RICĂ RĂDUCANU | Povești IMENSE cu fostul mare portar rapidist

Rică Răducanu, despre coronavirus

Florin Tene (52 de ani), antrenor de portari la echipa din Emirate, Al Wasl Dubai, dezvăluie pentru digisport.ro că Rică Răducanu (74 de ani) a fost cel mai haios personaj cu care a lucrat vreodată în fotbal. Tene și Răducanu s-au intersectat la echipa națională la mijlocul anilor ’90. Iar poveștile goalkeeper-ului care a participat la Mondialul din Mexic 1970 i s-au întipărit în minte actualului tehnician din EAU. Om care destindea atmosfera și în momentele încordate de după o partidă sau din timpul unui antrenament, Necula Răducanu reușea și din postura de antrenor de portari la națională să le provoace zâmbete tricolorilor.

„Dacă stateai cu el cinci minute te dureau fălcile”

Tene și Răducanu au stat în aceeași cameră. „Am stat în cameră o perioadă cu Rică Răducanu, lotul la națională era de 21 de jucători, iar eu eram al treilea portar. Omul era celebru la capitolul glume. Dacă stateai cu el cinci minute te dureau fălcile. Ne-a zis că a fost în Africa cu naționala și când au aterizat au văzut mulți serpi pe pistă, nu voiau să coboare din avion! Dar nea Rică a zis că nu-i problemă, că sunt șerpi cu ochelari. Ca să-i facă pe colegi să coboare, le-a zis că le sparge ochelarii șerpilor cu pietrele și nu mai văd”, a povestit Tene, pentru digisport.ro.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Rică Răducanu și duelul cu Florea Dumitrache

Tot din cufărul cu amintiri haioase, Rică Răducanu a mai scos o poveste istorisită lui Tene. Fostul portar de la Rapid și de la națională a făcut o incursiune în timp, pe vremea când juca alături de marele Florea Dumitrache.

CITEȘTE ȘI  Rică Răducanu s-a supărat pe Daniel Niculae: "M-am și enervat!"

„A stat în Mexic la masă cu Dumitrache și la sfârșit au rămas două portocale: una mai mică și una mai mare. Și nea Rică a luat-o pe aia mare. Dumitrache l-a taxat si i-a zis: <<Băi, Rică! Ești un nesimnțit, ai luat portocala mare!>> Nea Rică n-a stat prea mult pe gânduri și i-a răspuns: <<Tu ce ai fi făcut în locul meu?>> Dumitrache l-a contrat rapid: <<Pai eu o luam pe aia mică, eu sunt un băiat educat>>. Si nea Rică i-a zis: <<Păi, vezi! Ți-am lăsat-o pe aia mică!>>, a mai spus Florin Tene, pentru digisport.ro.

Rică Răducanu, între fotbal și film!

  • 61 de selecții a strâns pentru națională Rică Răducanu
  • 233 de meciuri a jucat Rică Răducanu pentru Rapid

„Am câştigat mai mult din teatru şi film decât din fotbal. La Teatrul Constantin Tănase am stat 10 ani, m-a luat Bibanu (n.r. actorul Dem Rădulescu). Aveam 1.000 de lei pe seară la Tănase, iar de la filmul „Totul despre fotbal” am luat cam cât o maşină la vremea aceea”, a povestit Rică Răducanu, pe 10 mai, la Digi Sport.

Sursa: digisport.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.