AUDIO / Tudorică Trompetistul, legenda din tribune

Toată suflarea rapidistă ştie de Mincea Geamgiul. Legendarul şef de galerie al Rapidului, care a slujit spiritul Giuleştiului 32 de ani. Rapid este una dintre puţinele echipe din lume care se poate lăuda cu legende în tribune. După cum spune şi piesa de aici. Iar una dintre aceste legende, aşezată la loc de cinste lângă Nea Mincea este Tudorică Trompetistul. Legendă în adevăratul sens al cuvântului, pentru că generaţiile noi de rapidişti nu au auzit de el decât din poveşti. Istorisiri fabuloase despre un Rapid minunat al vremurilor de penitenţă.

Gheorghe Scurtu i-a făcut descrierea perfectă

După cum bine ştiţi, echipa 1923.ro a încercat mereu să promoveze valorile istorice ale Rapidului. Cât mai mult şi mai des! Acum este rândul lui Tudorică Trompetistul. Un om pe care cel mai bine l-a descris Gheorghe Scurtu, un înfocat rapidist. De fapt toţi îl ştim pentru că are acasă muzeul Rapidului. Apartamentul său din Berceni este ticsit cu istorie alb-vişinie. Acumulată de la începuturi. Inclusiv Cupa Basarabiei din 1942, acel titlu nerecunoscut oficial, este în sufrageria sa. Recondiţionată, după ce a fost recuperată dintr-o boxă întunecată, unde zăcea în anonimat. Mai în glumă, mai în serios, cine caută istoria Rapidului merge degeaba la Clubul Sportiv. Ea se află la domnul Scurtu acasă!

Cum a devenit Tudorică Trompetistul rapidist

Gheorghe Scurtu l-a cunoscut bine pe Tudorică Trompetistul aşa că lăsăm cuvintele sale să ne ungă sufletele. Cuvinte postate pe contul său de Facebook. „Pe Tudorică l-am văzut (și auzit) prima oară, pe arena Venus (pe malul Dâmboviței, mai jos de vechea operă. Era o vreme câinească, frig cu lapoviță. Noi jucam în divizia B și de bază erau vânzătorii de țuică fiartă. Aveau în spate vermorele acoperite cu pături, pentru păstrarea temperaturii. Tudorică era un tânăr anormal de gras (pentru acele timpuri) și nu cânta decât o melodie SILENCE. Era bine „dus cu capul” și nu era rapidist; nu îl interesa nimic. După un meci, milițienii l-au bătut, călcându-i trompeta în picioare. Câțiva rapidiști i-am cumpărat o trompetă nouă și am început să avem grijă de el. A prins drag de noi și când venea pe stadion ne căuta și venea lângă noi. Cineva l-a învățat și imnul național, dar și DEȘTEPTAREA, pe care îl puneam să o cânte, când echipa juca prost. Așa a devenit simbolul culorilor alb-vișinii. Aveam grijă să fie costumat corespunzător. A plecat dintre noi, așa cum venise. „A murit Tudorică !”.”

Melodia care încânta urechile a zeci de mii de rapidişti

Iar pentru a înţelege şi mai bine valoarea lui Tudorică Trompetistul şi pentru a-l proiecta perfect în viziunea tinerilor suporteri am mai pregătit ceva. Ce putea fi mai relevant decât melodia pe care o interpreta acesta înaintea fiecărui meci. Doamne, ce frumos era Giuleştiul! Sperăm ca aceste amintiri să ne trezească emoţiile pe care poate nici măcar nu ni le imaginam. Iar din septembrie acest an să umplem Giuleştiul chiar dacă o vom face pentru a susţine echipa în liga a cincea. Asta nu contează. Tot ce e important este ca CS Rapid să se înţeleagă cu AFC Rapid!

newsletter

Alatura-te comunitatii 1923.ro

indicates required

1 COMENTARIU

  1. L am vazut de multe ori peTuforica un mare rapidist nelipsit de pe Giulesti la meciurile Rapidului. El suna intodeauna desteptarea cind echipa trecea prin momente mai dificile si parca baietii se trezeaua cind auzeau goarna lui. Dummezeu sa l odihneasca in pace.