Moraru: „Vom aduce 12 fotbalişti!”

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

Domnule Moraru, am urmărit discursul dumneavoastră după ce Tribunalul a pronunţat falimentul. Pare exagerat de optimist. Vă bazaţi pe ceva?

Nici nu ştiu ce să vă răspund, ce să vă mai spun… O să fac tot ce pot pentru ca Rapid să nu dispară. Mai mult nu pot să mai promit. Şi până acum am făcut tot ce mi-a stat în putinţă, dar am impresia că lumea nu pricepe ce înseamnă fotbalul. Rapid va avea 1,4 milioane de euro din drepturile TV, cu condiţia să participe în campionatul viitor. Nu ne dă nimeni banii ăştia de pomană, doar pentru că am promovat.

Nu pricep la ce vă referiţi. La suporteri? Sau oamenii din club nu înţeleg fotbalul?

La oamenii din club mă refer, inclusiv la administratorul judiciar, care nu pricepe nimic!

Poate omul nu are legătură cu fotbalul, dar e administrator judiciar, nu antrenor.

Şi atunci, cum dracu’ să mai facem fotbal, dacă el habar nu are?! Nu e de acord să plătim din drepturile TV salariile restante ale jucătorilor, nu înţelege că banii ăia din drepturile TV nu vor mai veni dacă echipa nu se va prezenta la meciuri! Trebuie plătite salarii, nu poţi doar să aştepţi drepturi TV!

Salariile restante vor consuma o parte din cei 1,4 milioane de euro pe care i-a încasat Rapid?

Către jucători avem de plătit 600 mii lei, să spunem 150 mii euro. Cu tot cu alţi angajaţi, ajungem la 260 mii euro. Cam atât e de achitat.

Datoriile din afara planului de reorganizare sunt de peste 4 milioane de euro? Cum le-aţi acumulat în doar doi ani de când sunteţi acţionar majoritar?

E adevărat, dar din această sumă un milion şi jumătate de euro sunt către societatea noastră. Când am preluat clubul erau 4,7 milioane de euro datorii! Noi le-am dus la 2,6! Spun 2,6 milioane fiindcă nu pun la socoteală datoria către societatea noastră, acei bai nu contează, doar n-o să cer eu falimentul Rapidului! Vă spun, am adus clubul pe linia de plutire, deşi alţii vor să-l înece!

Acei 1,5 milioane de euro sunt bani cu care aţi creditat clubul?

Da.

Sunt toţi banii pe care i-aţi investit în doi ani?

Nu, au mai fost şi contracte de publicitate. Cu totul, cam 2,5 milioane de euro. Atât am putut da eu. Să vină altcineva în locul meu dacă poate face mai mult! Vi se pare normal că doar eu, din Basarabia, sunt interesat de salvarea acestui brand românesc? În timp ce oamenilor de afaceri din Bucureşti nici măcar nu le pasă! Mai sunt şi înjurat zi de zi de toată lumea.

V-aţi asumat riscul când aţi intrat în fotbal, nu v-a obligat nimeni.

Corect, mi-am asumat, asta e… O să încerc să salvez Rapidul şi apoi să-l predau altui investitor, poate un club curat va atrage mai uşor acţionari noi.

Fiul dumneavoastră se joacă Football Manager în viaţa reală, cu Rapid? E adevărat că el face transferurile? Inclusiv Dănuţ Lupu a pronunţat această situaţie stranie.

Să vină Dănuţ Lupu la Rapid, că mâine îl pun în locul fiului meu! Deocamdată, singurul care acceptă să lucreze gratis e fiul meu.

Dar e normal? Se pricepe la fotbal, are vreun istoric ca director sportiv?

V-a plăcut echipa din prima jumătate a lui 2015? Fiul meu a făcut-o în acea iarnă, el a adus jucătorii. Şi am bătut fcsb în deplasare, am fost aproape să ne salvăm. Fiul meu colaborează acum cu Dinu Gheorghe, cel mai bun conducător din România. Vom aduce 12 fotbalişti noi. Să vedem dacă ne permite administratorul judiciar, că poate n-o să fie de acord.

Mai rămâne „Vamă”, dacă l-aţi dat în judecată să-i cereţi o sută de mii de euro?

Va continua alături de noi. Adminsitratorul judiciar l-a dat în judecată, nu eu. Domnul Dinu avea de primit un bonus, care a fost înregistrat greşit în contabilitate, ca avans. Nu pot să spun mai mult. Nu eram la club atunci.

„Când am preluat clubul, Pancu avea de primit 20 de salarii. Erau datorii mari, plus altele care au mai apărut pe parcurs, din diverse litigii”

„Jucătorii cu care negociam s-au speriat de verdictul Tribunalului. Când au auzit de faliment, toţi ne cer bani la semnătură, să se asigure că iau nişte bani”

Sursa: Gazeta Sporturilor

2 COMENTARII

  1. Buna ziua,

    Nu sunt de acord cu cei care spun ” O LUAM DE LA ZERO ,, si sa plece Moraru.
    Nu sunt fan Moraru, dar sa ne uitam putin in urma, daca nu ar fi fost acest Moraru nu mai existam iar acum nu vb. de promovare ci de meciul din divizia H pe care Rapidul l-a jucat cu Viitorul Fofarloaia.
    De bine de rau acest Moraru …… nu stiu….CA A INVESTIT, CA NU A INVESTIT, CA SE OCUPA FIUL D-LUI DE TRANSFERURI?????????….echipa a promovat in liga 1. Nu cred ca este asa de simplu si usor sa fii patron ( in ghilimele PATRON ) la Rapid in aceste vremuri negre ptr. club, cand ai un Administrator Special la club si nu poti sa iei nici o decizie de capul tau. Sa nu uitam, ca nu Moraru a bagat Rapidul in insolventa ci Moraru a preluat un club cu datorii catre toti angajatii si nu numai. Poate ca o sa spuneti ca pentru publicitate si notorietate ( am observat ca Azuga sponsorizeaza mai multe echipe din Liga 1 si nu numai cred ca acesta varianta cade cu publicitate iar cea cu notorietatea cade deoarece TOTI IL INJURAM SI IL VB. NUMAI DE RAU. Eu consider sa avem incredere in Moraru sa il lasam in pace cu vorbele urate si ura, deoarece pana acum NU A VENIT NIMENI LA RAPID SA II SE ALATURE, oricum nu avem ce face SIGUR ESTE FAPTUL CA SUPORTERII NU POT TINE O ECHIPA IN LIGILE INFERIOARE PRECUM RAPIDUL . Eu il sustin pe D-ul Moraru si am incredere ca va face tot ce ii sta in putinta sa salveze NU UN CLUB…. CI O Istorie, Performante, Bucurii, Necazuri si dragostea zecilor de mii de suporteri din tara si din strainatate, copii, batrani, oameni care s-au nascut, au crescut si au murit iubind acest RAPID BUCURESTI o stare de spirit care cu greu va fii stearsa din suflet. Va rog D-ule Moraru nu fiti partas la un dezastru asa mare si nu ne luati bucuria de a iubi cu adevarat o echipa cu adevarat speciala.

    Va multumim.