SPECIAL / Toate secretele din viaţa sportivă ireproşabilă a lui Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

Un material complet despre un atlet remarcabil: Cristiano Ronaldo. Așa cum a spus-o chiar el, nu e un mare secret forma sa de invidiat, ci doar câteva puncte-cheie pe care le respectă. Unul dintre aspecte îl reprezintă dedicarea pe care o are față de sala de fitness. Atacantul portughez urmează o rutină bazată pe exerciții de pilates. Acestea se axează pe rezistența la efort și întărirea tonusului. În plus lui Cristiano Ronaldo îi place să facă și ședințe de înot la piscină. Activitate care îi solicită toate grupele musculare și pe care o are după fiecare meci. Încă de pe vremea când era la Real Madrid, el și-a amenajat o piscină chiar la vila sa, iar acum, același lucru l-a făcut și la Juventus, notează digisport.ro.

Cristiano Ronaldo adoră să înoate şi să facă criosaună

În timp ce alți fotbaliști preferă să se relaxeze acasă, la televizor, pentru Ronaldo, exercițiile de după meci reprezintă o activitate auto impusă, iar mersul la piscină nu lipsește din obiceiurile sale de după fiecare partidă. Deseori, face ture de bazin alături de fiul său, Cristiano Junior. Al treilea aspect-cheie îl reprezintă o criosaună pe care Ronaldo o folosește pentru refacerea musculară mai rapidă și pentru care a investit 55.000 de euro. Atacantul lui Juventus a apelat la această metodă încă din 2013, când a auzit de beneficiile sale. Timpul recomandat pentru a sta într-o criosaună este de 3 minute, la temperaturi între minus 160 și minus 200 de grade Celsius, ceea ce are efecte benefice în reducerea durerilor musculare, a umflăturilor, inflamațiilor și contracturilor, bazându-se pe nitrogen lichid înghețat. Astfel, timpul de refacere după un meci se scurtează mult, iar organismul este din nou apt de efort foarte rapid.

Galerie Foto

  • fără nopți pierdute prin cluburi
  • „ești ceea ce mănânci” (alimentele bazate pe zahăr sunt interzise)
  • un somn suficient, de 8 ore pe noapte, care e una dintre cheile regenerării musculare
  • pe Ronaldo, familia îl face să se simt bine și confortabil, astfel că starul lui Juve petrece mult timp cu copiii și partenera sa
  • un alt mic truc pentru regenerarea musculară rapidă îl reprezintă alternanța dintre băile fierbinți și reci, iar hidromasajul este și el parte din refacer
  • după ce s-a spus că face câte 3.000 de abdominale pe zi, Ronaldo a dezmințit, spunând că abia dacă face 1.000 în toată săptămâna, pentru că altfel, mușchiul ar obosi inutil.
  • „puterea mentală este la fel de importantă ca și cea fizică. Îmi petrec timpul liber cu familia și prietenii, ceea ce mă menține relaxat și într-o stare de spirit pozitivă. Somnul suficient este cu adevărat important pentru a putea să obții maxim din antrenamente. Eu mă culc devreme și mă trezesc devreme, în special înainte de meciuri. Somnul ajută musculatura să se recupereze, ceea ce este foarte important”, a spus Cristiano Ronaldo.
  • poți face abdominale în dormitor atunci când te trezești dimineața și înainte de a te duce la culcare. Dacă intri într-o rutină, atunci totul devine mai ușor pentru că îți intră în obișnuință

Dieta lui Cristiano Ronaldo și principiile morale de la care nu se abate

În rest, Ronaldo se bazează pe o dietă destul de strictă. Alimentația sa se bazează pe pește, ouă și salate, evitând zaharurile și carnea procesată. Unul dintre felurile sale preferate de mâncare este tradițională din Lisabona și se numește Balabao a la Brasa – o combinație de cod, ceapă, cartofi tăiați subțire și omletă. „Consum o dietă bogată în proteine, cu mulți carbohidrați din paste, fructe și legume și evit zaharurile. Uneori mănânc chiar și 6 mese mai mici pentru a fi sigur că fac față cu brio la fiecare antrenament, la nivel maxim”a spus Cristiano Ronaldo. De multe ori, mama sa, Dolores Aveiro, îi gătește mâncărurile preferate. „Ronaldo mănâncă tot felul de alimente, pentru că este un atlet responsabil, dar cel mai mult îi place peștele, mai exact dorada, pește-spadă și lup de mare”, a spus Luis Lavrador, nutriționistul naționalei Portugaliei.

CITEȘTE ȘI  Marius Șumudică le face o promisiune suporterilor de la Malatyaspor

Cristiano Ronaldo a decis ce va face la 11 ani

În plus, Ronaldo nu consumă alcool, pentru că tatăl său a murit din această cază pe când tânărul Ronaldo avea doar 20 de ani. Pe când era adolescent, Ronaldo era foarte slab, ca și constituție fizică, iar ceea ce l-a făcut să ia decizii radicale a fost atunci când i-a auzit vorbind pe antrenorii săi, când el avea doar 11 ani. Îmi amintesc că am auzit prima dată un copil spunându-i altuia: <<Ai văzut ce a făcut? Tipul ăsta e o bestie>>. Am început să aud asta mereu, chiar și de la antrenori. Apoi, cineva a spus: <<Da, dar e păcat că e pre mic>>. E adevărat, eram slab, nu aveam mușchi, așa că am luat o decizie pe când aveam 11 ani. Știam că am mult talent, dar am decis că voi munci mai mult decât oricine. Am început să mă furișez noaptea din dormitor pentru a merge să mă antrenez. Am devenit mai masiv și mai rapid„, a precizat Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo, mai rapid decât tramvaiul 32

Medicii italieni de la Juventus au fost uimiţi de cifrele lui Ronaldo, după transferul la Juventus. Potrivit acestora, Cristiano se află din punct de vedere fizic la nivelul unui puşti de 20 de ani. Conform raportului medical, legenda lui Real Madrid are doar 7% grăsime corporală, deci cu 3% mai puțin decât media sportivilor de aceeași vârstă cu el. De asemenea, Ronaldo are 50% masă musculară, cu 4% mai mult decât un fotbalist obișnuit. În ceea ce privește viteza noului star de la Juventus, Ronaldo a înregistrat un sprint de 33.98 km/h la Cupa Mondială, care îl plasează în fruntea topului celor mai rapizi jucători de la turneul din Rusia.

CITEȘTE ȘI  Marius Șumudică le face o promisiune suporterilor de la Malatyaspor

Foto: usatoday.com / Autor: Rodrigo Jimenez

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.