Fotbal internațional

Poveşti din fotbal! Frumuseţea unui fenomen

Nu de puţine ori am redat cele mai interesante momente care se petrec la nivel de fotbal mondial. În acest articol vă prezentăm alte două episoade. Unul vine de la derby-ul care nu s-a mai jucat, PAOK Salonic – Olympiacos. Al doilea din Cupa Franţei, de la obscura echipă de liga a 3-a, Les Herbiers. Despre care, să fim cinstiţi, 99 la sută dintre cei care citesc aceste rânduri nu au auzit. Prima poveste vine din tribună, a doua din teren. Amândouă sunt însă unele speciale şi vor rămâne, în mod cert istorice pentru fotbal!

Unul dintre cele mai dure confruntări din fotbal

PAOK – Olympiacos a început cu mult înaintea meciului propriu zis. Care până la urmă nici nu s-a mai jucat. Fanii lui PAOK s-au bătut cu cei ai lui Olympiacos într-o reţetă absolut clasică pentru fotbalul elen. Ce a fost, însă, nou la derby-ul de pe Toumba? Ei bine, dacă de obicei se obişnuieşte ca ultraşii să se laude cu capturi precum fulare, eşarfe, tricouri, bannere sau steaguri de gard, de această dată Gate 4 a mers mult mai departe. Aşa că în faţa tribunei în care erau cantonaţi ultraşii lui PAOK a fost adusă, pe unul dintre garduri, o… motoretă Vespa! Evident, „furată” de la rivalii din Atena în timpul confruntărilor premergătoare meciului.

Les Herbiers face istorie după ce o scoate pe Lens la 11 metri

La doar câteva zile distanţă, în Cupa Franţei, a treia divizionară Les Herbiers a scris istorie. Calificându-se, pentru prima dată în istorie în semifinalele competiţiei! Nici nu e greu ca aceasta să fie o performanţă fără margini. Dacă ne gândim că Les Herbiers, fondată în 1919, a promovat pentru prima dată în istorie în primul eşalon abia în 2015! Bun, atenţia noastră se mută asupra portarului Matthieu Pichot, un băiat de 28 de ani care a avut până acum cam acelaşi traseu în fotbal cu actualul său club. Până să ajungă în semifinale, Les Herbiers a eliminat echipe cu o rezonanţă mult mai mare. Auxerre şi Lens sunt în top. E adevărat, ambele sunt acum în liga a doua şi nu o duc tocmai bine.

Matthieu Pichot şi un moment unic în fotbal!

În acelaşi timp însă, amândouă au fost campioane în campionatul de fotbal al Franţei. Aşa că, din start, discrepanţa istorică este colosală. La meciul din sferturi, cu Lens, s-a ajuns la loviturile de la 11 metri. Aici a intrat în scenă Matthieu Pichot. Portarul s-a dus pe margine, s-a aşezat pe un scaun. Şi-a tras o geacă pe cap şi a urmărit un filmuleţ motivaţional cu idolul său, Gianluigi Buffon! Imaginile sunt mai jos. Şi nu ar fi avut vreo importanţă dacă Pichot nu ar fi reuşit să fie decisiv. A apărat două lovituri de la 11 metri din patru, fiind chiar la un pas să mai agaţe una dintre mingile care a intrat în plasă!

Derby de liga 3 în semifinalele Cupei Franţei!

Uneori, în fotbal, astfel de momente fac toţi banii! Aşa că, de ce nu, poate Les Herbiers va câştiga Cupa Franţei. În fotbal se pot întâmpla multe. Următorul adversar, în semifinale, e Chambly. Altă echipă de liga a 3-a! Care este aproape de a retrograda în liga a 4-a! Un meci pentru istorie care se va disputa pe 17 aprilie! Până să ajungă aici, şi Chambly a scos echipe mult mai bine cotate. Divizionara secundă Chateauroux şi prim divizionara Strasbourg!

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.