Dragne a apărat trei 11 metri într-un meci

Unul câte unul am început să vi-i prezentăm pe toţi jucătorii lui Mihai Iosif. Acum este rândul lui Rareş Dragne. Portarul născut pe 4 octombrie 1998, în Bucureşti, a jucat titular în toate meciurile oficiale pe care Rapid le-a avut în acest sezon. Şi nu s-a descurcat deloc rău. Fotbalul l-a început devreme şi doar la echipa din Giuleşti a jucat până acum. „Sunt rapidist din tată în fiu şi m-am apucat de fotbal la 8 ani. Nu puteam să o fac decât la Rapid, îţi dai seama. Doar că nu am fost portar de la început. Un an am jucat în câmp”, sunt primele cuvinte ale lui Rareş legate de primul său contact cu Rapid. Evident, cum începutul este promiţător, începem să descoasem, fir cu fir, povestea.

Dragne a ajuns portar din întâmplare!

„Într-o zi mi-am luat mănuşile la mine. Că mă antrenam cu echipa a doua a grupei. Mă gândeam că n-o să-şi bată portarul nostru capul să vină şi acolo. Doar că a venit şi n-a fost nevoie să apăr atunci. Văzând însă că sunt curios, domn profesor mi-a propus ca de la următorul antrenament să stau în poartă. Şi acolo am rămas! La început greşeam mult, însă domnii antrenori Silvian Dobre şi Dumitru Iordan m-au încurajat foarte mult. Nu reuşeam fără ajutorul lor”, explică Dragne pentru 1923.ro. Rareş chiar se gândeşte că dacă nu ar fi existat cei doi el poate că nu ar fi apărat vreodată pe Giuleşti. Ci ar fi fost un simplu spectator… Destinul însă mereu are surprize.

Premoniţia de la pauza meciului

Şi pentru că tot veni vorba de spectator… Şi de faptul că Dragne este rapidist din tată în fiu. Fireşte, a văzut multe meciuri pe Giuleşti, dar două i-au rămas puternic imprimate în inimă. „Ţin minte perfect partida cu CFR Cluj, în care Rapid era condus cu 2-0 la pauză… Atunci glumeam cu prietenii şi spuneam că întoarcem meciul. Dar jucam în 10, eram resemnat… Când am văzut însă că facem 3-2 am rămas interzis… Apoi mai este acel Rapid – Gaz Metan 5-3. Când Daniel Pancu a dat un supergol… Doamne, cum a fost şi atunci! Tot de la 0-2”, cam aşa sunt transpuse cele mai dragi amintiri pe care suporterul rapidist Dragne le are. Fireşte, la ele alipeşte şi promovarea din primăvara lui 2016, cu 10.000 de oameni în tribune. O promovare de care, din păcate, nu ne-am putut bucura deloc…

CITEȘTE ȘI  Mihai Iosif a vorbit la finalul meciului FC Rapid 1923 - Miercurea Ciuc 1-3

dragne

Inspirat de Vitor Baia

Unul dintre lucrurile aparte pe care Rareş le are este numărul. 99, unul destul de tipic pentru un portar, brevetat de ceva ani de portughezul Vitor Baia. Totuşi, mai ales la acest nivel, portarul titular are numărul 1. Nu şi el. „Am jucat de la început cu numărul 99. Celălalt portar avea 1, iar 12 n-aveam cum să iau. Ştiu că la Rapid nu-l mai poartă nimeni de vreo 15 ani. Este al suporterilor, aşa că m-am gândit la 99. E un număr mai special, îmi place. Mi-a purtat şi noroc şi sigur n-o să-l schimb. Cel puţin nu am de gând să fac acest lucru prea curând”, rezumă Dragne istoria inscripţiei de pe spatele tricoului său. Şi ne arată că este documentat şi legat de absenţa numărului 12 de pe tricourile jucătorilor care au jucat la Rapid în ultimii ani.

Dribla în propriul careu ca Rică Răducanu

Evident, Rareş nu putea fi un portar normal. Obişnuit, lipsit de întâmplări ieşite din comun. Nu de alta, dar la Rapid au apărat de-a lungul istoriei Rică Răducanu, Marian Ioniţă, Bogdan Lobonţ sau Dani Coman. Oameni cunoscuţi nu doar pentru supervaloarea lor, ci şi pentru doza de nebunie de care dădeau uneori dovadă. La Dragne lucrurile au început la fel de rapidist. Poate şi pentru că nu a fost portar de la bun început: „În primul an, când am trecut în poartă, aveam încă apucături de atacant. Deh, era în sânge. Mă mai apucam să driblez în careu. Şi nu rar, ci chiar des. Nici măcar nu ţineam cont de numărul adversarilor. Pe parcurs însă m-am cuminţit”. Sunt vorbe la finalul cărora izbucneşte şi un mic hohot de râs. Al unui adolescent care se gândeşte ce făcea pe teren acum aproape un deceniu.

CITEȘTE ȘI  BREAKING NEWS | FC Rapid 1923, 150.000 euro pentru Șumudică

A apărat trei lovituri de la 11 metri într-un meci!

Cum trece timpul! Dar pentru Dragne anii au fost şi sunt frumoşi. Recent, acesta a participat alături de grupa lui la un turneu în Suedia. Gothia Cup. Iar Rareş a reuşit o prestaţie remarcabilă în timpul uneia dintre partide, despre care ne povesteşte acum: „Am avut o partidă importantă, eliminatorie, la acel turneu. Am jucat pentru calificarea în şaisprezecimi, dar meciul a ajuns la loviturile de la 11 metri. A fost o zi nemaipomenită pentru mine. Pentru că am apărat trei din trei lovituri şi aşa ne-am calificat. Era vorba doar de un meci amical la juniori, însă mie mi-a rămas întipărit în suflet. Înseamnă enorm!” Sperăm ca Dragne să poată avea performanţe similare şi pe Giuleşti!

LĂSAȚI UN MESAJ