Oprea, cel mai tânăr rapidist din istorie!

oprea

În septembrie, la Rapid a venit Anton Oprea. Un portar care, pentru că e născut în 1995, e cel mai „bătrân” jucător din lotul lui Mihai Iosif. Oprea nu a apărat deocamdată prea mult. Echipa câştigătoare nu se schimbă şi cum Rapid a tot câştigat, Rareş Dragne a fost titular mereu. Oprea a intrat câte o repriză cu Cadet şi Asalt. Este ca număr de minute jucate al treilea în acest moment. După Dragne şi Toma. Dar Anton a arătat calităţi de portar. Şi, mai presus de orice, are şi o poveste de viaţă foarte interesantă. „M-am născut la 12 noaptea, iar la 9 dimineaţa aveam legitimaţie de suporter rapidist! Nu ştie multă lume ce e aia. Eu cred că sunt cel mai tânăr rapidist cu acte în regulă!”, sună prima mărturie a lui Oprea pentru 1923.ro.

Anton Oprea pe stadion la 8 luni!

Aceste vorbe sunt, într-adevăr, impresionante. Şi nu mai lasă loc de interpretări şi de faptul că Anton Oprea este rapidist din tată în fiu. El chiar a copilărit în Giuleşti, iar pentru prima dată pe stadion a fost dus la… opt luni! Asta de când ieşise din pântecele mamei sale. Pentru că povestea depăşeşte orice imaginaţie: „Tata îmi povestea mereu cum o lua pe mama pe stadion încă de când era însărcinată cu mine. Atunci când aveam opt luni am fost la un meci cu Universitatea Craiova. Îţi dai seama că tata a ţinut minte, că eu cred că dormeam (râde cu poftă)”. Firul firesc al evenimentelor ar fi însemnat ca Anton Oprea să fie deja de o veşnicie la Rapid. Doar că, paradoxal, în ciuda rapidismului ereditar, este primul an în care Oprea a apărat pe Giuleşti.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

„Mă visam ca Pancu şi Şumudică!”

Dar asta nu din cauza voinţei sale, ci pentru că firul vieţii a vrut să îl mute, cu tot cu familie, în alt colţ al lumii. „La 6 ani am plecat cu familia în Italia. Şi am locuit acolo mai bine de 13 ani. Când am ajuns nu făceam încă fotbal, eram prea mic. Am insistat, l-am implorat pe tata să mă dea la fotbal. Era visul meu să fiu fotbalist! Normal, a cedat, şi iată-mă!„, ne spune Oprea. Imediat vine şi completarea. Doar nu credeţi că a luat mănuşile de portar în primire din prima şi aia a fost… Nici pe departe! „Stăteam în Suzzara. Acolo am început fotbalul, la echipa locală. Atacant am vrut din prima. Pentru că mă uitam la Pancu, Şumudică şi Robert Niţă şi ca ei mă visam. Doar că intram urât la adversari, prin alunecare… Antrenorul m-a văzut că sunt plin de energie şi mi-a propus să încerc în poartă. Iar după un an acolo am rămas. Definitiv! Când am primit prima pereche de mănuşi nici nu ştiam ce să fac cu ele!”, continuă într-o notă savuroasă povestea lui Anton Oprea.

CITEȘTE ȘI  Mărturie senzațională a unui rapidist: "Am semnat la prânz, am intrat la pauză"

A jucat la juniorii lui Chievo Verona

Nu a jucat la nivel înalt în Italia, însă fotbalul din Peninsulă te ajută să te dezvolţi din toate punctele de vedere. Mult mai mult decât se întâmplă la noi, inclusiv la Liga 1… Aşadar, baza este una extrem de solidă pentru fotbalistul de 21 de ani! „La Suzzara am stat până la 12 ani. Pe urmă, trei ani am evoluat la Luzzara, iar apoi un an am fost la juniorii lui Chievo Verona. Am mai jucat apoi două sezoane la Borgovirgilio, iar de la 18 la 19 ani, cât am terminat şcoala, am evoluat pentru o echipă de liga a 7-a”, explică portarul. Cel mai înalt nivel la care a jucat Oprea în Italia a fost liga a 5-a, trei meciuri, la 17 ani. „Însă nivelul competiţional din eşalonul al cincilea al Italiei este comparabil, să zicem, cu liga a II-a din Românie”. Şi având în vedere ce se întâmplă în fotbalul românesc, îl cam credem pe Anton pe cuvânt. Nu are cum să se înşele!

antonio-oprea-italia

„Sunt mândru că am fost antrenat de Leo Toader!”

Performanţele sale au fost la juniori până acum. Pe când avea 14 ani a câştigat chiar campionatul cu Luzzara la categoria lui de vârstă. A apărat şi două lovituri de la 11 metri într-un meci decisiv! Dar de acum, totul se leagă de Rapid. De Rapidul de care s-a îndrăgostit când era în pântecele mamei! „Acum doi ani, cam aşa, am revenit definitiv în ţară. În sezonul trecut am jucat la VK Soccer. Am fost tare mândru că am fost antrenat de Leo Toader, un mare rapidist. Şi că am avut ocazia să îl cunosc şi pe domnul Viorel Kraus. Care, la rândul său, reprezintă enorm pentru istoria Rapidului! Am jucat anul trecut în liga a 4-a, primul club din România. Dar în vară, când am auzit că Rapid o ia din liga a 5-a, imediat am vorbit cu domnii de la club. În paralel, fără să ştiu, conducătorii VK Soccer au luat legătura cu domnul Horia Manoliu să mă propună. Şi iată-mă trăind visul!”, continuă Oprea povestea vieţii sale.

CITEȘTE ȘI  Săriți, s-a furat culoarea violet!

Când nu prinde lotul, Anton Oprea este în galerie!

Cum vă spuneam, nu a jucat prea mult. Nici nu a prins mereu lotul. Însă la meciul VK Soccer – Rapid 1-8 l-am zărit în tribună. Şi am aflat că este nelipsit de la meciuri, chiar şi când Mihai Iosif nu se bazează pe serviciile sale: „Dacă nu sunt în lot, atunci sunt în galerie! Şi ţip, să îi încurajez pe băieţi! Nu pot sta departe de Rapid!” Şi nu a putut sta nici măcar atunci când era în Italia. Fiindcă Anton Oprea mai venea în vacanţele de vară acasă şi, mai ales în primele, prindea câteva meciuri. „Mergeam pe Giuleşti, dar şi în deplasări! Ţin minte acum, dacă fac o recapitulare rapidă, că am fost la Vaslui, Constanţa, Brăila, Călăraşi, Buzău, Ploieşti… Am ceva deplasări la activ, cu toate că am stat 13 ani în Italia!”, sună mărturia plină de patos a portarului care acum mai are doar un vis. „Din Italia ţin cu AS Roma. Şi mi-ar plăcea, dacă se poate, într-o zi să apăr într-un derby, pe Olimpico, în faţa lui Lazio!”

„Visul meu nu e să joc la Real Madrid sau Bracelona, ci la Rapid!”

Anton îl are ca idol şi ca model pe Oliver Kahn. Dar visele sale sunt legate tot de Rapid. Pentru că cel cu Roma este mai mult o fantezie a minţii sale, pe care şi-a dezvoltat-o în anii trăiţi în Italia. În realitate, Oprea ar vrea să îşi lege viaţa profesională de acum înainte fix de locul în care se află: Rapid! „Sper să fiu păstrat şi de la anul aici! Fiindcă acum sunt doar împrumutat. Mi-ar plăcea tare mult să rămân la Rapid. Am visat de mic să apăr pe Giuleşti într-un meci oficial şi uite că am avut ocazia cu Asalt! Eu nu vreau să ajung la Real Madrid sau FC Barcelona. Tot ce vreau este să joc pentru Rapid atât cât voi putea evolua la un nivel înalt”, o încheiere superbă. Pentru omul care aşteaptă şi debutul de titular pe Giuleşti. Momentan însă trebuie să îi demonstreze lui Mihai Iosif că merită să le ia faţa lui Rareş Dragne şi Ştefan Toma.

CITEȘTE ȘI  POVESTE | Omul care l-a transformat pe Cristi Săpunaru

anton-oprea-rapid

2 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.