AdevaratDiverseExtra-SportStiri

Votăm sau Stăm Acasă? Păreri Împărțite și O Concluzie Personală

În prag de alegeri, întrebarea „Votăm sau stăm acasă?” devine din ce în ce mai presantă. În căutarea unui răspuns, am vorbit cu zece persoane, cu păreri diverse, pentru a înțelege mai bine dilema cu care se confruntă electoratul.

Ana, 34 de ani, profesoară: „Votul este o datorie civică. Dacă vrem schimbare, trebuie să fim parte din proces.”

Mihai, 42 de ani, antreprenor: „Am ajuns la concluzia că toți politicienii sunt la fel. De ce să-mi pierd timpul?”

Irina, 28 de ani, studentă: „Votul meu poate să nu conteze mult, dar e vocea mea în societate. De aceea, voi merge la vot.”

Bogdan, 50 de ani, inginer: „Politica nu mă interesează. Nu văd cum ar putea să-mi influențeze votul viața de zi cu zi.”

Elena, 39 de ani, medic: „Votul este un drept pentru care s-a luptat mult. Refuz să stau acasă și să las pe alții să decidă pentru mine.”

Andrei, 23 de ani, freelancer: „Nu am încredere în sistem. Prefer să mă concentrez pe proiectele mele personale decât să particip la un teatru politic.”

Laura, 65 de ani, pensionară: „Am votat mereu. Este singura noastră armă împotriva corupției și a incompetenței.”

Dan, 30 de ani, manager: „Politica e un joc murdar. Nu vreau să fac parte din el.”

Simona, 47 de ani, avocat: „Votul este esențial. Dacă nu ne exprimăm, nu putem pretinde că ne pasă de direcția în care se îndreaptă țara noastră.”

Florin, 55 de ani, șofer de taxi: „Toți promit, dar nimeni nu face. Ce rost are să votez?”

Aceste opinii reflectă un spectru larg de atitudini față de vot. Pe de o parte, unii văd votul ca pe o responsabilitate civică și un instrument de schimbare. Pe de altă parte, există o deziluzie profundă și un sentiment de neputință în fața unui sistem perceput ca fiind corupt și ineficient.

Concluzia mea personală este că votul este un instrument crucial într-o democrație. Chiar dacă sistemul nu este perfect și adesea dezamăgește, participarea activă la procesul electoral este o modalitate de a ne face auzite vocile și de a influența deciziile care ne afectează viața de zi cu zi. Abținerea de la vot nu este o soluție; dimpotrivă, poate lăsa loc liber pentru ca cei nepotriviți să preia conducerea. Prin vot, avem șansa, chiar și mică, de a aduce schimbări pozitive.

Astfel, închei acest articol cu o întrebare deschisă, adresată fiecărui cititor: Tu votezi sau stai acasă?

S-ar putea sa te intereseze

2 Comments

  1. Geoana s-a culcat presedinte si s-a trezit outsider dupa un vot masiv la 30 de sec in diaspora pro Bsescu, Ponta s-a retras intempestiv dupa ce el si familia au fost podiditi de posibile dosare si ne-am ales cu guvernatorul Johannis, la sect 1 aia umblau prin saci ca Voda prin loboda si s-a ales Clotilda. Partidele niste gasti mai mari sau mai mici care iti baga pe liste in fata la vot diversi incompetenti, neica nimeni slugarnici, arivisti, agramati, fosti infractori,s.a.m.d. Primarii mai mari sau mai mici au deja gastile si clanurile lor fiind in proportie de peste 75% realesi. Placa uzata dar atat de valabila: nu conteaza cine si cat voteaza, conteaza cine numara voturile. Asa ca , sa mergem la vot! Sa mergem la vot !!??. Intrebare retorica. Fiecare cum il taie capul (si interesul).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.