Academia Rapid a falsificat sigla cu acvila?!

ProSport
Prosport a scris despre situaţia de la Rapid

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

Academia Rapid, gruparea înfiinţată sub umbrela Primăriei Sectorului 1 şi care se proclamă a fi „adevăratul Rapid“, foloseşte pe tipăriturile oficiale o siglă foarte asemănătoare. Dar diferită de cea originală. Detaliul este de-a dreptul incredibil şi pune proiectul „Rapid pentru Partid“ (dar şi pe foştii mari jucători ajunşi acolo) într-o postură dificilă. Mai ales că s-a anunţat public închirierea brandului, acum câteva săptămâni. Pe sigla originală, cea celebră atât printre suporterii rapidişti, cât şi printre suporterii rivalelor, scrie sus „Rapid“, iar sub nume o acvilă ţine în gheare o panglică inscripţionată cu cuvintele „Fotbal Club“, conform ProSport.

Stânga: originalul. Dreapta: sigla folosită de Academia Rapid

Pe sigla folosită de Academia Rapid, toate elementele sunt la locul lor, cu menţiunea că acvila ţine în gheare o panglică pe care nu scrie nimic!

Prosport: Jonglerii cu sigla

Atât oficialii noului club, cât şi lichidatorul SC FC Rapid SA au declarat că s-a semnat un contract prin care Academia Rapid închiriază lunar, contra sumei de 5.000 de euro plus TVA, marca deţinută de societatea intrată în faliment anul trecut. Informaţia a fost reconfirmată marţi de Mihai Florea, lichidatorul SC FC Rapid SA: „Da, contractul a fost semnat încă de atunci când am anunţat prima oară. Marca este închiriată“.

Daniel Pancu prezintă sigla „fake” a Rapidului. FOTO: alexparaschiv.com

Pe de altă parte, oficialii Academiei Rapid jonglează ciudat cu simbolurile adevăratului Rapid. Cu o zi înainte să se anunţe semnarea contractului de închiriere a mărcii de la defuncta SC FC Rapid SA, Daniel Pancu (jucător şi director tehnic) a postat pe contul său de Facebook o poză în care apărea îmbrăcat în tricoul Rapidului, cu sigla originală. Pe contul de Facebook al Academiei Rapid, de asemenea, apare tot sigla originală, cea despre care s-a anunţat că a fost închiriată de la clubul falimentar. Pe abonamentele şi biletele puse în vânzare oficial, prin intermediul reţelei Eventim, apare însă cealaltă emblemă, cu acvila care ţine în gheare – în varianta Academiei Primăriei – o panglică goală.


Anunţul din reţeaua Eventim. Acvila de pe siglă ţine în gheare o panglică goală

Prosport a făcut interviu cu Ovidiu Burcă

Nici pe emblemele de pe tricourile cu care au apărut la antrenamente jucătorii nu mai apare sigla originală, ci tot cea care seamănă, dar este diferită. ProSport a discutat cu Ovidiu Burcă, managerul Academiei Rapid, care a reconfirmat, de asemenea, că există contractul pentru marca FC Rapid. Iată explicaţia oficialului de la proiectul Primăriei.

Ovidiu Burcă, manager Academia Rapid: „Asta e sigla pe care am decis s-o folosim. Nu avem un motiv anume. Eu cred că e aceeaşi, dacă mă întrebi pe mine“

ProSport: Ovidiu, am văzut pozele şi sigla pe care o folosiţi nu este aceeaşi cu cea originală a FC Rapid. Din ce motiv?
Ovidiu Burcă, manager Academia Rapid: Din motivul… Că asta e sigla pe care am decis s-o folosim. Nu avem un motiv anume.

Păi, nu aţi închiriat-o pe cea originală?
Ba da, am semnat un contract de licenţă pentru brand şi marcă şi… O folosim pe asta pe care ai văzut-o tu.

Aha. Am înţeles. Deci este decizia voastră.
(ezită) Da…

Este un pic ciudat.
Adică?

Adică, dacă tot aţi închiriat-o pe aceea, de ce o folosiţi pe asta, care nu e aceeaşi?
Nu ştiu pe care ai văzut-o tu! Sau pe care…

Sigla asta pe care o folosiţi. Care este imprimată pe bilete, care este pe pieptul jucătorilor…
Păi, şi ce are? Cum nu e? Are vulturul capul invers? Sau cum?

Explicaţie ciudată

Nu, nu. Lipseşte „Fotbal Club“ de pe ea. Este o panglică goală în ghearele acvilei.
Păi lipseşte „Fotbal Club“ pentru că nu suntem Fotbal Club, deocamdată. O să fim Fotbal Club când o să o achiziţionăm. Deocamdată, suntem Academia Rapid şi o folosim… Adică, nu cred că, dacă despre asta e vorba… Noi suntem Academia Rapid, o să devenim FC Rapid când o să achiziţionăm definitiv şi, de la anul, probabil, o să apară şi Fotbal Club pe panglica aia. Dar, deocamdată, am zis că să nu naştem fel şi fel de controverse şi discuţii. Eu cred că e aceeaşi, dacă mă întrebi pe mine.


Stânga: originalele. Dreapta: copiile. Conducătorii Academiei Rapid consideră că diferenţele dintre între sigla originală a Rapidului şi cea folosită de ei sunt prea mici pentru a conta. Aşa ar spune şi chinezii care piratează branduri celebre

Sursa: prosport.ro (CLICK AICI)

16 COMENTARII

 1. Nu te mai ghida dupa tot ce zboara pe acel site stelisto-fcsbist numit proSt sport si atunci poti sa vorbesti cu suporterii albi-visinii. Stim cu totii ce htam poarta site-ul mai sus enuntat.

 2. Burcă nu are dreptate legat de siglă. Ori o foloseşte, ori nu. Nu o modifică! Să facă siglă cu Academia Rapid şi să o schimbe când vor / pot!

 3. ar fi bine sa detinem toate elementele inainte de acuze , cineva o sa trebuiasca sa lamureasca si aceasta problema cu sigla….deocamdata este inchiriata , nu stim daca legal se poate folosi inca denumirea de ” fotbal club ” , ne dam atotstiutori , suntem vigilenti….f bine dar sunt chestiuni juridice pe care nu le stapanim….ar putea cineva sa-si permita sa falsifice sigla?….sau sa minta pe toti suporterii ca s-a semnat un contract de licenta pentru sigla , marca si culori si in realitate…el sa nu existe??…devenim paranoici…

 4. :)))) pai Burca are dreptate. Cum sa scrie Fotbal Club cand se numeste Academia? :))) Nu mai mancati tot ce zboara pe site-ul prost sport, ca aia sunt toti stelemooisti, wcsb-isti si le e frica din nou de tot ceea ce inseamna RAPID. Fie ca e Academia, AFC sau Nebunii Frumosi ai Giulestiului.
  Visul noptilor de vara = o singura RAPID in tara. Unitate intre suporterii fenomenului RAPID!

 5. Fratilor unde am ajuns cu prostia si rautatea?
  In gaura de sarpe. Nu imi vine sa cred ca cea mai frumoasa galerie din Romania s-a transformat in prostitutie si rusine. RUSINE SA NE FIE indiferent ca esti t2 sau academia sau afc. Suntem de ras si de cacao.
  Prin declaratii si raspunsuri negative dam satisfactie unor fecesebisti sau catelusi dinamovisti. RUSINE. Terminati o dada pentru todeauna cu ranchiuna si dusmania.
  Pasii pe care i-am urmat: Cititi in continuare

  Cind SC.FC.RAPID SA intra in faliment dintr-o data ramanam fara Rapid toti!!!!!
  Aveam intrebari fara raspunsuri si dezinformare din toate punctele de vedere!!!
  Acest site 1923.ro decide sa ne informeze si sa ne publice stiri pe care le asteptam ca painea calda. Ne-am conformat toti cu ce am avut pe durata anului trecut unde TOTI ne-am bucurat de parcursul Afc Rapid incununat de rezultate si promovarea in liga a 4-a superioara. Dar niciunul dintre noi nu stiam ce va urma!!!
  A urmat Dezastrul total!!!

  Acum suntem 3 Rapid si certurile nu se mai opresc.

  Daca mai apar cateva Rapid-uri sigur ne vom bate pe strada
  Asa ca repet RUSINE SA NE FIE LA TOTI

  Admin sa nu crezi ca ai dreptate dar eu personal LUCIAN iti multumesc pentru tot ce si facut pentru noi Rapidistii chiar daca acum suntem divizati.
  Nu voi parasi site-ul dar pe nici-unul dintre rapidisti.
  Parerea mea personala e ca acum suntem putin confuzi dar vom reveni la sentimente.
  TOTI IMPREUNA SUNTEM RAPID

  Rapidisti din toata lumea
  Va respect

 6. Admin, mersi ca ne-ai spus ! Ce zici, vineri seara sa mai merg la meci, cu cei trei copii pe care-i am, ca eu asa mi-am programat. Dar daca zici tu ca de fapt afc este ,, adevaratul Rapid,, hai ca nu mai merg, ca ce rost are. Si le zic si celorlalti 20 de tovarasi cu care ma vedeam la meciuri la tribuna a doua, sa nu mai vina nici ei ca azi avem dovada cine este,, adevaratul Rapid ,, este afc, stiu de la rine. Hai salut si iti promit ca a fost ultima oara cand am intrat pe 1923, ma dezactivez.

 7. mai, mai, mai …ce vigilenti mai suntem …
  Admin, pana acum doar credeam, dar acum chiar sunt sigur ca nu esti altceva decat o coarda aservita lui manoliu … Te porti de ca si cum nici usturoi n-ai mancat, nici gura nu-ti pute …

 8. Te aşteptăm pe 1923.ro ori de câte ori vrei să citeşti informaţii REALE despre RAPID! Numai bine!

 9. Sunt curios cine sunt semnatarii contractului de inchiriere si ce entitate plateste cei 5000 euro fara TVA. In plus cine emite factura fiscala si in ce cont este virata suma. Nu cumva lichidatorul judiciar baga banii in buzunarul propriu?

 10. Stimata redactie 1923.ro ;…terminati o data pt totdeauna cu ranchiuna si minciunile voastre inventate din rautate. Vrem un singur Rapid,nu ne intereseaza ca este primaria ca sponsor de la buget,pt ca asa s_a aprobat 5%pt sport de la guvern. Vrem un Rapid fara datorii precum are AFC,asa ca potoliti_va cu ranchiuna,uniti_va cu toti si deveniti doar un Rapid,altfel marea majoritate a suporterilor vor fugi de AfC si rautatile redactiei Afc Rapid. Uniti_va si terminati cu comentarile de prost gust,indepartati chiar si putinii suporteri ramasi