Jepcar ii raspunde lui Lucian Ionescu si lamureste situatia. Drept la replica dupa ce ofiterul de presa al Rapidului i-a retras acreditarea
Duelul dintre Rapid și CFR Cluj, 3-1, din runda a șasea a play-off-ului, a fost unul dintre cele mai frumoase meciuri ale sezonului. De atmosferă superbă s-a bucurat și Mircea Pavel, cunoscut ca „Jepcar” de comunitatea sa de pe YouTube. Asta până când un reprezentat LPF s-a interzis să mai filmeze, chiar dacă avea acreditare foto din partea clubului Rapid, a scris sport.ro dupa meciul castigat de Rapid contra celor de la CFR Cluj.
Jepcar a pus pe youtube intreaga filmare cu intamplarea respectiva, filmare pe care o puteti urmari mai jos:
Ulterior, Lucian Ionescu a vorbit pe aceasta tema si a transmis ca Rapidul i-a retras acreditarea lui Jepcar
„Într-adevăr, la partida cu CFR Cluj, au avut loc niște evenimente în zona rezervată presei, cauzate de un blogger. Acesta insista să transmită meciul Rapidului. Din ce am înțeles de la reprezentanții deținătorilor de drepturi tv, astfel de evenimente se petrec pe majoritatea stadioanelor din Superligă, când diverși bloggeri și influenceri încearcă să facă bani din acel content pe care îl postează de la meciuri.
Deținătorii de drepturi sunt cei care țin Superliga în viață, în mare parte, și este normal să aibă pretenții de exclusivitate. Se știe că ceilalți jurnaliști acreditați de cluburi nu au voie să transmită secvențe în direct de la meci, pentru ei existând conferința de presă și zona mixtă de la finalul partidei. Acel blogger a devenit recalcitrant, amenințător și față de cei care dețin drepturile tv, din această cauză am decis să i se retragă acreditarea. Aceasta îi fusese acordată pentru că a vrut să facă fotografii în galeria Rapidului, aceasta a fost cererea lui.
Jurnaliștii de meserie știu acest reguli, care sunt specificate foarte clar în Manualul Media emis de către LPF. Dar nu putem să avem o persoană din cadrul clubul cu acel manual în mână, în tribună, în fiecare minut al fiecărui meci, care să urmărească bloggerii și să le arate paragrafe din manual.
Noi, clubul Rapid, am solicitat LPF să emită o circulară, care să ajungă la toate cluburile, în care să se specifice clar, pentru toată lumea, că dreptul de a filma oriunde în stadion, în timpul unui meci, îl au doar deținătorii de drepturi tv. Cu această circulară vom putea stopa acest gen de fraudă pe stadioane. O vom pune pe site, ca să fie clar pentru toată lumea ce drepturi există cu acreditarea de presă, să fie dată și Jandarmeriei și firmei care aduce agenții de pază.
Avem de suferit toate cluburile, organizatorii de meciuri, deținătorii de drepturi TV, LPF, ceilalți jurnaliști, care își fac meseria în mod corect. Jurnalistul profesionist știe că nu poate să filmeze meciul, dar filmează bloggerul. Eu cred că e o chestiune care va fi rezolvată rapid. Dar observatorul de la meciul cu CFR Cluj a notat în raportul de joc această chestiune, raportul a ajuns la Ligă, care ne-a trimis nouă avertisment. Nu e amendă, dar după acest avertisment, orice neregulă, de orice natură, e urmată de amendă. La următorul meci de acasă, orice greșeală fac, sunt amendat.
„E o capcană, s-a martirizat, a creat un scandal din nimic”
Din ce am înțeles, cei care postează, o parte din acești bloggeri și influenceri, atrag o masă de oameni pe conturile lor și câștigă bani din partea rețelelor sociale, din aceste postări, în urma vizualizărilor. Oamenii îl urmăresc și îi convine să inflameze acest episod, că e pe stadion, că așteaptă să îl salte… E o capcană, s-a martirizat, a creat un scandal din nimic.
Noi nu putem opri 14.000 de oameni să filmeze cu telefonul, dar fanii obișnuiți își fac poze, mai trimit filmulețe prietenilor, nu fac bani din postări pentru un domeniu pentru care televiziunile au plătit zeci de milioane de euro. Acest băiat a primit acreditarea de presă pentru a face poze în galeria Rapidului, așa a justificat cererea, nu ca să facă transmisiuni în direct de pe stadion„, a declarat Lucian Ionescu, ofițerul de presă al Rapidului pentru Sport.ro.