea mea) se rasfringe si asupra a.f.c
  „moare academia , moare si a.f.c -ul” (genial zis)
  cine n-a inteles , e vorba , aici , de NOTORIETATE
  cine , ce are cu datele din registrul comertului ??
  o fi a.f.c.-ul din 2001 , dar pentru noi , relevant este ca rapid-ul este din 1923

 16. Si iarasi o intepatura la punctul 4, dar parca nu mai are rost sa comentez…voi sunteti cei ce detineti adevarul absolut, voi sunteti cei mai inteligenti ! Succes in continuare…

 17. stimate r.u. ,
  tu chiar existi in realitate?
  eu nu cred.
  esti , probabil , o fictiune .
  nu am sa-ti fac pe plac , adica sa te injur.nici n-as avea pe cine .ce sa injur , o clona ?
  in spatele acestui nume „conspirativ” se afla , ori manoliu , ori dragos in persoana(ori cineva din partea lor) !
  nu are rost nici sa polemizez cu argumentele tale , argumente mincinoase , batatorite de multa vreme de 2-3 clone fictive.
  adio !

 18. Academia vrea sa faca un Rapid care sa ajunga acolo unde ii e locul iar voi parca ii dati mereu peste picioare…parca vad ca atunci cand o sa cumpere brandul voi o sa ii dati in judecata ca folosesc marci care cica va apartin.Trebuia sa fiti cu Academia sa fie doar un Rapid sa nu se ajunga la mizerii gen AFC Rapid-Academia Rapid,dar nah orgoliul anumitor persoane e prea mare…lumea va huleste pentru pentru lucrurile nasoale pe care le faceti..ati trimis mereu sageti catre Miscarea Feroviara iar acum Academia si mereu negati si pote prostiti pe unii dar majoritatea isi dau seama sti ca articolul ala cu Liviu Dragnea si anumite articolele cu Academia au o tenta de mistocariala in ele..gen rade ciob de oala sparta.. si cea mai nasoala aia cu biletele..ati jucat tot sezonul cu portile deschise iar cand a venit meciul cu Academia ait pus bilete de liga 1..mda
  Si aia cu suporteri..Academia are o medie de suporteri peste majoritatea echipelor din liga 1 cea ce pentru liga a 4 a e foarte bine si mai mult ca sigur daca promoveaza o numarul o sa creasca.Probabil o sa imi zici ca sunt retard si ca ma cert aiurea but I don’t give a shit.
  In loc sa tot scrieti aiura mai bine ne explicati cum sta treaba cu ANAF-ul?Platiti datoria?

 19. datoriile afc-ului nu sunt datorii facute in prezent.Aceste datorii sunt de acum 10-12 ani din timpul cand Afc Rapid juca prin europa.Va spun eu de ce Manoliu nu si-a dorit asocierea cu aceasta academie.Mai intai cine este aceasta academie? pe scurt:clubul aristocratic.Ce a facut aceasta entitate in decursul anilor pentru echipa noastra ? NIMIK.-din contra- cand echipa retrograda din liga 1 in liga 2 acesti domni il premiau pe domnul Moraru,pentru „merite deosebite”.Anul trecut aceiasi aristocrati au incercat sa faca o echipa ,si au mers pe ideea miscarii cfr,unde sa vazut ca nu au avut performante terminand liga 5 pe locul 3,si fara perspective s-au gandit sa amestece in istoria Rapidului primaria s1.Care primarie nici pana in ziua de astazi ,nu a contribuit cu nici un leu pentru aceasta academie,neavand girul consilierilor de la alte partide….Pancu si Nicolae,au fost jucatori emblematici ai Afc Rapid,nu am inteles si nu am sa inteleg njciodata cum au fost convinsi sa se alature si sa alature Rapidului sintagma de echipa Psd-ului.Ce cauta ei la aceasta echipa noua ,care nici macar nu a inceput sa joace de la zero ,respectand astfel competitia si istoria,Rapidul neprimind niciodata in decursul timpului pomeni,sau avantaje de acest gen.Inceputul dragi Rapidisti este la liga 5.
  Afc-ul detine cel putin o parte din palmaresul Rapidului,si asta o stie toata lumea,nimeni nu-i poate lua ce a castigat (toate performantele notabile ale Rapidului au fost pe vremea Afc-ului),cupe,campionate,cat si sfertul uefantastic unde am fost eliminati de steaua fara sa pierdem vreun meci(golul inscris de ei pe giulesti a fost cel care a hotarat cine merge mai departe).Va intreb acum pe voi,de ce sa fi vrut Manoliu sa se asocieze cu acesti oameni care pana la momentul cand vorbim ei nu detin nimik,decat o sigla inchiriata,(batandu-si joc de bani in loc sa investeasca in centrul de copii.);pana una alta Afc -ul acesta are o istorie in spate de zeci de ani,si dupa cum vedeti cu bani putini se bate acolo la primele locuri,fara sa murdareasca numele si istoria Rapidului.GALERIA LUI RAPID N-A FOST MEMBRA DE PARTID….Toate ziarele toata presa asociaza aceasta academie cu primaria s1 in speta echipa psd-ului,lasati afc-ul in pace ,aveti ce v-ati dorit,noi suntem cativa care luam din banii familiilor noastre sa sustinem aceasta echipa curata,si nu cerem nimanui nimik.Timpul va face dreptate,si fiecare va avea ce merita si ce i se cuvine.
  ps: daca cineva a vrut sa stea de vorba cu Manoliu a putut si o poate face.Cine a vrut sa afle adevarul si ce se intampla a putut .Va doresc succes cu Academia ,si va multimim ca ati intors spatele Rapidului ,pt un „rapid”bogat si cat se poate de politizat.
  dati drumul la injuraturi,va multumesc anticipat…R.U.

 20. Nu există vreun mister! Oamenii nu trebuie să aibă sau nu încredere. Oamenii trebuie să vină cât mai mulţi pe stadion la meciuri. Indiferent pe cine susţin!

 21. Nu poate fi cumpărat cu 4 milioane? Te referi că e prea mult sau prea puţin? Dacă mergi pe a doua variantă înseamnă că nu are cum să fie o băşcălie ieftină. Ba dimpotrivă! Iar dacă tu nu ai simţul umorului, e clar că eşti de tot râsul! Mai mult ar trebui să te îngrijoreze ceea ce a declarat Ovidiu Burcă decât glumele noastre. 🙂

 22. 1. Am specificat că nu e important să fie rapidist, ci manager bun.
  2. Nu am zis că în Liga 1 veneau zeci de mii şi nici nu am minimizat cu absolut nimic, dacă te-ai uita la toate meciurile am dat câţi au fost.
  3. De ce este dubioasă licitaţia? Şi nu noi am spus că vor participa, ci managerul lor!!! Declaraţia este mai sus.
  3. Nu a zis nimeni că au fost furaţi, ci doar luaţi. Corect, au considerat că pleacă la mai bine şi este normal! Dar nu vrem gogoşi de genul că mai bine investim 3,4 milioane în a creşte jucători când singurele două grupe sunt de la AFC Rapid. De ce nu s-a investit până acum nimic în acest sector?
  4. Nu este site-ul AFC Rapid! Iar dacă ne dai exemple de articole la obiect legate de înţepături la imaginea ireproşabilă a Academiei Rapid, noi le aşteptăm cu interes!

 23. Si mai sunt si „bășcăliile” ieftine gen… tabloul lui Van Gogh (care oricum nu poate fi cumpărat cu 4 mil.)..

 24. Hai sa fim serioși, sunt evidente, chiar daca sunt subtile. De la a spune ca Burca nu e rapidist (contează simpatiile unui manager, sau rezultatele lui ?), pana la a minimaliza numărul spectatorilor din Giulești (era plin stadionul când jucam in liga 1 ?), de la acuzarea Academiei ca nu participa la o licitație extrem de dubioasa, pana la părerea ca au „furat” juniorii AFC-ului (oare ei nu au vrut sa meargă la mai bine ?)…Plus titlurile de articole ce „înțeapă” discret imaginea Academiei. Dar va înțeleg, in fond este site-ul AFC-ului !

 25. Exista vreun proces in justitie care are pe rol PALMARESUL Rapidului?nu prostii de gradinita gen bilete din Uefa cu AFC Rapid pe ele…..Eu am bilete cu UFC Rapid,cu SC FC Rapid S.A.Atit timp cat ramane „misterul” cu palmaresul,,Rapidul va ramane in ceata!Personajele comice gen manoliu sau burca arunca in derizoriu aceasta problema,Academia este o facatura politica iar AFC ul este unealta lui copos inactiva si cu datorii uriase.Ce incredere sa aibe oamenii cand totul este in ceata?

 26. Te contrazicem! De acolo din SUA, dacă citeşte 1923.ro ştie exact ce se întâmplă! Iar tu dacă ai informaţii suplimentare, te rugăm să ni le oferi şi nouă!

 27. Tu ai citit articolul tot, inclusiv link-ul către lege? Unde e tenta răutăcioasă şi cu ce dezbinăm? Sau ar trebui să fim adepţii politicii din Coreea de Nord şi să spunem că Academia Rapid evoluează în grupele Ligii Campionilor…?

 28. Pe susţinători nu îi opreşte nimic să vină 10.000 la liga a 4-a, să ştii! Aboslut nimic. Să nu comparăm totuşi Rapid în acest moment cu o reprezentantă a Germaniei. Mai ales una de Liga Campionilor! Din păcate, în acest moment, nu ne putem ridica nici la nivelul lui Union Berlin. Echipă aproape anonimă raportată la nivelul fotbalului din Germania! Corect, Rapid poate urca iar, dar pentru asta totul trebuie făcut aşa cum trebuie. Cu conflictele şi cioflingărelile nu va ieşi nimic! Indiferent că sunt în aceeaşi barcă Pancu, Niculae, Iosif, Schumacher, Ioniţă sau Păun! Pentru că atât timp cât există două echipe Rapid situaţia va rămâne extrem de tristă.

 29. Acest mort încă viu este AFC Rapid, cel care a jucat în 2006 în sferturile Cupei UEFA. Şi care în 2003 a luat titlul! Nu ne mai ascundem după Manoliu când susţinem pe cineva. Dacă Manoliu a refuzat, există şi o parte care a acceptat refuzul. Când nişte negocieri pică, înseamnă că toate părţile implicate au partea lor de vină. Nu doar una!

 30. Corect! Negocierile trebuie să se poarte şi pentru asta sunt responsabile EXCLUSIV conducerile celor două părţi! Şi, eventual, Justiţia!

 31. Păi ia-o logic… De ce crezi că ne-am putea dori vreodată altceva în afară de unitate?! La ce foloseşte lipsa unităţii? 🙂

 32. Am vrea să fi văzut la finalul fiecărui meci jucat de Academia Rapid numărul oficial de plătitori. Din câte ştim, asta nu s-a întâmplat decât după prima etapă, cu Progresul 2005. Pentru a certifica zecile de mii de fani care au venit, nu de alta. Şi pentru a avea acea transparenţă mult vehiculată şi la nivel palpabil, nu doar declarativ… Şi, da, adevărul doare! Am vrea ca Giuleştiul să fie plin meci de meci! Numai că acest lucru nu este nici măcar pe aproape. Dar aşa, adevărul chiar este dureros, din păcate…

 33. Nu, o pondere însemnată dintre suporterii AFC Rapid din sezonul trecut a migrat acum către Academia Rapid şi au uitat de băieţii la meciurile cărora veneau sezonul trecut. Tipic româneşte, asta nu e o problemă. Oamenii care tratează cu adversitate AFC Rapid nu pot fi numiţi rapidişti. Motivele au fost enumerate de noi de n ori. Aşa că nu mai insistăm. Dar ipoteza conform căreia Academia Rapid ţine în spate AFC Rapid este total falsă! Să nu uităm că AFC Rapid, ca entitate, există din 2001, iar Academia Rapid din 2017!

 34. andreW
  f.f.buna postare !
  ai emis o parere sueprinzatoare, dar geniala (dupa parerea mea) si perfect adevarata.
  acum mi-a cazut si mie fisa !
  dragos a”adoptat ” si academia , exact pentru faptul ca urmare foamei de stiri a rapidistilor , li se baga si putina spalare de creer pro a.f.c.
  „moare academia , moare si afc-ul”
  prietene ai ceva de filozof in tine (o spun din apreciere si nu ,doamne fereste in bascalie)
  bravo !
  eu cred , totusi , ca marele merit al acestui sait , este ca ne permite sa ne auzim unul pe celalalt , si sa alegem , fiecare , ceea ce slujeste marea noastra dragoste.
  de aici si faptul ca mi-am permis in ultima vreme sa apreciez cite o opinie care mi se pare ori geniala (ca cea de fata ) , sau super hazlie fata de cei care ne urasc , si chiar si in liga 4 nu ne pot uita / ierta pentru ce le-am facut de-a lungul istoriei (sportive , bineinteles )

 35. Eu stau in Germania, si am in parbriz stema Rapidului si fularele le am la mine si cand merg la meciurile Borusiei Dortmund, port fularele Rapidului. Ma gandesc zi de zi la Rapidul nostru, mi-e un dor de Rapid de plange inima in mine. FZR

 36. ca o ciudățenie, academia ține în viață și a.f.c.-ul, dacă moare academia, moare iremediabil și afeceul.
  că din notorietatea academiei, mai ciugulește și a.f.c.-ul.
  fanii nu vor migra niciodată de la academie spre afece și nici sponsorii – asta e clar.
  a.f.c va fi tratată cu adversitate de rapizi și apoi va muri singură și nejelită.
  groparul de serviciu al fenomenului rapid este în mod clar patronul afc, care refuză o fuziune fără pretenții materiale cu academia, indiferent dacă are sau nu are ceva de oferit.

 37. Te salut Liviu, hai Rapid ! Imi pare bine ca te vad din nou, te urmaresc, din nou, punctat foarte bine . O zi buna si sanatate multa.

 38. Salut. Eu stau in Berceni, ca si Dragos. Ideea e ca noi, cei care mai postam pe-aici, dorim enorm binele Rapidului, cred ca am suferit mult pentru el, se vede asta. Eu de la Dragos astept acelasi lucru, o iubire dezinteresata. Clar ca asta are si el acum, numai ca le punem cap la cap si amea este hais si a lui cea. Asta vreau eu sa ma lamureasca Dragos. El sustine mult afc-ul si asta ma intriga, in coditiile in care Manoliu nu-l sustie, el singur nu se sustine, jucatorii afc-ului, nu-l sustin nici ei si atumci ?
  Facem si noi ce putem, f putin, insa ne dorim : un singur Rapid, o singura galerie !

 39. Cam greu, prietene noss, cu recunoscutu. Si eu am astazi, din nou, ca in fiecare zi, ceva visiniu pe mine. Azi am si geaca si tricou visiniu. :))))

  UN SINGUR RAPID! O SINGURA GALERIE!

 40. Un articol la care nu poți face comentări ști cum este cu afc vrea dar nu poate ca și cum la șaptezeci de ani te duci la o femeie de 20 și îi spui ca vrei dar nu poți ca nu ai cu ce .apoi îi reamintim lui Dragos următoarele :nr de suporter 6800 cu Progresul 6000cu Dinamo la celălalte meciuri jucate acasă pe giulesti intre 2500-4000.și majoritatea sunt televizate …..Faceți o medie și veți vedea ca RAPIDUL ESTE INTRE PRIMELE ZECE LOCURI ÎN ROMÂNIA .Deci…..dl Dragos aritmetica este fff simpla dar ADEVĂRUL DOARE ȘI ESTE GREU DE SUPORTAT.

 41. un nou comentariu subiectiv al lui dragos leasa .
  subiectiv sub aspectul ca trage spre aceiasi directie in care a luat-o , din primul moment in care a aparut proiectul academia rapid
  la vremea respectiva , cam toata lumea de pe aici a inceput sa se dea tare la el , unii folosind ,uneori, si invective / injurii care nu-si au locul in nici o discutie civilizata , si mai ales intr-o colectivitate care are un dna comun (dragostea pentru rapid)
  se pare ca intr-o prima instanta a crezut in metoda cenzurarii , pe care destul de repede a abandonat-o
  eu personal , intr-o prima postare , cu caracter vadit „anti” (admin , manoliu , etc.) ,am ridicat 3 probleme / intrebari , din care a 3-a ma-m exprimat cum ca am indoeli ca postarea mea va apare pe sait.
  a aparut , si nu oricum ,insotita de adnotarile admin-ului,care a inceput cu punctul 3 , adica cu scepticism-ul meu fata de insasi aparitia comentariului meu „anti”
  de atunci , cu totii am parcurs un drum lung , in care se parea ca admin-ul a adoptat o atitudine mai maleabila (concilianta) in ceea ce priveste academia , iar cititorii sa-l „injure” mai putin.
  comentariul lui dragos , de mai sus, denota ca mai nimic nu s-a schimbat ,si ca el ramine un „naiv”,
  vezi doamne , pe care doar adevarul absolut il mina , indiferent ca el sustine o firma „impracticabila”
  noi , majoritatea rapidistilor , sintem mai putin naivi, si de aceea nu ne putem alatura lui dragos , ca sa nu mai vorbim de manoliu , care a reusit , intretimp, sa devina „dusmanul public” nr.1
  indiferent de cit de stingaci in exprimari este ovidiu burca ,el(dragos), plus unii suporteri „inventati”(fictivi) ce scriu pe sait ,nu pot pretinde ca neparticiparea academiei la licitatiile grosolane ale lui florea , denota lipsa de seriozitate , si lipsa de viitor a proiectului academiei.
  avem totusi ceva comun (in afara de dragostea pentru rapid) :si eu am senzatia ca acest florea incearca sa vinda pielea ursului din padure
  la concluzii iar ne despartim :in timp ce eu si majoritatea suporterilor (cel putin cei activi pe aici) sintem de parere ca trebuie mers inainte cu ceea ce avem (cit oare ?), dragos incearca sa induca , chiar daca nu in totalitate fatis , ca academia trebuie sa mearga pe mina a.f.c. ului !
  care a.f.c.(citeste manoliu) , a ratat startul din cauza pretentiilor exagerate la discutiile cu primaria.

 42. Putem fi multi recunoscuti si pe strada si-n metrou dupa o culoare visinie (purtata pe haine sau in suflet), dar ma indoiesc de posibilitatea unui dialog sincer.

 43. Ce inteleg eu (pe scurt) din ce se scrie in articol, este ca istoria este la AFC, iar banii la Academie, bani pe care ar trbui sa-i arunce la o licitatie umflata de 10 ori ! Si mai inteleg ca acest AFC n-are nici o perspectiva de a face performanta. Sigur, poti avea o echipa la nivelul lui Romprim sau Asalt, unde sa joace oamenii pur si simplu pentru placere, nu-i nimic de blamat in asta. Care sunt, totusi, motivele atacurilor contra Academiei (caci ele sunt evidente, chiar daca sunt negate) ? Daca tu nu poti face performanta, iar altii incearca, ce-ai cu ei ? Cred ca ruptura s-a produs in vara, cand s-a refuzat asocierea cu primaria, cu siguranta din motive financiare.

 44. Salut Dragos.
  Dragos, poate tu ai explicat aici si eu nu am fost atent, imi cer scuze, ma gandesc ca or mai fi si alti rapidisti in situatia mea, eu nu stiu de ce Manoliu dertine istoria Rapidului. Iti spun sincer, din acest motiv eu il consider, probabil in mod subiectiv, un impostor, un neica nimeni.
  Vrei te rog sa mai explici odata de ce detine Manoliu istoria Rapidului ? Eu m-am atasat cu mare entuziasm proiectului Academia, consider ca abia acum Rapidul a renascut si se pare ca sunt intr-o eroare. Si suntem indusi in eroare de Pancu, Nico, Burca si multi alti mari rapidisti care sustin proiectul.
  Te rog frumos, cred ca tu poti, roaga-l pe dl Manoliu sa respunda la intrebarea pe care ai pus-o, ma gandesc, dupa cum spui tu, ca este cel mai in masura sa ne spuna clar, fara dubii ,, ce se alege, pana la urma, de Rapid…” Si te rog frumos, fara sa par tendentios, pune si o poza cu domnul si un CV, sa stim si noi cine e, cum arata, ce a facut prin viata si mai ales de ce detine el istoria Rapidului.
  Mersi Dragos, spor la treaba si iti spun cu mana pe inima, astept, la momentul potrivit, un nou cantec de-al tau, care sa devina nemuritor, ca si celelalte. ( P.S. Dragos, de cand am ascultat ,, Poarta Fularul ” nu circul fara visiniu pe mine, asa ca te astept sa ma recunosti in metrou, pe strada, oriunde ! si sa vorbim despre de toate )

 45. Cred cu tarie ca trebuie sa fie UN SINGUR RAPID,iar cele doua entitati, sa se aseze la masa discutiilor si sa gaseasca solutia CEA MAI BUNA.Timpul nu ne iarta si trece foarte repede.Trebuiesc gasite solutiile care sa salveze Rapidul cat mai URGENT,iar orgoliile si altele asemenea nu-si au rostul si nici locul.rAPIDUL TREBIUE SUSTINUT neconditionat. In final doresc sa adresez o singura intrebare celor care sunt acum in postura de conducere a celor doua entitati,si poate voi primi cumva si raspunsul lor: cum ramane cu sloganul scandat zeci de ani pe batranul Giulesti „RAPID ORICE AR FII NOI MEREU TE VOM IUBI” ?

 46. dar chiar asa , de ce manoliu nu a vrut sa fie cu Academia Rapid ? nu astepta cumva sa fie cooptat in conducerea clubului nou infiintat si asa sa aibe si el o felie din tortul numit Academia Rapid ! si cu ocazia asta , bineinteles , sa i se plateasca de catre …. fraieri datoriile enorme facute in foarte scurt timp ? de ce acest manoliu nu iese sa faca declaratii …. deloc ? e cusuta cu ata neagra toata aceastatarasenie ! si , admin , nimeni nu are nimic cu AFC Rapid , dar adevaratii suporteri rapidisti au cam vazut si s-au lamurit de acest manoliu si ce vrea el sa obtina ! in schimb , voi , aratati si iesiti in evidenta in ultimul timp numai cu …. concursuri de basanauri de fete chiar si cu un tricou visiniu pe ele ! altceva nu mai stiti ! sa nu ma zic de atacurile fine , ironice , mucalite la adresa Academiei Rapid din ultimul timp ! vreti credibilitate ? faceti ce trebuie , nu mai sustineti aiurea un mort … inca viu …. deocamdata !

 47. bun, am inteles, manoliu nu are nici pe departe puterea financiara necesar pt sustinerea unui club de fotbal si daca da, atunci de ce se incapataneaza cu ac. AFC pe care si asa nu-l sprijina deloc? si daca ai istoria dar n-ai perspective, atunici la ce bun toate astea. eu n-as fi asa de transant, cu supozitia emisa fals, ca ce a fost prin anii 60-9o nu se poate reedita. exemple sunt destule vezi RB leipzig echipa nimanui, rasarita din neant, dar cu potential financiar puternic. si la Rapid, cu un aport financiar solid, un managemet bun si unde mai exista un potential uman destul de mare, ma refer la sustinatori, se poate ajunge acolo unde a fost odata. cu singura condtie ca trebuie sa existe decat un SINGUR RAPID.

 48. Articol in stilul deja caracteristic al lui admin/Dragos… Pacat. Din start, cand am vazut poza si cu textul de sub poza, am zis ca e clar un articol iar cu tenta de aia nasoala, rautacioasa.

  Frate admin, Dragos, toti care sunteti la 1923 acolo, va spun sa va fie rusine pt dezbinarea pe care o promovati aproape zilnic.

  UN SINGUR RAPID! O SINGURA GALERIE!

 49. Frumos articol.. sper sa se uneasca ambele rapid si toata lumea sa fie impacata, bafta si numai bine, din usa…