Rapid

CS Mioveni – FC Rapid 1923. Ultimul antrenament înainte de Liga 2

S-a terminat perioada de pregătire, după opt meciuri amicale pentru FC Rapid 1923. Ultimul, la Mioveni, ne-a ajutat să tragem destule concluzii. După victoria cu 2-1 de pe terenul argeșenilor. Pe care le vom reda gradual, până la meciul cu Ripensia Timișoara de pe 21 februarie. Începem prin a analiza evoluția echipei pe reprize, pentru că acesta e fundamentul necesar analizelor ce vor urma. Nicolae Grigore părea să fi început cu o echipă din care majoritatea fotbaliștilor se vor afla în primul unsprezece și la începutul sezonului. Din păcate nu toate opțiunile sale sunt bune. Mai ales în centrul apărării.

Drăghia, Voicu, Dandea OK, Nastos KO

E clar, în poartă trebuie început cu Drăghia. Cu trei portari de valori apropiate, Virgil e totuși omul care a luat cele mai puține goluri în aceste amicale și care, iată, cu CS Mioveni a apărat o lovitură de la 11 metri. Voicu e puțin depășit de cei 36 de ani, însă nu există alternativă superioară actualmente. Plus că este căpitanul echipei și așa trebuie să rămână. Dandea, deși a făcut o lovitură de la 11 metri, aportul său în joc, inclusiv pe partea de atac, este net superior colegilor din centru. Nastos, nesigur, greoi, în general modest. În mod logic, dacă Zunic își revine, el nu are cum să prindă primul unsprezece. Ba chiar și tânărul Ignat este o variantă mult mai bună.

Finica slăbuț, dar prima variantă. Pănoiu nevalorificat, atacanții datori

În ceea ce privește banda stângă, dacă Enrichi Finica va fi eligibil pentru locul U19, atunci trebuie să fie titular. Nu a evoluat impecabil cu CS Mioveni, dar este un jucător cu potențial de creștere mare. Apoi, la închidere. Cu Jorza și Pănoiu, Grigore nu pare să fi găsit mutarea câștigătoare. Poate că primul e potrivit pentru acel rol, însă Fane e limitat de niște sarcini defensive care, aparent, nu-i plac, în a ajuta mai mult acolo unde se pricepe, adică în atac. Sefer a fost modest, așa cum ne-a cam obișnuit, din păcate, în timp ce Ioniță I și Bălan sau cam călcat pe picioare și rezultatul a fost o evoluție modestă pentru fiecare.

Hlistei, noul Ovidiu Herea pentru FC Rapid 1923

În ceea ce-l privește pe Hlistei el nu poate fi scos sigur din primul unsprezece. Mai ales în prima repriză el are, de regulă, o poftă mare de fotbal. O consistență ofensivă importantă, chiar dacă, adesea, fără mari rezultate. Ce mai este important la Hlistei, execuția de la punctul cu var! Pare genul de fotbalist, asemenea lui Ovidiu Herea, care nu ratează niciodată. Iar de acest lucru are nevoie o echipă care obține destul de multe lovituri de la 11 metri. Ca drept dovadă, el a dat gol și acum. Așadar, aceștia sunt oamenii care au evoluat în prima parte.

Lazăr și Florică nu au cum să joace în primul 11 al FC Rapid 1923

La pauză, Nicolae Grigore a făcut doar două schimbări. Rareș Lazăr, altădată piesă centrală la închidere încă se rodează și nu pare, totuși, încă gata să fie titular. De cealaltă parte, Luca Florică, în comparație cu Erik Finica și Lucian Goge pare, cel mult, un jucător care la ora actuală poate oferi ceva plus echipei secunde. Rămâne să ne contrazică. Bălan și-a spălat evoluția modernă din prima parte cu un gol de atacant venit înainte de minutul 70. Iar păstrarea sa și a lui Ioniță I pe teren a demonstrat că FC Rapid 1923 ar trebui să joace simultan cu doi atacanți.

Să fie ăsta primul 11 al FC Rapid 1923…?

Nicolae Grigore nu a mai schimbat apoi până în minutul 80. Ceea ce e un pic îngrijorător în sensul că nu are cum ca această bază de 13 jucători să reprezinte primul unsprezece pe care să înceapă cu Ripensia. Mai ales că dintre cei cinci intrați, Costin sau Toma nu au cum să înceapă, realistic vorbind, în timp ce nici Goge nu mai poate fi o opțiune deocamdată pentru primul 11, mai ales din cauza regulilor U21 și U19. Ernest nu are cum să le ia locul în primul 11 lui Bălan sau Ioniță I. Pentru că, deși e foarte activ, goluri a dat fix 0. Nu în ultimul rând, Barbu e o opțiune serioasă pentru centru, însă nu trebuie considerat drept bătut în cuie.

Unde e Ursu?

O absență extrem de importantă, al cărei motiv nu-l știm, a fost Octavian Ursu. Om care chiar nu poate lipsi din prima garnitură. Mai ales că rivalul său pe post este, aparent, Antonio Sefer. Totuși, cum Ursu n-a jucat, nu insistăm de această dată prea mult pe situația lui. Cert este că, pentru prima dată, în această perioadă de pregătire, Nicolae Grigore a ținut 80 de minute aceeași echipă cu numai două excepții. Iar asta pare un semnal că, în bună măsură, dintre cei 13 va alege primul unsprezece în perspectiva meciului cu Ripensia Timișoara. Rămâne de văzut! Cert e că din opt meciuri amicale, FC Rapid 1923 a câștigat șase și a făcut două egaluri!

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.