Rapid

EXCLUSIV / Șapte echipe la care Fotbal Club Rapid trebuie să aibă grijă!

Fotbal Club Rapid va avea un sezon de pomină! În urmă cu mai bine de o săptămână, 1923.ro a postat un sondaj în care a chestionat suporterii rapidiști de pretutindeni. Pe seama celor mai periculoși adversari pe care Fotbal Club Rapid îi are în sezonul 2019-2020 al ligii a doua. Practic, care sunt echipele care vor da cel mai mult de furcă în lupta pentru promovarea în cel dintâi eșalon. Din totalul respondenților, majoritatea covârșitoare (74 la sută) a optat pentru două nume: Petrolul Ploiești și Universitatea Cluj. Nu degeaba. Pe lângă faptul că aceste două echipe de tradiție sunt mari rivali ale vișiniilor, potențialul sportiv pe care îl au în acest moment dă tuturor dreptul să le vadă drept cei mai puternici adversari.

Pe cine au mai votat rapidiștii ca adversari ai Fotbal Club Rapid

În spatele lor, cu procente cât de cât semnificative sunt FC Argeș și Dunărea Călărași. În maximum două procente (Concordia Chiajna, Turris Turnu Măgurele și UTA Arad) sau sub acest prag infim. Pentru că sondajul este destul de relevant, echipa 1923.ro a investigat, discutând cu specialiști la nivelul ligii a doua din România. Astfel am creionat, în linii mari, ambițiile celor mai importante șapte echipe care vor lupta pentru un loc în prima ligă. Din păcate, veștile nu sunt deloc bune pentru rapidiști. În același timp însă, se anunță o stagiune extrem de interesantă atât pentru Fotbal Club Rapid, pentru Daniel Pancu, cât și pentru televiziuni.

Topul cluburilor care se vor bate la promovare

UTA Arad

  • cu un antrenor extrem de interesant pe bancă, László Balint, adus la începutul lui 2019, cu un lot solid și cu salarii ce ajung la 5.000 euro lunar, arădenii sunt, conform specialiștilor chestionați chiar favoriți! În susținerea acestei afirmații stau martore și sezoanele precedente în care ei s-au luptat până la final pentru un loc de Liga 1. Mai exact în stagiunile 2015-2016 și 2016-2017 când UTA a pierdut promovarea la baraj. Cu două sezoane mai modeste ulterior, sunt semnale că „Bătrâna Doamnă” va reveni în formă.

Petrolul Ploiești

  • marea rivală a rapidiștilor a adus un antrenor, Flavius Stoican, cu multă experiență în Liga 1. Acumulată mai ales pe banca celor de la Dinamo și CSMS Iași. Lotul este interesant, salariile maxime măricele, cam pe la 4.000 – 5.000 euro / lună, iar echipa a bifat deja un frustrant loc 4 de la revenirea în liga secundă. Motiv pentru care, în mod normal, în acest sezon, progresul către Liga 1 este unica opțiune.

Gloria Buzău

  • abia promovată, ca și Fotbal Club Rapid, pare o prezență inedită în top. Doar că antrenorul Ilie Stan, un fanatic al pregătirii fizice, are experiență cât cuprinde, mai cu seamă că în urmă cu ceva ani a reușit o promovare și cu minuscula Victoria Brănești. Cu nume importante în lot precum Balauru, Stoian, Chipirliu, Alexandru sau Balgiu, dar și cu salarii de până la 5.000 de euro, Gloria vrea să readucă Buzăul pe harta ligii 1. În plus, un alt mare avantaj este o presiune incomparabil mai mică decât la echipele prezentate mai sus din motive evidente.

Universitatea Cluj

  • l-a adus antrenor pe Cristi Dulca și a adus un contingent important de jucători portughezi. În plus, echipa care a ratat promovarea la baraj în Liga 1 oferă salarii ce ajung la 6.000 de euro. Desigur, presiunea va fi pe măsură. Dar frustrarea adunată în stagiunea precedentă, din cauza ratării promovării în anul centenar ar putea fi un important catalizator. E drept, poate fi și un recul. Doar viitorul o va decide. Cert este că „Șepcile Roșii” sunt un adversar greu.

Concordia Chiajna

  • proaspăt retrogradată după opt sezoane consecutive în Liga 1, ilfovenii au stabilitatea și liniștea de care au nevoie pentru a merge lin în lupta spre promovare. La club nu se dau cele mai mari salarii, însă ele se plătesc mereu la zi, așa că nimeni nu stă cu grija zilei de mâine. Experiența jucătorilor este un alt factor. Un minus pare a fi antrenorul, Laurențiu Diniță. Puțini își amintesc, dar el a fost primul tehnician de pe banca Concordiei, în Liga 1, în 2011. E adevărat, el e omul care a promovat echipa, dar după ce a plecat de la Chiajna în decembrie 2011 singurul mandat notabil a fost la Balotești, în 2017-2018

FC Argeș

  • numai simplul fapt că antrenor este Nicolae Dică, cu experiență la fcsb, dă dreptul piteștenilor să spere că vor fi o nucă tare. Este un argument solid, dar nu și singular. Pentru că Argeșul are jucători plătiți cu până la 4.000 de euro, dar și o puternică sete de revanșă după locul 4 din 2018 și locul 6 din 2019 în liga a doua

Dunărea Călărași

  • ultima, dar nu cea din urmă echipă implicată în luptă ar trebui să fie cea preluată de Cristi Pustai. Un antrenor cu extrem de multă experiență, care are câțiva jucători excelenți precum Bawab, Raiciu, Mediop sau Caparco. Oameni cu rădăcini în liga a doua sau chiar în prima ligă. Mai mult, cum salariile ajung tot spre 4.000 de euro, climatul necesar performanței pare să fie creat. Dacă adăugăm la toate astea și faptul că echipa a jucat anul trecut în Liga 1, atunci avem o rețetă la care Daniel Pancu trebuie să fie extrem de precaut.

… și nu sunt singurele echipe periculoase!

Nu este cazul să spunem că Fotbal Club Rapid trebuie să se teamă în adevăratul sens al cuvântului de cineva, spunem doar că precauția este necesară. Ah, și încă ceva… că lupta pentru promovare va fi acerbă. În fapt, șase dintre cele șapte echipe enumerate mai sus au fie cel puțin un sezon de liga a doua reușit în spate, fie unul de Liga 1. Exceptând Gloria Buzău. Club însă care a fost preluată de un om cu foarte multă experiență și unde, foarte important, presiunea suporterilor mai ales va fi incomparabil mai mică decât la Fotbal Club Rapid, UTA, Petrolul, Universitatea Cluj sau FC Argeș. Deci un atu. Rămâne de văzut ce ne rezervă sezonul. Întâi de toate tragerea la sorți care va avea loc pe 17 iulie. Moment în care veți afla țintarul de pe 1923.ro.

În loc de încheiere, vă invităm să privim cu precauție și alte echipe. Nu de alta, dar nici ele nu vor avea chef de figurație. Poate că, măcar pe hârtie, nu au forța necesară să emită pretenții. Însă sigur nu vor dori să facă figurație! Ne gândim aici la ASU Poli Timișoara, Farul, Ripensia, Miercurea Ciuc sau Turris. Rămâne de văzut. Lupta va fi încinsă!

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.