Rapid

BREAKING NEWS / AFC Rapid aruncă bomba. 1923.ro a anunţat în mod repetat

AFC Rapid, acţionar minoritar la FC Rapid, grupare înfiinţată de Copos în 2006 şi reactivată de Horia Manoliu în 2016, a scos din sertar un document-cheie. Semnat în 2009, actul atestă negru pe alb că, în cazul în care FC Rapid (adică acela falimentat în 2016) îşi încetează activitatea, drepturile sportive revin, în totalitate, la AFC Rapid. Acest acord semnat în 2009 de Ioan Taban (în numele AFC Rapid) şi Grigore Sichitiu (în numele SC FC Rapid SA, acum în faliment) a fost depus la Tribunalul Bucureşti. La dosarul aflat pe masa judecătorului sindic care se ocupă de dosarul falimentului FC Rapid.

Paragraful pe care AFC Rapid îl invocă

Documentul se alătură Actului constitutiv al SC FC Rapid SA. Oficializat pe 28 martie 2006, Şi care prevede, la Articolul 26, următoarele: 26.4. În caz de lichidare a Societăţii, dreptul de joc în competiţiile interne şi internaţionale va fi cesionat, cu titlu gratuit, Asociaţiei FOTBAL CLUB RAPID BUCUREŞTI. De asemenea, în caz de dizolvare voluntară a Societăţii, acţionarii garantează Asociaţiei Fotbal Club Rapid Bucureşti un drept de preferinţă pentru dobândirea drepturilor de utilizare exclusivă şi nelimitată în timp şi în spaţiu a însemnelor, emblemei/siglei şi a mărcilor deţinute cu orice titlu de Societate“.

Actul a fost semnat în 2009

Actul e semnat, în 2009, de doi dintre oamenii de încredere ai lui Copos. Anume Ioan Taban (în numele AFC Rapid) şi Grigore Sichitiu (în numele SC FC Rapid SA). Magnatul giuleştean şi-a luat în 2009 o măsură de prevedere. Introducând la Articolul 3 („Alte obligaţii ale Părţilor“) punctul 3.2. „Cesionarul (n.r. – SC FC Rapid SA) se obligă ca, în caz de încetare a activităţii sportive, să cesioneze Cedentului (n.r. – AFC Rapid), tot cu titlu gratuit, dreptul de joc în competiţiile interne şi internaţionale“.

De ce s-a gândit George Copos la asta

Acest paragraf e cu tâlc. Pentru că George Copos păstrase, în 2006, controlul asupra AFC Rapid. Devenită acţionar la noua societate care preluase activitatea şi echipa, SC FC Rapid SA. El se asigura astfel că, indiferent cine ar fi venit la conducerea SC FC Rapid, acel „cineva“ nu putea să închidă clubul. Sau (conform Articolului 4.2 din acelaşi Contract) să cesioneze, la rându-i, drepturile sportive. Aşadar, din 2006, toată activitatea echipei de fotbal Rapid s-a mutat de pe o asociaţie (AFC Rapid) pe o societate pe acţiuni (SC FC Rapid SA). Care în 2009 a primit prin cesiune şi drepturile sportive. Lipsită de obiectul muncii, fără active şi doar cu datorii, AFC Rapid (controlată în continuare de Copos) a intrat în inactivitate.

Dacă tribunalul constată că drepturile sportive ale FC Rapid revin de drept AFC Rapid, lucrurile se complică şi mai tare.

Cine a făcut referire la articol prima dată

Primul care a făcut referire explicită la Articolul 3.2 din Contractul de Cesiune încheiat în 2009 a fost juristul LPF, Paul Mincu. Într-o adresă către FC Rapid din 2018. Mincu le atrăgea atenţia celor de la SC FC Rapid SA (aflată în faliment). Faptul că AFC Rapid n-a făcut uz de Articolul 3.2. Deci, nu poate pretinde drepturile sportive. Acest pas (solicitarea drepturilor sportive) a fost făcut acum de AFC Rapid.

1923.ro a scris de nenumărate ori despre această situaţie

Articolul complet şi detaliat îl puteţi găsi pe ProSport. Noi v-am redat esenţialul, mai ales că este o situaţie despre care 1923.ro scrie de ani de zile, în nenumărate rânduri. Trebuie să rămâneţi pe site-ul suporterilor rapidişti de pretutindeni pentru a afla care va fi continuitatea acestui proces. Nu ni-l dorim, ne-am săturat de atâtea dispute, însă deznodământul va fi decisiv în clarificarea viitorului clubului nostru mult iubit.

1923.ro

Online inca din 2009, site-ul 1923.ro este de departe cel mai important site dedicat unei echipe fotbal din Romania.Cu un trafic lunar de peste 1 milion de vizitatori, 1923.ro este inca o dovada ca dragostea, creativitatea si disciplina aduc rezultate notabile si infrang toate obstacolele aparute in cale.Fondat de Dragos Leasa in 2009, site-ul 1923.ro functioneaza de peste 15 ani pe un principiu prin care si-a castigat milioane de admiratori: "Spune cu voce tare ceea ce simti si da posibilitatea si altora sa faca acelasi lucru".Va multumim ca sunteti alaturi de noi in aceasta calatorie minunata!

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.