Interviuri

INTERVIU VIDEO | O oră de senzație cu Robert Ilyeș

Robert Ilyeș rămâne, fără vreun dubiu, unul dintre cei mai iubiți și utili din istoria post-revoluționară a Rapidului. Fără a fi un tip talentat, cum el însuși recunoaște, Robert a compensat prin alte calități, care l-au pus la fundamentul unor performanțe pe care giuleștenii le-au avut între 2002 și 2006. Este printre puținii care a prins atât echipa din 2002-2003, cât și pe cea din 2005-2006. Din păcate, la finalul lui 2005, a ales să plece în Azerbadjan. Fiindcă Ilyeș, așa cum are să vorbească în imaginile de mai jos, avea cel mai mic salariu… Iar oferta de prelungire a fost una dezamăgitoare.

Robert Ilyeș i-a transmis lui Hizo că vine pe jos

Robert Ilyeș povestește cum ar fi venit „pe jos” de la Ploiești în Giulești, când a fost sunat de Viorel Hizo. Cel care l-a dorit la Rapid în 2002. A debutat într-o victorie cu 6-0 împotriva celor de la UMT. Cu patru goluri ale lui Daniel Pancu și cu Eduard Bandi – cel care are o poveste fabuloasă de viață – pe banda stângă a apărării. La al doilea meci a venit un gol cu Dinamo și apoi au urmat patru ani de pomină. Fostul mijlocaș vorbește și despre memorabilul meci Anderlecht – Rapid 3-2. În care a marcat unicul său gol pentru giuleșteni în Europa…

Un super fotbalist!

Sigur, Ilyeș are mult mai multe de spus, iar acest interviu merită ascultat. Măcar să ne mai aline puțin dorul de fotbal și de Rapid… Emoția din glasul unui fotbalist de nivelul său, când vorbește despre amintirile giuleștene spune totul. Pentru a vă reaminti cine este Robert Ilyeș, lăsăm mai jos câteva rânduri. Ca să vă vină și mai bine cheful de a asculta acest interviu.

  • 133 meciuri oficiale și 33 de goluri marcate pentru Rapid, între începutul lui 2002 și finalul lui 2005;
  • 4 trofee alături de Rapid: un titlu (2003), două Cupe (2002 și 2005-2006), o Supercupă (2003);
  • 541 meciuri și 117 meciuri pentru Foresta, Astra, Rapid, Kazar, Brașov, Târgu Mureș;
  • de la 38 la 44 ani (!!!) Ilyeș a jucat în logile inferioare pentru FK Miercurea Ciuc.

Interviu VIDEO realizat de pagina de Facebook FC Rapid 1923

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.