ANALIZĂ / Cum poate fi Rapid „cumpărat”

clasament

Principiul destul de împământenit de ceva timp al presei din România, „mai dă şi tu ceva de ăia” a provocat un nou val de ridicol. Nu neapărat din cauza informaţiei în sine. Ci mai ales din cauza prezentării hilare a acesteia. Mai exact, ne vom referi la utopia ca FC Voluntari să devină Rapid Bucureşti din următorul sezon. Ne mirăm cum de nu se pune problema ca FC Voluntari să devină, de exemplu, AC Torino. Pentru că, nu-i aşa, la fel joacă în vişiniu! Şi cum sunt ţări diferite, se rezolvă. Iar în cazul în care ambele merg în Europa se va găsi o soluţie. Până la urmă ar putea apărea precedentul din tandemul RB Salzburg – RB Leipzig. Sigur, speţele ar fi diferite, dar asta nici nu mai contează.

De unde au pornit de fapt discuţiile?

Hiperbola imaginară cu care am început acest material e deliberată. Şi vom explica pe îndelete din ce cauză cele scrise nu au un fundament realizabil. Sau cel puţin nu la modul în care au fost lucrurile prezentate. Pentru că este foarte important să facem distincţia între discuţii la cel mai înalt nivel, între oficiale, şi cele, să spunem, la un pahar de vin de ţară ale unor gargagii care visează că sunt salvatori intergalactici ai Rapidului. Nu spunem că informaţiile sunt sustrase din ultima sursă. Nicidecum. Numai că discuţii despre o posibilă asociere între Rapid Bucureşti şi FC Voluntari au mai fost şi în trecut. Şi nu credem că acum s-a depăşit nivelul de atunci. Nu contestăm că la echipa ilfoveană există rapidişti. Şi mulţi, nu aşa. Ba chiar la cel mai înalt nivel, în corpul de finanţare. Ceea ce este foarte important!

Palmares, un cuvânt atât de folosit…

Un fapt care ne entuziasmează la maximum, pentru că ei chiar sunt oameni care pot ajuta în renaşterea Rapidului! În revenirea lui la stadiul la care a fost până nu de mult. Dar, atenţie! Acest lucru nu se poate face decât prin alăturarea la AFC Rapid Bucureşti. Adică Asociaţia „Fotbal Club Rapid Bucureşti” cum se regăseşte în acte. Nenumăratele argumente care atestă clar şi categoric că acest AFC Rapid este continuator legal si moral al SC FC Rapid SA se găsesc pe acest site. Nu mai avem chef să le expunem. Cine nu crede, să caute. Dacă nu, să ia de bună ce spunem, fiindcă avem dreptate sută la sută! Revenind însă la subiect, reluăm pista cumpărării mărcii. Fiindcă legat de tranzacţia palmaresului nu poate fi vorba, din motive deja dezbătute. Fapt pentru care din start semnele de întrebare legate de acurateţea articolelor recent apărute în presă ar trebui să fie uriaşe.

Ar cumpăra de la SC FC Rapid SA, dar n-au ce…

În sfârşit, revenim la marcă. Care, în fapt, nu este nimic altceva decât acea siglă cu acvila. Oricine o poate, într-adevăr, cumpăra cu aproximativ 5800 lei. O sumă ridicolă, dar care, şi aşa, poate fi contestată de conducerea AFC Rapid. De ce? Datorită faptului că ea era folosită de această entitate încă din 2001, în timp ce pe SC FC Rapid SA a fost înregistrată în 2015. Sunt chichiţe legislative, nu insistăm asupra lor, dar v-au fost prezentate în trecut. Important este că, da, FC Voluntari, ca oricine altcineva, dacă vrea să achiziţioneze acea siglă, o poate face. Însă ea poate fi contestată şi sunt şanse bune să aibă câştig de cauză contestaţia. Şi cam asta e tot ce mai are SC FC Rapid SA. Fiindcă, mai nou, această entitate a dat CS Rapid în judecată. Motivul? Se pare că nici măcar piesele de mobilier de pe stadionul Giuleşti, în frunte cu tabela de marcaj nu mai au vreo legătură cu societatea falimentară.

AFC Rapid Bucureşti, singurul punct de pornire valid

Aşadar, acel SC FC Rapid SA se mai poate agăţa doar de acel brand cu acvila. Important din punct de vedere istoric, nu spunem. Dar este greu de crezut că oamenii cu greutate din cadrul FC Voluntari ar muşca o asemenea momeală, să-l cumpere şi apoi să fie contestat. Cineva care îşi doreşte cu adevărat să ajute Rapid va porni, indubitabil, de la AFC Rapid. Pentru că aceasta este unica variantă posibilă şi corectă! Fiindcă dincolo de liga în care joacă Rapid, alte lucruri sunt importante acum. Oamenii de la conducerea financiară şi administrativă a FC Voluntari sau oricare oameni care vor să ajute Rapid nu s-ar preta la mişmaşuri ieftine în mod cert. Cel puţin noi aşa gândim. Fiindcă Rapid este un nume mult prea mare pentru a fi tranzacţionat la bani mărunţi. Şi dacă ne gândim că singura problemă majoră de la AFC Rapid Bucureşti sunt datoriile de aproximativ 40.000 de euro, fără penalităţi, către fisc, ne dăm seama cum stau lucrurile.

Transformarea care nu poate avea loc

Ştim, pentru noi sunt bani uriaşi. Dar pentru anumiţi oameni nu ar însemna mare lucru. Cu ei te poţi distra o zi pe litoralul Mării Negre, de exemplu. Cei care vor să facă bine Rapidului nu se vor preta la altceva. În definitiv, scopul nu este să jucăm în Liga 1 cu orice preţ, ci să avem linişte. Iar acea linişte începe cu continuitatea. Pentru a devia puţin în latura emoţională, care însă e şi raţională în acelaşi timp. Să presupunem că nu ar fi vreo problemă legislativă legată de transformarea ad-hoc a unei echipe în Liga 1 din FC Voluntari în Rapid Bucureşti şi care să joace cu acvila pe piept atât timp cât Rapid Bucureşti va fi în liga a 4-a. Chiar dacă acest lucru nu se poate din punct de vedere regulamentar. Dar să presupunem că ar fi… Ar fi şi corect ca munca jucătorilor de la AFC Rapid Bucureşti, a staff-ului tehnic, a celui administrativ şi a socios să fie date uitării? O muncă de un an?

Să ajutăm Rapid, dar nu pe surse!

Întâi de toate, răspundeţi voi, pentru conştiinţa voastră, la această întrebare! Apoi reveniţi lângă noi şi analizaţi foarte bine ceea ce am scris aici. Ne-am dori nespus ca oamenii de la FC Voluntari să ajute la catalizarea Rapidului. Sau oricare alţi oameni potenţi din punct de vedere al resurselor financiare. Numai că totul, absolut totul, trebuie să pornească de la AFC Rapid. Aşa se asigură continuitatea, care este, de fapt, cel mai bun criteriu în consolidarea palmaresului. Acel palmares pe care toţi îl scot pe tarabă. Din ignoranţă, prostie sau nepricepere… Vă rugăm noi, nu mai scrieţi doar de dragul de a mai „da ceva şi de Rapid”, că nu ajutaţi pe nimeni… Chiar dacă ştim, că să scrii de o echipă de liga a 5-a nu e combinaţie jurnalistică decât dacă, eventual, joacă cu 3000+ de suporteri în tribune, ori dacă vine Daniel Pancu la meci. Decât fabulaţii, mai bine prezentaţi un adevăr firav într-o rubrică secundară.

Cum preferi sa se numeasca echipa noastra?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...

Rapidistele vor iubi tricoul, Rapidistii vor adora fotografiile! APASA PE POZA!

1 COMENTARIU

  1. Nu avem nevoie de pandele, au vazut ca nu am murit, ca avem cei mai buni juniori iar ei cu academia lor de c..at nu fac nimic ce s-au gandit sa vina la noi sa dea doi lei si sa castige faima, suporteri, valoare. Adica TOT LA CE NU SE GANDEAU VREODATA. Daca erau asa iubareti veneau acum trei ani.

Comments are closed.