Miki Mihăilescu, rapidistul cu un record unic

legende Mihăilescu

Ion Mihăilescu, cunoscut şi ca Miki în vremea în care făcea furori la Rapid, a evoluat în Giuleşti între 1945 şi 1951. Nu a luat trofee, însă a stâns un număr impresionant de meciuri în prima ligă pentru CFR şi Locomotiva. Ne referim la numele pe care le-a purtat Rapid în acei ani. Concret, Miki Mihăilescu a jucat lângă Podul Grant, 107 meciuri şi a dat 5 goluri. Cea mai importantă realizare a carierei nu este însă legată neapărat de Rapid. Poate doar prin prisma faptului că era legitimat la echipa feroviară.

România – Albania 4-1, meciul de referinţă

În 1949, în meciul amical România – Albania 4-1, Mihăilescu a reuşit ceva extrem de rar în fotbal. Şi unic în România. A început meciul titular, din postura de căpitan de echipă. Dar Miki era atunci şi… antrenor! Chiar dacă nu avea decât 33 de ani, el îşi începuse ucenicia în această meserie. Însă nu este singurul fapt prin care Miki Mihăilescu a ieşit în evidenţă la echipa naţională a României. Cu toate că nu a jucat decât 15 meciuri. Dintre care 11 pe vremea în care era legitimat în Giuleşti.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Miki Mihăilescu a jucat pe toate posturile în afară de portar!

Miki a reuşit performanţa să joace pe absolut toate posturile în afara celui de… portar! Aşadar, fotbalistul care nu poate fi categorisit pe o singură poziţie şi-a împărţit în felul urmăor cele 15 selecţii:

  • 3 meciuri – inter drepta
  • 2 meciuri – inter stânga
  • 1 meci – mijlocaş dreapta
  • 4 meciuri – mijlocaş stânga
  • 4 meciuri – fundaş dreapta
  • 1 meci – fundaş stânga
CITEȘTE ȘI  Rapid - CFR Cluj 2-0. Adi Bălan: "Concentrarea mult mai mare"

Zece ani sub tricolor

Mai merită menţionat că Miki Mihăilescu a evoluat timp de 10 ani şi două luni pentru prima reprezentativă a României. Având în vedere că debutul s-a consumat în martie 1940, iar ultimul meci a avut loc în mai 1950. O carieră extrem de interesantă pentru un om care a rămas definitiv în istoria de aur a Rapidului. Alături de restul numelor uriaşe care au încântat ochii suporterilor giuleşteni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.