AFC Rapid, blestem rupt în nouă oameni!

Matei Moldoveanu
AFC Rapid înainte de meciul cu Asalt. Matei Moldoveanu în dreapta sus!

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Despre Asalt scrisesem deja că e bestia nera pentru AFC Rapid. Sezonul trecut, absolut fiecare dintre cele trei meciuri jucate în deplasare s-a terminat prost. De data asta lucrurile stau diferit. AFC Rapid nu mai are apărarea de puşti din stagiunea precedentă, iar Panait, Moldoveanu, Săveanu, Neagu şi Cristofor sunt pregătiţi pentru luptele de uzură cu un adversar ca acesta. Contează! Vremea e deplorabilă, dar 50 de oameni s-au aciuat sub acoperişul de beton al bătrânului teren industrial din Rahova. Cam 25-25 e raportul gazde oaspeţi la asistenţă. Prima repriză e bună, iar ocaziile curg. Multe la poarta lui „Neuer”, căpitanul lui Asalt, dar şi Stamate are trei parade uluitoare. În mod cert e omul meciului!

Ţep Stan şi Brăileanu rezolvă meciul

Cu toate că Ţep ajunge la zece goluri! El deschide scorul, iar Brăileanu, la primele minute jucate în acest sezon face senzaţie cu un voleu cu călcâiul! Ce nebunie! În doar două minute se schimbă totul, iar AFC Rapid e mai aproape ca oricând de play-off. Totul merge perfect. După pauză însă placa se schimbă. Mai slabi decât în sezonul precedent, cei de la Asalt nu reprezintă un pericol real. Acum au în faţă şi jucători mai experimentaţi, care nu se dau în lături aşa uşor. Nu e nimic, arbitrul intră în scenă. Primul roşu după al doilea galben lui Stoica. Cartonaş acordat corect pe jumătate, fiindcă primul galben, din repriza 1 a fost imaginar. Nu doar avertismentul, ci şi faultul. Intervenţia fusese la minge!

AFC Rapid, măcelărită de arbitru

Pâr-pâr, cum-necum, Asalt reuşeşte să dea un gol. Altul n-ar mai fi dat. Nu e nimic, arbitrul calculează, mai sunt vreo 20 de minute cu tot cu prelungiri. Jap, roşu direct lui Ovidiu Dumitru „Conte”! După un fault de cartonaş galben. Asta în timp ce pentru un picior în gură aplicat lui Neagu, de la AFC Rapid, se dă doar galben. A fost involuntar, e drept. Dar dacă le dai roşii lui Stoica şi Dumitru, păi ăla era de trei eliminări deodată. Nimic. „Neuer” urcă în careu, pericol există. Dar e unul bâlbâit. Cinci minute de prelungiri au fost arătate, dar trec vreo şapte. Nu e nimic. AFC Rapid rezistă. Şi câştigă trei puncte de aur! Face rocada cu Asalt, iar dacă o bate pe Dinamo săptămâna viitoare urcă aproape sigur pe 4. Loc de play-off!

Un adevărat grup!

Echipa a arătat excelent şi a dat dovadă de un spirit de sacrificiu uluitor. Nu doar cei opt enumeraţi mai sus au dovedit că AFC Rapid are un cuvânt de spus la promovare. Căpitanul Narcis Ioniţă a făcut o risipă de efort uriaşă şi s-a sacrificat pentru a coborî în ajutorul defensivei mereu. Vuk, Stoica şi Samoilă au acoperit excelent centrul, iar raidurile lui Munaf au creat mereu pericol în atac. Nici Niţu şi nici Dumitru nu au intrat deloc rău în joc. Asta în ciuda faptului că ultimul a jucat puţin, fiind eliminat absolut gratuit aşa cum am scris mai sus. În nouă oameni aproape 20 de minute, AFC Rapid a rezistat eroic şi a rupt un blestem care, în sezonul precedent, părea de netrecut. Felicitări băieţi!

6 COMENTARII

  1. Cand mentionezi cuvantul clona priveste in oglinda.apoi bate din palme si striga ceausescu partidu romania

  2. mare ti-e „parohia” ta doamne
    sau poate nu e vorba de un „timpit” ci pur si simplu de o noua clona a lui manoliu !

  3. Am fost,si sunt singurul”TAMPIT”din lumea asta care crede ca A.F.C.RAPID va PROMOVA!!!Ce se intampla daca nu le dadeam punctele ACADEMIEI???Chiar daca intram in play-off de pe locul al III-lea,trei puncte reprezinta un meci direct!!!FELICITARI BAIETILOR SI ANTRENORULUI ANGHEL CONSTANTINESCU!!!Bacaul e alaturi de voi!!!Tineti sus stindardul alb-visiniu!!!RAPID TRAIESTE PRIN VOI!!!MULTIMIM!!!