Alisha Lehmann

Alisha Lehmann: Ascensiunea unei Stele a Fotbalului Feminin

Alisha Debora Lehmann, născută pe 21 ianuarie 1999 în Tägertschi, Elveția, este o fotbalistă profesionistă elvețiană, care în prezent joacă ca atacant pentru clubul Aston Villa din Women’s Super League și pentru echipa națională a Elveției. Cu un parcurs impresionant la cluburi precum BSC YB Frauen, West Ham United și Everton, Lehmann s-a afirmat ca una dintre cele mai promițătoare talente din fotbalul feminin, conform informațiilor de pe prosport.ro.

Cariera la Club: De la Debutul în Elveția la Succesul în Anglia

Lehmann și-a început cariera la vârsta de nouă ani la FC Konolfingen și ulterior s-a alăturat echipei U14 BSC YB. A debutat profesionist la doar 17 ani la BSC YB Frauen, unde a impresionat prin performanțele sale, marcând un hat-trick în victoria cu 3-0 împotriva FC Staad. La West Ham United, echipă la care a ajuns în 2018, Lehmann a avut un impact imediat, marcând ambele goluri în victoria cu 2-1 împotriva lui Reading. Contribuția sa valoroasă la echipă a fost recunoscută prin extinderea contractului său în 2019.

Experiența la Everton și Aston Villa

În 2021, Lehmann s-a transferat la Everton sub formă de împrumut, unde a marcat primul gol împotriva Birmingham City. Ulterior, s-a alăturat lui Aston Villa, unde a continuat să impresioneze, marcând goluri decisive și fiind numită Jucătoarea Sezonului susținută de Fanii pentru sezonul 2021–22. Prezența sa pe teren la Aston Villa a fost un factor cheie în performanțele echipei.

Cariera Internațională: De la Tineret la Seniori

Lehmann a reprezentat Elveția la nivel de tineret, debutând la U-17 în 2015 și marcând goluri importante în calificările pentru Campionatele Europene. La nivel de seniori, a debutat în 2017 și a contribuit la calificarea Elveției pentru Campionatul European 2022. Deși a absentat de la Euro 2022 din motive personale, Lehmann rămâne un element esențial în echipa națională elvețiană.

Viața Personală și Impactul în Cultura Populară

Lehmann este cunoscută nu doar pentru abilitățile sale pe teren, ci și pentru prezența sa în cultura populară. Este deschisă în privința orientării sale sexuale și a fost într-o relație cu coechipiera Ramona Bachmann. De asemenea, este o prezență activă pe rețelele sociale, având peste 16 milioane de urmăritori pe Instagram.

Concluzie

Alisha Lehmann este un exemplu strălucit al succesului în fotbalul feminin modern. Cu talentul său remarcabil, dedicația pentru sport și personalitatea sa vibrantă, Lehmann continuă să inspire și să motiveze o nouă generație de fotbaliști. Cariera sa, în plină ascensiune, promite să aducă și mai multe reușite atât la nivel de club, cât și în competițiile internaționale.

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.