RECENZIE | Evadict MT2 perechea ideală de alergare pe… stâncă!
În 2019, înainte de Retezat SkyRace am luat o decizie importantă. Cum nu sunt un om al muntelui, am simțit că am nevoie de încălțări speciale, fiindcă măcar atât știam. Că Retezat e un masiv plin de stânci. Iar competiția valorifica la maximum această componentă. Bun, cum din Decathlon îmi iau aproape tot ce ține de alergare, m-am dus să întreb direct: care sunt pantofii de alergare cu cea mai bună aderență pe stâncă! Imediat, băiatul responsabil cu acea zonă mi-a recomandat Kalenji Kiprun Trail MT. Mi-a spus că nu doar de-ai lor sunt cei mai buni, ci că unii dintre cei mai buni de pe piață sunt.
De la Kalenji Kiprun MT, la Evadict MT2
Așa a fost! Aderența pe stâncă a fost maximă și în general pe toate suprafețele, având în vedere ce a fost acolo, inclusiv furtună cu descărcări electrice și grindină. Bun, doi ani mai târziu am zis să upgradez experiența neapărat și să fac cel mai dificil traseu. Perechea o mai am, dar talpa s-a mai tocit. Merg iar în Decathlon și, sincer, dacă ar fi fost posibil, mi-aș fi luat același model. Cum colecțiile se schimbă mereu, n-am mai găsit, însă am găsit Evadict MT2. Un tip de încălțări special croite pentru cele mai accidentate terenuri și pentru alergare pe distanțe de până la 170 kilometri dintr-un foc! Eu aveam de făcut „decât” 28, da’ cu 2.200 metri diferență de nivel. Cu multă stâncă, urcări și coborâri abrupte.
Aderență impecabilă pe stâncile Retezatului!
Așa că, mulțumit de experiența precedentă, i-am luat. Nu m-au dezamăgit deloc! Mai ales că, așa cum e procedura, i-am luat c-un număr mai mare decât port. Adică 46. Iar unghiile-mi sunt intacte. Cu alte cuvinte, dacă-ți place alergarea pe teren accidentat și eu aș merge chiar și pentru drumeții ceva mai alerte, atunci Evadict MT2 e fix ce-ți trebuie. Crede-mă pe cuvânt. Am auzit oameni care se plângeau de problemele de aderență pe care lea aveau firme mult mai cunoscute, care concep astfel de încălțări speciale. La un preț, evident, mult mai mare! Ca să nu fie vreun dubiu, atașez și câteva imagini făcute la coborârea de pe Custura, vârf de peste 2.400 metri!