Episodul 2. Asociaţia Sportivă Academia Rapid Bucureşti

Pancu, Burcă și Tudorache - oficiali Fotbal Club Rapid
Pancu, Burcă și Tudorache - oficiali Fotbal Club Rapid

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Entitatea a apărut în 2017 şi proclamă sus şi tare că aceasta este Rapidul de drept. Până acolo însă pare o cale lungă, iar mai jos vă vom prezenta toate argumentele pro şi contra. Urmând ca primele concluzii să le trageţi voi. Cu alte cuvinte, unica certitudine este cea că AS Academia Rapid Bucureşti a luat fiinţă în acest an! Şi a intrat direct în liga a 4-a Bucureşti.

Bile negre AS Academia Rapid Bucureşti

 • societate înfiinţată fără personalitate juridică fără de care nu are drept, din punct de vedere legal, să promoveze! Mai mult, nu are nici CIS!
 • incapacitatea legală de a închiria bunuri de la SC FC Rapid SA înainte ca acestea să fie evaluate. Societatea este în lichidare şi trebuie să vândă, nu să închirieze! Termenul de „lichidare” este de altfel edificator în acest sens;
 • prezenţa în actul constitutiv a unor persoane de o probitate morală inexistentă. Şi care au fost principalul factor catalizator a dezbinării dintre rapidişti, accentuată în sezonul 2016-2017. Ne referim la persoanele ce pretind că fac parte din Clubul Aristocratic Rapid. Câteva argumente? Trecerea de la Mişcarea CFR la Rapid Redivius 2017 şi AS Academia Rapid în câteva luni, fără explicaţii, ascunzând totul sub preş. Sau promisiunea că vor contesta înscrierea csa steaua în liga a 4-a! Pe care o aşteptăm onorată, că doar nu vor să dovedească faptul că sunt mincinoşi!
 • asumarea tacită a statutului de coordonator de proiect a lui Ovidiu Burcă. Persoană care nu se identifică în vreun fel din punct de vedere istoric cu Rapid. A avut prezenţe meteorice şi fără realizări importante în Giuleşti. Atât ca jucător, cât şi ca oficial. Mai mult, a fost un aprig contestatar al planului de reorganizare. Considerăm că o renaştere pornind de la el ca membru fondator şi factor decizional este cel puţin îndoielnică;
 • înscrierea entităţii în liga a 4-a şi nu într-a cincea, aşa cum ar fi fost normal, având în vedere că societatea este nou înfiinţată. Iar Rapid n-a pretins vreodată favoritisme pe linie sportivă! Motiv pentru care nu este cu nimic mai presus decât csa steaua, cs fc dinamo sau AFC Carmen;
 • implicarea Primăriei Sectorului 1 doar verbal şi „imagistic”. Fără a exista un plan coerent şi bine structurat (despre asta vom discuta pe larg zilele următoare) pe măsura vorbelor măreţe şi al bugetului astronomic, de sute de mii de euro, anunţat;
 • ademenirea unor nume importante din istoria echipei prin garanţii privind preluarea continuităţii istorice a Rapidului din 1923. Garanţii care, în acest moment, nu pot fi susţinute cu vreo probă solidă.

Bile albe pentru AS Academia Rapid Bucureşti

 • aducerea lângă această entitate a unor nume grele din istoria fotbalului rapidist. Anume Daniel Pancu, Daniel Niculae şi Constantin Schumacher. Practic ei reprezintă principalul factor catalizator al acestui proiect;
 • recunoaşterea supremaţiei AFC Rapid din punct de vedere valoric şi cooptarea de acolo a mai multor oameni reprezentativi. În primul rând antrenorul Mihai Iosif, acum secund al lui Constantin Schumacher, dar şi a unei bune părţi a grupei sale, 2001, campioană municipală în sezonul 2016-2017. Nu în ultimul rând a unor fotbalişti importanţi precum Adrian Boian, Andrei Costache, Adrian Mitea sau Cătălin Bărbălău;
 • propaganda continuă de care se bucură în mass-media. Presa prezentând proiectul ca fiind noul Rapid, dar în aceeaşi măsură cel adevărat. Motivele acestei abordări din partea mass-media sunt necunoscute, dar reprezintă un avantaj;
 • buget de peste 300.000 de euro, la nivel declarativ deocamdată. Sumă cu care, teoretic, s-ar distra un club şi în liga a 3-a. Şi, probabil, s-ar descurca onorabil chiar în eşalonul secund.

25 COMENTARII

 1. Eu nu tin cu Rapid, nu sunt microbist dar din punct de vedere legal Primăria sectorului 1 nu poate aloca nici macar 1 leu către o entitate fara personalitate juridică doar pentru faptul că este vorba de bani publici.
  În al 2-lea rand vreau sa va spun ca am cautat pe portalul firmelor din Romania si Academia Rapid este înregistrată la Registrul Comerțului în acest an.
  Din punct de vedere moral as vrea sa le spun celor care sunt „suporterii” vechiului Rapid, care până acum se plângeau că nu mai au echipa, ca nu mai au pe cine sa sustina si asa mai departe….acum cand aveti începutul unei echipe care la prima vedere pare ca vrea sa faca ceva si se vede lucrul asta, brusc ati devenit sceptici si voi tineri doar cu vechiul rapid, dar vreau sa va intreb, daca aceasta echipa va reuși să ia palmaresul Rapidului veti începe brusc si subit sa țineți cu noua echipă pentru ca in fond, aceasta este alta echipa doar cu un palmares cumpărat….sa va fie rusine ca nu susțineti sportul din România care este la pământ și va luati dupa ce „gogoși se vand la televizor”!!!!!!

 2. In ce hal s-a ajuns!!! Sunt rapidist de cand ma stiu,am umblat cu echipa rapid ani de zile prin trenuri cand jucau in „B” ,i-am urmat pe oriunde au jucat in europa ligue,am avut ani de zile abonament la tribuna „0”, iar acum am ajuns sa nu mai stiu cu cine trebuie sa tin!!??
  Toti sunt niste oameni de nimic care nu au decat interese personale si nu au nicio legatura cu Rapid ! Uitati-va la Petrolul,au patit ce am patit si noi,dar nu s-au apucat sa faca „n” echipe cu aceladi nume…Mi-e scarba si lehamite! Si voi sta in „banca” mea pana se va alege „neghina” si va ramane adevaratul Rapid pe care il stiu din 1968 !

 3. O corectura mică: un factor catalizator al Academiei e reprezentat și de Mihai Iosif pe care l-ați dat afara ca pe un câine după ce v-a promovat. Culmea, l-ați înlocuit cu un neica nimeni și pe urma îl prezentați ca pe un trădător! Ai un caracter infect Manoliule!!

 4. Ninge , plouã , vreme bună toatã lumea în tribună (Giulești) la A.Rapid și la afc Rapid .

 5. Sa dat drumul la ce spune’ai acum câteva zile , sursa de info a A.Rapid , cautã ce’am mai scris eu și vei afla ce aștepta’i sã aparã

 6. Sa dat drumul la ce spune’ai acum câteva zile , sursa de info a A.Rapid , cautã ce’am mai scris eu și vei afla ce aștepta’i sã aparã

 7. cum pot juca vineri , la ora 20,cand joaca romania la 21,45? nu ca m-ar interesa meciul de la 21,45 ,dar ce facem NOI?!

 8. Nu mai inteleg nimic. Adica nu are personalitate juridica? Daca este asa cum va participa la licitatia pentru palmares, etc? Cum va putea PS1 sa sustina financiar o societate fara personalitate juridica?
  Greu de crezut ca nu ar avea PJ.

 9. Culmea tupeului si a nesimtirii atinsa de Ovidiu Burca: „Am primit un loc în Liga a IV-a, de ce să mai cerem să jucăm în Liga a V-a?” (DigiSport, ProSport, etc…)